Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Οι απαντήσεις που δίδονται από τους συνεργάτες του υπουργού, επιβεβαιώνουν τις φήμες και εκθέτουν τoν υπουργό και την αξιοπιστία της διαδικασίας.


Βροχή ερωτήσεων δέχεται το γραφείο του υπουργού Πολιτισμού από δημοσιογράφους, που ζητούν να μάθουν κατά πόσον ισχύουν οι φήμες, ότι οι επιλεγέντες για τις θέσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ ΑΕ συμμετείχαν στις ανοιχτές διαδικασίες επιλογής, σύμφωνα με την προκήρυξη.

Οι απαντήσεις που δίδονται από τους συνεργάτες του υπουργού, επιβεβαιώνουν τις φήμες και εκθέτουν τoν υπουργό και την αξιοπιστία της διαδικασίας.
Όλοι οι διαγωνιζόμενοι που συμμετέχουν σύμφωνα με την καινοτόμα διαδικασία της ανοιχτής διακυβέρνησης, που αποσκοπεί στην διαφάνεια και την αξιοκρατία , όταν καταθέτουν την αίτησή τους στο διαδίκτυο παίρνουν αυτόματα αριθμό ημερομηνία και ώρα κατάθεσης, που αποδεικνύει τη συμμετοχή τους...

Αντί οι συνεργάτες του υπουργού να αποστομώνουν τους «καχύποπτους» και «κακόβουλους» δημοσιογράφους,
με την δημοσιοποίηση της ηλεκτρονικά υποβληθείσας αίτησης και του βιογραφικού των επιλεγέντων που φέρει τα στοιχεία της επιβεβαίωσης, κάνουν δήθεν την παραχώρηση και τους αποστέλλουν ένα κοινό βιογραφικό που δεν αποτελεί απόδειξη συμμετοχής στη διαδικασία. Επιστρατεύουν δε και το αφελές επιχείρημα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, που ακόμη και αν στην περίπτωση αυτή ίσχυε, το έχουν διαπράξει το αδίκημα με την αποστολή του απλού βιογραφικού.

Η διευθύντρια του γραφείου του υπουργού κα Χατζοπούλου απαντά στους δημοσιογράφους, ότι έχει γνώση ο υπουργός και τους παραπέμπει στην υπεύθυνη του γραφείου τύπου του υπουργού, η οποία αποστέλλει στους δημοσιογράφους τα απλά βιογραφικά των κ.κ. Γαμπρίτσιου και Παπαγεωργίου. Του τελευταίου μάλιστα με ανορθογραφία που βγάζει μάτι.

Αν, όπως όλα δείχνουν, οι επιλεγέντες δεν συμμετείχαν στις ανοιχτές διαδικασίες, εύλογα γεννάται το ερώτημα: Γιατί ο κ. Γερουλάνος άφησε  επί τρεις μήνες ακέφαλο το ευαγές ίδρυμα ΕΡΤ ΑΕ;

Το θέμα είναι μείζον, γιατί απαξιεί, αυτή την καινοτόμα ανοιχτή διαδικασία που την καθιέρωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, για να προσελκύσει με διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες τους άριστους και όχι τους αρεστούς.

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.