Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

ΤΟ ΝΤΑΒΟΣ 2010 και Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 
Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής
 
Το “Plan B” “σώζει” για τη Euroland την Ελληνική Οικονομία…όμως η Ελληνική Πολιτεία εισέρχεται σε “κηδεμονία

 
 
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος ήταν και φέτος ένας από τους Ηγέτες των κρατών, που συμμετείχαν στο Νταβός και με αυτήν την ευκαιρία μίλησε για την Παγκόσμια Οικονομία, την Ευρωπαϊκή Οικονομία, αλλά κύρια για την Ελληνική Οικονομία και την «τωρινή» προβληματική της θέση.


Εξάλλου, και πολλοί από τους λοιπούς συμμέτοχους του Φόρουμ, αναφέρθηκαν στην Ελληνική Οικονομία, για την οποία μερικοί «προφήτευσαν» τη χρεοκοπία της και την έξοδο από το ευρώ.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός με το τέρμα της συμμετοχής του στο Νταβός – είχε πραγματικά πραγματοποιήσει αναρίθμητες παρουσιάσεις των Ελληνικών θέσεων και πολλές επισκέψεις σε σημαντικά πρόσωπα της Διεθνούς Οικονομικής ζωής – ‘οπου και αναφέρθηκε στη σημερινή κατάσταση και τις προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας, κατά τρόπο αισιόδοξο.

Το συμπέρασμα και το μήνυμα μετά την ολοκλήρωση της παραμονής και της εργασίας του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Νταβός είναι, ότι η Ελληνική Οικονομία «εξοικονομεί» την οικονομική επιβίωσή της και την παραμονή της στο ευρώ, κατά κύριο λόγο από την ΕΕ και την βοήθεια από την Euroland. Όμως αυτό θα σημειωθεί και θα πραγματοποιηθεί μετά την εφαρμογή και του «Plan B», δια του οποίου οι Βρυξέλες αξιώνουν 1)μείωση των μισθών, 2)περικοπή επιδομάτων, 3)πάγωμα των προσλήψεων, 4)κατάργηση των εξαιρέσεων στις φοροαπαλλαγές, 5)περικοπή των επιδοτήσεων στα ταμεία και άλλα μέτρα για τα οποία μάλιστα υπάρχει και πρόβλεψη, πέραν των όσων μέχρι στιγμής έχει υποσχεθεί. Για την πραγματοποίηση των πιο πάνω δίνεται διορία 60 μόνο ημερών.


Όπως είναι αυτονόητο η πορεία των πραγμάτων επιβεβαιώνει, ότι για τη διάσωση από το ναυάγιο της Ελληνικής οικονομίας, οι Ευρωπαίοι έριξαν “Ευρω-σωσίβιο”, όμως για αυτό επιβλήθηκε ULTIMATUM από τις Βρυξέλες, προκειμένου να φτάσουμε – εκεί φαίνεται βρισκόμαστε τώρα – σε μια «Συμφωνία» ανάμεσα στην Ελληνική πλευρά και στην «καρδιά της Euroland», δεδομένου ότι και από τις δύο πλευρές – Ελλάδα και Euroland – αναπτύσσεται αντίσταση στα σχέδια για το γκρέμισμα του Ευρώ και τη συρρίκνωση ή διάσπαση της Ευρωζώνης.

Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναφέρθηκε επανηλειμμένα όταν μίλαγε “για όσους κερδοσκοπούσαν με αφετηρία τον Ελληνικό δανεισμό”, σε βάρος της Ελλάδος, σε ένα «Μαύρο Σχέδιο», που δεν είχε στο σκοπευτικό του  μόνο την Ελλάδα, αλλά κατά κύριο λόγο το Ευρώ, στον ανελέητο αγώνα επιβίωσης-επικράτησης-υπεροχής Ευρώ-Δολαρίου.

Οι πολιτικοί παρατηρητές μετά το Νταβός και όσα εκεί σημειώθηκαν, εξάγουν διάφορα συμπεράσματα μερικά των οποίων είναι τα παρακάτω:
1ον) Η Ελλάδα για την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή οικονομική επιφάνεια, πρέπει του λοιπού να βρίσκεται “υπό επιτήρηση και κηδεμονία».
2ον) Η ηγεσία της Ελλάδος αποδέχθηκε, προκειμένου να αποφύγει το θανάσιμο κυνηγητό των διεθνών κερδοσκόπων, το πιο πάνω καθεστώς «μειωμένης κυριαρχίας».
3ον) Η Euroland αναλαμβάνει την οικονομική υποβοήθηση της Ελληνικής οικονομικής παρουσίας, μέχρι την έξοδο από την κρίση.
4ον) Στο εσωτερικό της Χώρας, όλοι λίγο πολύ όχι μ όνο θα κληθούν να συνεισφέρουν, αλλά και πολλοί από αυτούς θα «ματώσουν», προκειμένου να εξέλθει η Χώρα από την πιο πάνω κατάσταση.

5ον) Δεδομένων των πιο πάνω παρατηρήσεων, θα πρέπει αμέσως να αναμένεται πρόσθετο «σχέδιο επιβολής νέων μέτρων» (Plan B), για το οποίο έχουν αναληφθεί δεσμεύσεις από την πλευρά της Χώρας και έχουν αξιωθεί επιβαρύνσεις από την πλευρά της ΕΕ – Euroland και μάλιστα με προθεσμία εκτελέσεων 60 ημερών.

Μετά τα πιο πάνω, οι πολιτικοί παρατηρητές σημειώνουν, ότι το φετινό Νταβός – ίδε και το αντι-Νταβός στο Πόρτο Αλέγκρε – για όλους λίγο πολύ – αλλά ιδιαίτερα για τους Έλληνες – έστειλε πένθιμα μηνύματα, χωρίς ίσως έστω για την υπόλοιπη ανθρωπότητα να «σταλθεί» χαρωπό μήνυμα με αισιόδοξες προοπτικές για το εγγύς και απώτερο μέλλον. Ειδικότερα για την Ελλάδα δεν έστειλε απλά και μόνο αόριστα μηνύματα, αλλά και έδωσε το μήνυμα γεγονότων που συγκροτούν την υπόσταση οδυνηρών  πράξεων σε βάρος των Ελλήνων και της Ελλάδος.

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.