Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Ισραήλ: Απαγόρευση εισόδου σε Βέλγο υπουργό στη Λωρίδα της Γάζας


Το Ισραήλ επιβεβαίωσε το Σάββατο ότι απαγόρευσε την πρόσβαση στη Λωρίδα της Γάζας του βέλγου υπουργού Συνεργασίας στην Ανάπτυξη, Σαρλ Μισέλ για "να μην δοθεί καμία νομιμότητα" στο παλαιστινιακό ριζοσπαστικό κίνημα της Χαμάς που ελέγχει το τμήμα αυτό των παλαιστινιακών εδαφών.

"Αυτού του είδους οι επισκέψεις μπορεί να ενισχύσουν τη Χαμάς και να της δώσουν μια μορφή νομιμότητας", εξήγησε ο ισραηλινός υφυπουργός Εξωτερικών, Ντάνι Αγιαλόν σε σχετική του ανακοίνωση.

"Επιτρέπουμε την είσοδο στη Λωρίδα της Γάζας τροφίμων και φαρμάκων καθώς και κάθε ανθρωπιστικής βοήθειας, αλλά δεν επιτρέπουμε πολιτικές επισκέψεις που ενθαρρύνουν την Χαμάς" προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως παρόμοια άρνηση δόθηκε από το Ισραήλ και στο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ το περασμένο φθινόπωρο όταμ θέλησε να εγκαινιάσει γαλλικό νοσοκομείο που κτίστηκε στη Γάζα.

Ο κ. Μισέλ βρήκε την ενέργεια αυτή "απαράδεκτη" και υποσχέθηκε να φέρει το θέμα προς συζήτηση στην ΕΕ.(naftemporiki)

 Σχόλιο: Η παραπάνω αήθης ενέργεια του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ, να επιδιώξει διπλωματικά να νομιμοποιήσει τους βάρβαρους βομβαρδισμούς (περσινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, με εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες, στην πλειοψηφία τους αμάχους, γυναίκες και παιδιά) και το απάνθρωπο εμπάργκο σε βάρος ενάμισι εκατομμυρίου ανθρώπων ίσως δεν έχει προηγούμενο από την εποχή των "Ελεύθερων Πολιορκημένων" του Μεσολογγίου. 

Η παράλογη και αντιδημοκρατική αυτή μεθόδευση για δήθεν απαίτηση "να μην δοθεί καμία νομιμότητα στο παλαιστινιακό ριζοσπαστικό κίνημα της Χαμάς που ελέγχει το τμήμα αυτό των παλαιστινιακών εδαφών" αποδεικνύει το πως ένα φασιστικό κράτος του διεθνούς σιωνιστικού κινήματος αντιλαμβάνεται τη θέληση ενός λαού να εκλέγει την κυβέρνησής του. Είναι μια τρανή επιβεβαίωση ότι εξακολουθεί να αποδέχεται ότι είναι ο χωροφύλακας του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην περιοχή.

Νάσος

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.