Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Βρομοϊστορίες


Περίεργα πράγματα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο χώρο της επικοινωνίας. Από τις εφημερίδες μέχρι την τηλεόραση και τα δημοσιογραφικά μπλόγκς.

Κόπτεται ο κ. Τέλλογλου της Kαθημερινής για το δικαίωμα του Χριστοφοράκου να επικοινωνεί ελεύθερα με τους δικηγόρους του, αναφερόμενος στην δημοσιοποίηση του ηχητικού ντοκουμέντου-βόρβορου που έχουμε στα χέρια μας. Σωστή η παρατήρησή του αλλά μέχρις ενός σημείου.

Στον αντίποδα αυτής της καθ’ όλα εύστοχης επισήμανσης του δημοσιογράφου, υπάρχει το δικαίωμα ενός λαού που ο Χριστοφοράκος και οι πολιτικοί του φίλοι και φίλες έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια, κατασπαταλώντας το υστέρημά του σε μίζες χάριν των συμφερόντων της πολυεθνικής Siemens.

Πολιτικών που πρόδωσαν τον όρκο τους για την αρπαχτή του αιώνα και δημοσίων λειτουργών και δικαστών, που δεν τίμησαν το αξίωμά τους. Επιχειρηματιών που κατέστησαν τη μίζα επιστήμη αλλά και δημοσιογράφων μισθοφόρων τέλος, που ανέλαβαν την υπεράσπιση των βρόμικων ακάλυπτων οπισθίων της εταιρείας.

Βάζοντας αυτά τα δύο συμφέροντα σε μία ζυγαριά και ο πλέον άστοχος Τέλλογλου θα μπορούσε να αντιληφθεί που γέρνει η πλάστιγγα, αρκεί να επέτρεπε στην περί δικαίου συνείδησή του να λειτουργήσει ελεύθερα.

Τα ίδια χάλια και στην τηλεοπτική εκπομπή του Αντώνη Κανάκη, ο οποίος αναλαμβάνοντας την υπεράσπιση του πρώην δικού μας Σωκράτη Γκιόλια, για την αυτόφωρη ταλαιπωρία που υπέστη εξ' αιτίας όσων ανέβασε στο μπλόγκ «Τρωκτικό» κατά του συνεργάτη μας Γιώργου Ψαρρά, ξιφούλκησε υπέρ της Δημοκρατίας και της ελευθερίας του Τύπου.

Tο συγκεκριμένο μπλόγκ εμφάνιζε τον Ψαρρά ως διευθύνοντα σύμβουλο εταιρείας που εμπλέκεται στο σκάνδαλο της Siemens, ζητώντας από εμένα τον εκδότη εξηγήσεις για την υποτιθέμενη εμπλοκή του συνεργάτη μου, σε μία τόσο βρόμικη υπόθεση!

Η δημοσιογραφία fast food του κινητού και των sms είχε χτυπήσει άλλη μία φορά πετυχαίνοντας τον άτυχο Γιώργο Ψαρρά, που έκανε το τραγικό λάθος να έχει το ίδιο επώνυμο με τον διευθύνοντα σύμβουλο της συγκεκριμένης εταιρείας.

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις του προς τον Γκιόλια και την παρέα του, το περιβάλλον και τους εργοδότες του, ο αγαπητός Σωκράτης όχι μόνον δεν υπέστειλε τη σημαία της δημοσιογραφικής του αστοχίας, για την αποκατάσταση ενός αθώου και άσχετου με το δημοσίευμα ανθρώπου, αλλά επανήλθε δριμύτερος αρνούμενος να κατεβάσει την είδηση.

Μετά από τόσο απροσδόκητη εξέλιξη ο μεν Ψαρράς προσέφυγε στην δικαιοσύνη ο δε Γκιόλιας οδηγήθηκε στο αυτόφωρο. Λίγες ημέρες νωρίτερα ο εκλεκτός κύριος που σκούζει δήθεν για τα δικαιώματα του δημοσιογράφου, είχε οδηγήσει εμένα στην αυτόφωρη διαδικασία εξ αιτίας σχολίων μου στην ηλεκτρονική εφημερίδα zougla.gr!

Περιττό να προσθέσω ότι το αδίκημα είναι αυτόφωρο και δεν υπάγεται στις αστικές διεκδικήσεις -ακούστηκαν και τέτοιες ανακρίβειες- του τυποκτόνου νόμου…

Επειδή η υποκρισία, η ανοησία και η κακοήθεια έχουν υπερβεί τα αποδεκτά όρια της λογικής, καλό θα ήταν ο κ. Κανάκης παραδείγματος χάριν πριν ασχοληθεί με τη ελευθερία του Τύπου, να σκεφθεί πως θα αισθανόταν ο ίδιος εάν ανωνύμως ένα μπλόγκ, του οποίου όμως τον ιδιοκτήτη γνώριζε, άρχιζε να αναρτά δημοσιεύματα του τύπου «Κανάκης ιδιοκτήτης της νύχτας στη Θεσσαλονίκη που εμπλέκεται σε σκάνδαλο διακίνησης μαύρου χρήματος, απόκρυψης ΦΠΑ και ανασφάλιστων υπαλλήλων».

Να επικοινωνεί με τον διαχειριστή, να του εξηγεί ότι πρόκειται για άλλον Κανάκη, γιατί ο Αντώνης σίγουρα δεν έχει σχέση με όλα αυτά και ο διαχειριστής όχι μόνον να τον γράφει στα τέτοια του, αλλά να τον απειλεί κι από πάνω.

Θα έβγαινε προφανώς από τα ρούχα του ή από τις ραδιο - αρβύλες του.

Καλή Σαρακοστή σε όλους.

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.