Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Λίγος σεβασμός στην ιστορία και τη διαδρομή του ΠΑ.ΣΟ.Κ και των στελεχών του από τους νεοσσούς της πολιτικής δεν θα έβλαπτε.

 Ο Γ. Παναγιωτακόπουλος απαντά στον Σ. Ξυνίδη: "Aπό το σπίτι του θα με διώξει;"... Αρνούμαι να αποχωρήσω από το ΠΑ.ΣΟ.Κ λόγω... “ασυμφωνίας χαρακτήρων” με τον Γραμματέα Σωκράτη Ξυνίδη (press-gr)
Με τη δήλωση–προτροπή του να αποχωρήσω από το ΠΑ.ΣΟ.Κ λόγω... “ασυμφωνίας χαρακτήρων”, ο Γραμματέας Σωκράτης Ξυνίδης επιβεβαίωσε την αρχική μου εκτίμηση για την υποψηφιότητα και την εκλογή του.
Καλά θα κάνει ο κ. Ξυνίδης να ασχοληθεί με την ανασυγκρότηση του κόμματος που παραπαίει και είναι ανύπαρκτο στην κοινωνία.
Όσο αφορά την ιδεολογική ταυτότητα του ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν θα πρέπει να ξεχνούν οι νεοσσοί της πολιτικής ούτε την ιστορία του κινήματος, ούτε τις αρχές του και πολύ περισσότερο τις κατακτήσεις του.
Θα ήταν προτιμότερο πριν μιλήσει, να έχει μελετήσει την ιστορία του ΠΑ.ΣΟ.Κ, να έχει αντιληφθεί σε ποιο αμόνι σφυρηλατήθηκε τούτο το κίνημα και να θυμηθεί ποιοι κάθισαν πριν από αυτόν στην ίδια καρέκλα, ώστε να διαθέτει το ελάχιστο απόθεμα σύνεσης και επίγνωσης.
Είναι προφανές ότι ως Γραμματέας δεν μπορεί να επηρεάσει ούτε την πολιτική μου κρίση, ούτε την καρδιά μου.
Καλύτερα να απευθύνει αλλού τις προτροπές του.
Εγώ πορεύομαι μαζί με τη λαϊκή πλειοψηφία προς τα εκεί που επιβάλλει η παρακαταθήκη του κινήματος.
Λίγος σεβασμός στην ιστορία και τη διαδρομή του ΠΑ.ΣΟ.Κ και των στελεχών του από τους νεοσσούς της πολιτικής δεν θα έβλαπτε.
Αναρωτιέμαι από το σπίτι του θα με διώξει ο κύριος Ξυνίδης;
Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Μέλος Ε.Σ.

Γιώργο, δεν κάνεις ένα υφυπουργείο για τον Σωκράτη; Θα σωθεί το κόμμα, αλλά θα διευκολυνθείς κι εσύ...
Άσχετο;
Ο κύριος Ξυνίδης, όταν αποφάσισε να εισέλθει σε ένα πολιτικό χώρο δεν σεβάστηκε ένα πολιτικό κίνημα με ιστορία, αγώνες, θυσίες.
Δεν κατανόησε ότι δεν μπόρεσε καν να συγκεντρώσει το 50% +1 που απαιτεί -όχι απλώς το καταστατικό-, αλλά η απλή δεοντολογία της δημοκρατίας, για την «εκλογή» του Γραμματέα του Κινήματος (αυτό ως δικηγόρος όφειλε να το γνωρίζει και να ζητήσει την εκλογή του κι όχι τον διορισμό του).
Δεν κατανόησε ότι αυτό το Κίνημα έχει ιδρυτή τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Δεν κατανόησε ότι δεν μπόρεσε ούτε ο κύριος Σημίτης να εκριζώσει τις σοσιαλιστικές ιδέες και το δημοκρατικό ριζοσπαστισμό που διαπνέουν τους απλούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.
Για να μην καταλήξει σε μια νέα «κυρία Ματσούκα», θα μπορούσε να ζητήσει συγνώμη ή να «διασκευάσει», έστω για τις «εντυπώσεις»…
Κρίμα, ένα νέος και φέρελπις πολιτικός, που όμως δεν ανέβηκε σκαλιά αλλά χρησιμοποίησε «αλεξίπτωτο», να αυτοδιαψεύσει όσους ήλπιζαν σε μια συγκροτημένη, οργανωμένη πορεία του Κινήματος. Να κάνει πράξη όσα διακήρυξε ο Γιώργος Παπανδρέου στο “Σπόρτινγκ”, μιλώντας στην τελευταία συγκέντρωση πριν τις εσωκομματικές διαδικασίες εκλογής προέδρου (Παπανδρέου-Βενιζέλος).
Κρίμα, κρίμα, κρίμα… 

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.