Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Μέτρα στήριξης της Ελλάδας από την ομογένεια στις ΗΠΑ

Γιώργος Μπίστης
Ουάσιγκτον VOA
Αναγνωρίζοντας ότι η Ελλάδα πιθανότητα διανύει μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους της μεταπολεμικής ιστορίας της, ο Συντονιστής του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού για την Περιφέρεια των Ηνωμένων Πολιτειών, Θεόδωρος Σπυρόπουλος, παρότρυνε την ομογένεια του εξωτερικού να συμβάλει με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα το ελληνικό κράτος.
 
Παράλληλα ανακοίνωσε ότι «το Σ.Α.Ε. Περιφέρειας Η.Π.Α. έχει ενημερώσει την Ελληνική πολιτεία για την πρόθεσή των Ελληνο-Αμερικανών να συνδράμουν στη γενέτειρα και ειδικότερα έχει καταθέσει πρόταση για την έκδοση Ομογενειακών Ομολόγων η οποία πιστεύουμε ότι θα βρει ανταπόκριση στους ομογενείς, κυρίως για συναισθηματικούς λόγους αλλά ακόμη και για ωφελιμιστικούς εάν οι όροι είναι συμφέροντες».
Ο κύριος Σπυρόπουλος ανήγγειλε επίσης ότι έχει προτείνει από το τρέχον έτος οι Περιφέρειες του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού και ειδικότερα στις περιοχές όπου ο Ελληνισμός ευημερεί «να μην λαμβάνουν από την ελληνική κυβέρνηση χρηματοδότηση για τα λειτουργικά έξοδα των γραφείων τους ή για άλλες δαπάνες οι οποίες μπορούν να καλυφθούν από ιδιωτικές πηγές ή και να αποφευχθούν».

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.