Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Η Σωτηρία της Ελλάδας σήμερα... Υπάρχει λύση


Η Ελλάδα, η Ρωσία, η Ευρώπη, και η πορεία προς την «ανεξαρτησία».
 
1821 – 2010: «Μοναχή τον δρόμο πήρες...»

Προτείνουμε ένα τρίτο πλάνο: Ας εθνικοποιηθεί-κρατικοποιηθεί ένα μέρος της αμύθητης περιουσίας των ολιγαρχικών, των φεουδαρχών, των τραπεζιτών και των μεγαλοαστών, για να σωθεί η Ελλάδα από την χρεωκοπία! Είναι εθνικός λόγος και όχι ταξικός!

Γ. Παπανδρέου τόνισε, ότι η Ελλάδα δε ζήτησε οικονομική βοήθεια ούτε από τη διεθνή κοινότητα ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι ικανή να επιλύσει τα προβλήματά της από μόνη της.

Η Ελλάδα από την Επανάσταση του 1821 στην ελευθερία, στην ετερονομία και «προστασία των δυτικών», και σήμερα το 2010 μπροστά στην πρόκληση για «ενηλικίωση και αυτονομία»!!
Η Ελλάδα αντί να τρέχει για δανεικά στην «εσπερία», να στηριχτεί στις «δικές της δυνάμεις».
Η Ελλάδα και η Ευρώπη, η Ρωσία, οι «μεγάλες δυνάμεις, η ελευθερία, η αυτονομία, η αλλαγή και η κάθαρση. Ακόμα τούτη την Άνοιξη ραγιάδες... «Η Αόρατος Αρχή ήταν ένας μύθος για να ξυπνήσουν τα όνειρα του σκλαβωμένου γένους…..»

Τα ταξίδια του κ. Γιώργου Παπανδρέου, σε Ευρώπη, Αμερική, Ινδίες, Ρωσία είναι καλές διπλωματικές κινήσεις, αλλά τα πραγματικά αποτελέσματα αυτών είναι αμφίβολα! Μόνοι μας θα βγούμε από την «οικονομική κρίση»! Στη ρωσική πρωτεύουσα βρίσκεται ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει για την στήριξη και την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας. Ο κ. Παπανδρέου θα έχει σειρά επαφών με τον Νιμίτρι Μεντβέντεφ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν, με έμφαση στα ενεργειακά θέματα και την διεθνή οικονομική κρίση. 

Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο "Ρία Νόβοστι", ο Γ.. Παπανδρέου τόνισε ότι η Ελλάδα δε ζήτησε οικονομική βοήθεια ούτε από τη διεθνή κοινότητα ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι ικανή να επιλύσει τα προβλήματά της από μόνη της. Με τον Ρώσο πρόεδρο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ συναντάται ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Μόσχα. 

Κατά την υποδοχή του Έλληνα πρωθυπουργού, ο κ. Μεντβέντεφ εξέφρασε την ευχή να υπάρξει πιο στενή συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του κ. Παπανδρέου. Απαντώντας, ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε ότι δικός του στόχος είναι η περαιτέρω διεύρυνση των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών και της ελληνορωσικής συνεργασίας.Ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί αμέσως μετά με το Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν ενώ το πρωί συνάντηση είχε με τον πρόεδρο της ρωσικής Δούμας Μπόρις Κρισλόφ και τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Σεργκέϊ Μιρόνοφ

Η Ιστορία πάντα μας διδάσκει:Πριν την επανάσταση του 1821 ο απλός λαός στα όνειρά του για ελευθερία αντικατέστησε τη Βενετία, η οποία τον είχε απογοητεύσει επανειλημμένα, με τη ομόδοξο Ρωσία, εις μάτην!! Ουδείς βοήθησε πραγματικά τους Έλληνες στον προς ελευθερία αγώνα τους. Μόνοι τους ελευθερώθηκαν! Η Αόρατος Αρχή ήταν πράγματι «αόρατος» δηλ. δεν υπήρχε, μόνοι τους οι Έλληνες ελευθερώθηκαν.
 
1. Η Εμφάνιση της Ρωσίας στο ευρωπαϊκό προσκήνιο. Η Οθωμανική αυτοκρατορία μετά από διαδοχικές ήττες υπέγραψε την ταπεινωτική συνθήκη του Κάρλοβιτς (1699). Από αυτή τη συνθήκη προέκυψαν νέες δυνάμεις στον ευρωπαϊκό χώρο με ηγεμονικές τάσεις, όπως ήταν η Αυστρία και κυρίως η Ρωσσία του Μεγάλου Πέτρου. Ήδη από το 1687, οι ηγεμόνες της Μολδαβίας και της Βλαχίας, καθώς και κάποιοι τοπικοί εκκλησιαστικοί ηγέτες άρχισαν να έρχονται σε επαφή με τον τσάρο της Ρωσίας σε μία προσπάθεια να βρουν ένα νέο δυνατό παράγοντα, πού θα θρέψει τις ελπίδες τους για εθνική αποκατάσταση.

Ο τσάρος, πού θεωρούσε τον εαυτό του συνεχιστή της βυζαντινής παράδοσης και διάδοχο των τελευταίων αυτοκρατόρων της βυζαντινής αυτοκρατορίας, προσπάθησε να προσεγγίσει τους Ρωμιούς, και να τους επιδείξει αδελφική αλληλεγγύη. Ο Μέγας Πέτρος εικονίζονταν σε εικόνα η οποία έφερε την εξής επιγραφή: "Πέτρος Πρώτος Ρωσσο-Γραικών Αυτοκράτωρ", ενώ στην μητρόπολη της Μόσχας βρισκόταν λάβαρο στο οποίο αναγράφονταν η φράση του Μεγάλου Κωνσταντίνου "Εν τούτω Νίκα". Ο απλός λαός στα όνειρά του για ελευθερία αντικατέστησε τη Βενετία, η οποία τον είχε απογοητεύσει επανειλημμένα, με τη ομόδοξο Ρωσία. Οι θρύλοι πού κυριαρχούσαν εκείνη την εποχή μιλούσαν για το "ξανθό γένος" που θα λύτρωνε τους Γραικούς από τον Οθωμανικό ζυγό. Όμως δεν έγινε έτσι. Ουδείς βοήθησε πραγματικά τους Έλληνες στον προς ελευθερία αγώνα τους, Μόνοι τους ελευθερώθηκαν!

2. Η Ευρώπη και η ελληνική επανάσταση. Πολλοί πίστευαν ότι οι τότε ευρωπαϊκές δυνάμεις θα βοηθήσουν τους Έλληνες στον προς ελευθερία αγώνα τους, εις μάτην! Μάλιστα αναβλήθηκε πολλάκις η εναρξη της επανάστασης περιμένοντας την «μεγάλη δύναμη» που θα μας βοηθήσει.
 
Ο Διονύσιος Σολωμός έγραψε στον ύμνο στην ελευθερία, όταν οι Έλληνες παρακαλούσαν τους ευρωπαίους να τους σώσουν: "Μοναχή το δρόμο επήρες , εξανάλθες μοναχή· δεν ειν' εύκολες οι θύρες, εάν η χρεία τες κουρταλεί». Κανείς Ευρωπαίος δεν βοήθησε την Ελλάδα. Μόνοι μας και τότε και τώρα θα σωθούμε!! Μόνοι μας θα σωθούμε!! Όταν το κατανοήσουμε και το πιστέψουμε τότε πράγματι θα σωθούμε!

3. Η Αόρατος Αρχή: Πολλοί Έλληνες πίστευαν επίσης ότι πίσω από την επανάσταση του 1821, υπήρχε μια αόρατος αρχή, δηλ. μια μεγάλη δύναμη που θα «μας βοηθούσε», εις ματην! Ας δούμε τον διάλογο της ομώνυμης ταινίας Παπαφλέσσας που είναι αποκαλυπτικός: «Αναγνωστόπουλος: 

Η Αρχή είναι όχι μόνο Αόρατος, αλλά και ανύπαρκτος! Τίποτα δεν υπάρχει ένα παραμύθι πλάσαμε λίγοι άνθρωποι απλοί…… ο Σκουφάς, ο Ξάνθος, ο Τσακάλωφ…. εγώ….. η Αόρατος Αρχή ένας μύθος για να ξυπνήσουν τα όνειρα του σκλαβωμένου γένους….. ποιοι είμαστε εμείς για να μας πιστέψει; Πλάσαμε λοιπόν το παραμύθι……… απογοητεύθηκες; Παπαφλέσας: Για δεν μου το είπες από την αρχή, γιατί μου το κρύψατε έτσι τον θέλω εγώ τον αγώνα του γένους να ξανά γεννιέται από τις ίδιες του τις ρίζες…. Τώρα θα δεις ποιος είναι ο Παπαφλέσας»!
Και έτσι ξεκίνησε η επανάσταση, από την συνειδητοποίηση ότι είμαστε μόνοι μας και λίγοι αριθμητικά, αλλά καλύτεροι ποιοτικά και ψυχικά.

4. Η έναρξη της επανάστασης του 1821:
Οι έννοιες Ελλάδα και Ελευθερία είναι ταυτισμένες. Ο Έλληνας ζει μόνο ελεύθερος, παρότι η ελευθερία του είναι ένα διαρκές αγώνισμα και κατακτάται με θυσίες. Ο οπλαρχηγός Θ. Κολοκοτρώνης, γράφει: «'Οταν αποφασίσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν συλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «που πάτε εδώ να πολεμήσετε με «σιταροκάραβα βατσέλα»,αλλά ως μια βροχή, έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας». Θ. Κολοκοτρώνης. Παροιμιώδης έχει μείνει η απάντηση που έδωσε στον Γάλλο ναύαρχο Δεριγνύ, ο Στρατηγός Μακρυγιάννης όταν αυτός παρατήρησε πως οι δυνάμεις του Μακρυγιάννη δεν επαρκούσαν για να αντιμετωπιστεί ο Ιμπραήμ: «Κι αν είμαστε ολίγοι εις το πλήθος του Μπραΐμη, παρηγοριόμαστε μ’ έναν τρόπον, ότι η τύχη μας έχει τους Έλληνες πάντοτε ολίγους.


Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θερία πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε· τρώνε από μας και μένει και μαγιά». Για να συμπληρώσει λίγο αργότερα: 
«Εμείς απ’ ούλα είμαστε αδύνατοι· όμως ο Θεός φυλάγει και τους αδυνάτους». Η ελευθερία βέβαια οφείλεται στη γενναιοψυχία και πηγάζει από αυτήν. «Το δ’ ελεύθερον, το εύψυχον» κατά τον αρχαίο πρόγονο Θουκυδίδη, με τον οποίο πέρα από αυτή την θέση ο Μακρυγιάννης μοιράζεται την κοινή ιδιότητα του πολεμιστή και συγγραφέα. «Αφού ήρθαν πολλά πλησίον οι Τούρκοι εις τα ταμπούρια μας, δεν μπορούσα να βαστήξω τους αθάνατους Έλληνες· έγιναν όλοι λιοντάρια- εγώ ήμουν ο χειρότερος». Αυτά κατά την Επανάσταση. Κατόπιν «ο μεγαλύτερο κίνδυνος για την ελευθερία της Ελλάδος προέρχεται από τους Δυτικούς». Στρατηγός Μακρυγιάννης.

5. Οι σύγχρονοι φιλέλληνες: Αν υπάρχουν φιλέλληνες, σήμερα, να τους τιμήσουμε σαν το Πολιτειακό Πρωθυπουργό Νοτίου Αυστραλίας κ. Mάικ Ρέιν, ο οποίος έχει φιλελληνικές θέσεις στο σκοπιανό. Σημειώνεται ότι ο κ. Ρανν στην ομιλία του είχε αναφερθεί στον κ. Gjorge Ivanov, τον οποίο χαρακτήρισε ως ως ‘υποκινητή προβλημάτων με τον πλέον επικίνδυνο τρόπο’ και κατηγόρησε την ΠΓΔΜ (στο κείμενο ‘Μακεδονία’) ότι κλέβει τον ελληνικό πολιτισμό! 

 Επίσης ο κ. Ντανιέλ Κον Μπεντίτ εμφανίστηκε, προσφάτως, με φιλελληνικές θέσεις και είπε ότι το σοβαρό πρόβλημα για την Ελλάδα είναι οι εξοπλισμοί της. Και συνέχισε: «Ένα από τα προβλήματα της Ελλάδας είναι ο προϋπολογισμός της για την Άμυνα. Το 4,3% του ελληνικού ΑΕΠ πηγαίνει στην άμυνα. Το πρόβλημα είναι η Κύπρος και οι σχέσεις με την Τουρκία» σημείωσε, για να αναρωτηθεί: «Πού είναι η πρωτοβουλία της Επιτροπής για να λυθεί το Κυπριακό ώστε να ελαφρυνθεί το ΑΕΠ της Ελλάδας από το βάρος αυτής της ηλίθιας και βλακώδους εμπλοκής που θα πρέπει επιλύσουν ως Ευρωπαίοι; Τι έκανε η Επιτροπή; Μηδέν, απολύτως τίποτα.», είπε χαρακτηριστικά.. Τους πράγματι φιλέλληνες να τους τιμήσουμε, αλλά όσους μας περιτριγυρίζουν για να «αρπάξουν καμιά μίζα», όχι!

6. Η έξοδος από τη κρίση, σήμερα. Η Ελλάδα από την Επανάσταση του 1821 για την ελευθερία ουσιαστικά έφτασε μέσω των «δανείων που έδωσαν οι τότε δυτικές κυβερνήσεις σε μια νέα εξάρτηση, την σκλαβιά στους τότε δυτικούς! Έτσι, από την ετερονομία και «προστασία των δυτικών», φθάνουμε σήμερα το 2010 μπροστά στην πρόκληση για «ενηλικίωση και αυτονομία»!! Η Ελλάδα αντί να τρέχει για δανεικά στην «εσπερία», να στηριχτεί στις «δικές της δυνάμεις».
 
Το δυτικό Ευρώ και η ληστρική ολιγαρχία με τους τραπεζίτες μας έφερε πολλά δεινά. Κανείς Ευρωπαίος, ούτε καμιά μεγάλη δύναμη δεν θα δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει την «κρίση». Μόνοι μας θα σωθούμε!! Μόνοι μας θα σωθούμε!! Όταν το κατανοήσουμε και το πιστέψουμε τότε πράγματι θα σωθούμε!

7. Η Ελλάδα σήμερα. Η Ελλάδα έχει πλούτο. Ο φυσικός ορυκτός και θαλάσσιος πλούτος, η γη της, τα αμπέλια της, οι αγροί της, τα ποτάμια της!! Πλούτος είναι οι Έλληνες πολίτες που ζουν στην ξενιτιά, οι εφοπλιστές, οι διανοούμενοι, οι εργάτες και όλοι οι απανταχού της γης Έλληνες, αντί για παχιά λόγια, ας βοηθήσουν εμπράκτως την πατρίδα τους! Η Ελληνική οικογένεια, η γέννηση νέων παιδιών, η επαρχία, ο ορυκτός και θαλάσσιος πλούτος της Ελλάδας, η αλληλεγγύη, η συντροφικότητα, το φιλότιμο του Έλληνα, ο καλός χαρακτήρας του, τα δάση της οι πήγες της είναι ικανές να μας θρέψουν. 
Είμαστε μια πλούσια, μεγάλη και πανέμορφη χώρα. Είμαστε η 24η πιο πλούσια χώρα διεθνώς. Να κάνουμε θυσίες, αλλά όχι νεοφιλελεύθερη πολιτική. Ας στηριχτούμε στα πόδια μας. Μπορούμε! Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ συναντήθηκε αργότερα με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ. Στην αρχή της συνομιλίας τους ο Ρώσος πρόεδρος είπε: «Μόλις συναντήθηκα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στον οποίο συνέστησα να ζητήσει βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ή την Παγκόσμια Τράπεζα.»Απαντώντας ο κ. Ζέλικ είπε: «Ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις ποιος θα ζητήσει βοήθεια». Τη διαβεβαίωση ότι η ρωσική πλευρά θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να δώσει μια νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις, έδωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντιμίρ Πούτιν, υποδεχόμενος στη Μόσχα τον Γιώργο Παπανδρέου. 
 
Ο Ρώσος πρωθυπουργός εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του κ. Παπανδρέου στη Μόσχα και αναφέρθηκε στις φιλικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα, οι οποίες είναι πολύ στενές, ειδικότερα στον οικονομικό τομέα. Ο κ. Πούτιν ανέφερε, επίσης, ότι υπολογίζει πως η νέα ελληνική κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου θα υποστηρίξει όλα τα καλά που δημιουργήθηκαν την προηγούμενη περίοδο στις σχέσεις των δύο χωρών. Απαντώντας ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας εκτείνονται σε βάθος χρόνου, είναι σχέσεις παράδοσης και πολιτισμού, αλλά έχουν αναπτυχθεί και οι σχέσεις στον πολιτικό και οικονομικό τομέα. Η στρατηγική συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, πρέπει να γίνει πιο πρακτική, ουσιαστική.
Μη ξεχνάμε στην κομμουνιστική Οκτωβριανή Επανάσταση όλη η περιουσία των φεουδαρχών πέρασε σε “μια νύχτα στα σοβιέτ”. Υπάρχει σήμερα ειδική ανάγκη να σωθεί η Ελλάδα, όχι απλά μια τάξη. Προτείνουμε ένα τρίτο πλάνο: Ας εθνικοποιηθεί-κρατικοποιηθεί ένα μέρος της αμύθητης περιουσίας των ολιγαρχικών, των φεουδαρχών, των τραπεζιτών και των μεγαλοαστών για να σωθεί η Ελλάδα από την χρεωκοπία! Είναι εθνικός λόγος και όχι ταξικός! 
 
Σήμερα, οι δημοκρατικοί πολίτες, ζητούν: 
α) Να στηριχθεί η ελληνική οικογένεια και η γέννηση νέων παιδιών. 
β) Να θεσμοθετηθεί ο «διαμεσολαβητής οικογενειακών υποθέσεων» Να θεσμοθετηθεί ο «οικογενειακός δικαστής» με γνώσεις ψυχολογίας, συμβουλευτικής,
γ) Να υπάρχουν αρμόδιοι σύμβουλοι οικογένειας σύμβουλοι γάμου, κοινωνικές υπηρεσίες προστασίας νέων ζευγαριών, κοινωνικοί λειτουργοί,
δ) να διωχθούν ποινικά οι επίορκοι δικηγόροι και νομικοί, Να στηριχθεί η ελληνική οικογένεια και η γέννηση νέων παιδιών.
ε) Η πολιτογράφηση να γίνει αλλά με κριτήρια, με ασφαλιστικές δικλείδες και με μέτρο για να μην αφήσουμε μια νέα κερκόπορτα για την οποία θα θρηνήσουμε σύντομα! στ ) Να μπει μέτρο στην πολιτογράφηση χωρίς κριτήρια του οποιουδήποτε,
ζ ) Οι μετανάστες δεν μπορούν να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές, 
η) Να υπάρξει μια τράπεζα η οποία θα αποτελέσει μοντέλο «σοσιαλιστικής τράπεζας», που θα συγκεντρώσει τα χρέη των «νεοσκλάβων» ελλήνων με χαμηλό επιτόκιο, μια ιδέα στα πλαίσια της νέας σεισάχθειας, 
θ) Να προχωρήσει γρήγορα το κυβερνητικό έργο, να διοριστούν αμέσως οι καλύτεροι σε θέσεις κλειδιά (όλα τα στελέχη Πασοκ είναι πολύ καλύτερα από οποιαδήποτε στελέχη της δεξιάς),
ι) Να ανοίξουν οι πόρτες των υπουργείων στους πολίτες και να διορθωθούν οι αδικίες της τελευταίας εξαετίας, ια) Να στηριχτούν οι ακριτικές περιοχές,
ια) Θα μπορούσαν όλοι οι αλλοδαποί που βρίσκονται στην Ελλάδα να πάρουν μια προσωρινή άδεια παραμονής μόνο και μόνο για να καταγραφούν! Θα μπορούσε να αντικατασταθεί στο νομοσχέδιο αντί «δίδεται η Ιθαγένεια» με το «δίδεται η ιδιότητα του πολίτη». Δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια. «Δεν είμαστε ρατσιστές, αλλά ούτε και προδότες της πατρίδας μας».

Σημειώνουμε ότι υπάρχει ακόμα ελάχιστος χρόνος, αλλά και πολύ στελεχιακό δυναμικό, που μένει αναξιοποίητο, για την πραγματοποίηση της «αλλαγής». Το Πασοκ έχει τα καλύτερα στελέχη από όλα τα αλλά κόμματα και έχουν υψηλότερο επίπεδο από όλα τα στελέχη της δεξιάς. Το Πασοκ κέρδισε τις εκλογές αλλά κυβερνούν ακόμα τα στελέχη της δεξιάς και κανείς δεν τα αλλάζει! Αντί να αλληλο-υβρίζονται τα στελέχη του Πασοκ, καλύτερα είναι να ασχοληθούν με την ολοκλήρωση των «αλλαγών». Το όνομά του κ. Γιώργου Παπανδρεου, δύναται να γραφεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία αυτής της χώρας «αν πραγματοποιήσετε ταχύτατα τα τις αλλαγές προσώπων και κάνετε πράξη την ελπίδα». «Αλλαγές και κάθαρση», Εδώ και Τώρα!
 
Η Ελλάδα αντί να τρέχει για δανεικά στην «εσπερία», να στηριχτεί στις «δικές της δυνάμεις».
Μόνοι μας θα βγούμε από την «οικονομική κρίση», Μπορούμε!
Η «Αόρατος Αρχή», είστε εσείς, Έλληνες Πολίτες!
 
Θαρσείν χρη.

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.