Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Παπανδρέου: "Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται"

Μαίρη Παραπονιάρη VOA


Δύο σημαντικά γεγονότα σημάδεψαν αυτό το Σαββατοκύριακο: μια έκρηξη ωρολογιακού μηχανισμού στη καρδιά της Αθήνας, το Σάββατο στις 8 το βράδυ δίπλα στην Ελληνική Βουλή και η παρουσίαση του νέου προγράμματος «Καλλικράτης» όπως ονομάσθηκε το αρχιτεκτονικό σχέδιο για την ανασύσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο Υπουργικό Συμβούλιο την Κυριακή το απόγευμα.

«Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται» δήλωσε σχετικά μετά την βομβιστική επίθεση ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ενώ ο αρμόδιος Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι «ο χώρος είναι υψηλού συμβολισμού για όλους τους Έλληνες.  Είναι χώρος αφύλακτος και θα παραμείνει αφύλακτος αλλά οι θρασείς θα συλληφθούν και θα τιμωρηθούν».  

Ένα τέταρτο πριν από την έκρηξη σε κάδο που απείχε 10 μέτρα από το φυλάκιο της Βουλής, έγινε τηλεφώνημα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία  και απομακρύνθηκαν περίπου 30 άτομα που βρίσκονταν μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη και το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.  

Κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη αλλά οι αρμόδιοι μιλούν για χτύπημα της Οργάνωσης Πυρήνες της Φωτιάς, ενώ από τις κάμερες που υπάρχουν στα γύρω κτήρια εντοπίσθηκε κάποιο ζευγάρι ανάμεσα στον κόσμο που μάλλον τοποθέτησε τον μηχανισμό και εξαφανίσθηκε.

Ρεπορτάζ από την Αθήνα μετέδωσαν και όλα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ενώ το CNN είχε τίτλο «Βόμβα εξερράγη έξω από το Ελληνικό κοινοβούλιο.  Δεν υπάρχουν θύματα». 

Σε δημόσια διαβούλευση στο διαδίκτυο τίθεται από σήμερα το σχέδιο με τις ριζικές αλλαγές που επέρχονται στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με το οποίο οι δήμοι μειώνονται από τους 1034 σε 370.  Καταργούνται οι νομοί και οι νομαρχίες, 7 διοικήσεις θα αντικαταστήσουν τις 13 περιφέρειες, και  η Αττική και η Θεσσαλονίκη  θα έχουν μητροπολιτικές αρμοδιότητες. 

Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά την εισήγηση του  Υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, είπε ότι «αποτελεσματικοί  Δήμοι και ισχυρές περιφέρειες θα απελευθερώσουν τον Έλληνα από την γραφειοκρατία και τις πελατειακές σχέσεις που οδηγούν στην διαφθορά».

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.