Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Ασυδοσίας και παρανομίας γωνία

Στη σκιά του ΥΠΟΙΚ και στον πλέον εμπορικό δρόμο της Αθήνας το παραεμπόριο ανθεί


Την ώρα που το υπουργείο Οικονομικών επιδίδεται σε αγώνα δρόμου για την πάταξη της φοροδιαφυγής επιδιώκοντας να γεμίσει τα δημόσια ταμεία, λίγα μέτρα πιο πέρα, στην οδό Ερμού, δεκάδες πλανόδιοι μικροπωλητές πουλούν την πραμάτεια τους χωρίς αποδείξεις... ονόματα και άδειες πώλησης.

Στον πιο εμπορικό δρόμο της Αθήνας κι έναν από τους ακριβότερους της Ευρώπης έχει στηθεί ένα μεγάλο παζάρι, όπου το παραεμπόριο ανθεί. Στις περισσότερες περιπτώσεις από μετανάστες, που διεκδικούν το δικαίωμα να ζήσουν αξιοπρεπώς.

Από την πλευρά του, ο εμπορικός κόσμος δηλώνει εξοργισμένος από την παρανομία. Το παραεμπόριο είναι το τελειωτικό χτύπημα μετά την κρίση λένε οι έμποροι.

Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες πάντως η παραοικονομία είναι περιορισμένη, και σίγουρα δεν αντικρίζει κανείς τέτοιες τριτοκοσμικές εικόνες στον πιο πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο της πρωτεύουσας...

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.