Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Ατολμία και αναποφασιστικότητα χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση

Εκατό ημέρες αρρυθμίας news.kathimerini



Χωρίς η κυβέρνηση να έχει βρει τον βηματισμό της για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα και επείγοντα προβλήματα της χώρας, με κυριότερο το δημοσιονομικό, συμπληρώνονται οι εκατό πρώτες ημέρες από την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, από το βήμα της ΔΕΘ στις 12 Σεπτεμβρίου, είχε παρουσιάσει «σχέδιο εκατό ημερών για την ανάταξη της οικονομίας και του κράτους»

Ο αέρας της νίκης στις εκλογές με διαφορά δέκα μονάδων και η θετική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από τις πρώτες κινήσεις του πρωθυπουργού αποτέλεσαν πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη πρωτοβουλιών, παρά το ότι οι

προεκλογικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ βρίσκονταν σε αντίθεση με την πραγματική κατάσταση της οικονομίας. Ωστόσο, η επικοινωνιακή αύρα εξατμίστηκε και ακολούθησε η ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα, καθώς η πορεία της κυβέρνησης χαρακτηρίστηκε από ατολμία, αναποφασιστικότητα και πολλές αρρυθμίες, τόσο στον κρατικό μηχανισμό όσο και στη λήψη αποφάσεων.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η οικονομία, με τις παλινωδίες στα τέλη κυκλοφορίας των Ι.Χ., την απεργία στον ΟΛΠ και κυρίως την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Τα «αγκάθια»

Ο «Καποδίστριας ΙΙ» και η αλλαγή του εκλογικού νόμου θα μονοπωλήσουν την επικαιρότητα, καθώς δεν προκαλούν μόνον την αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. αλλά δοκιμάζουν και την εσωτερική τους συνοχή. Δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις για τις υπερεξουσίες που φημολογείται ότι θα έχουν οι νέοι αιρετοί περιφερειάρχες.


Σχετικά: 
Oι 100 ημέρες αναποφασιστικότητας_(...ΠOΛITIKH...)
Η αμηχανία διαδέχθηκε τον αρχικό ενθουσιασμό_(...ΠOΛITIKH...)
Η οικονομική κρίση θάμπωσε τα επικοινωνιακά τρικ του Μαξίμου_(...ΠOΛITIKH...)
Σε ετοιμότητα η Ν.Δ. διά παν ενδεχόμενο_(...ΠOΛITIKH...)
Τι είδαν οι εμπειρογνώμονες της Κομισιόν_(...ΠOΛITIKH...)
Ο υπουργός που έπεφτε από τα σύννεφα... _(...ΠOΛITIKH...)
Η Cosco, το παρ’ ολίγον ναυάγιο στο λιμάνι και η «χρυσή» εθελουσία_(...ΠOΛITIKH...)
Διχάζει το εκλογικό σύστημα_(...ΠOΛITIKH...)
«Οχι» Σαμαρά στο γερμανικό μοντέλο_(...ΠOΛITIKH...)
Αρχισαν τα όργανα από τους OTA για τον «Καποδίστρια ΙΙ» _(...ΠOΛITIKH...)
 Πηγή φώτο: Δ.Σ. Πατρίδας
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.