Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Καμία αλλαγή για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα έως το 2013

Με στόχο να ανακοπεί το κύμα πρόωρων συνταξιοδοτήσεων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, κυρίως στο δημόσιο, με το φόβο της αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης μέσω της επικείμενης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, οι υπουργοί Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος και Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε κοινή τους δήλωση, ξεκαθαρίζουν ότι:

Κανένα νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό δεν προωθείται εν κρυπτώ και μάλιστα με άμεση εφαρμογή. Κανένας εργαζόμενος  δεν έχει λόγο να αποχωρήσει για  συνταξιοδότηση, φοβούμενος ανατροπή των δικαιωμάτων του.

Η Κυβέρνηση, δεν πρόκειται να αλλάξει το καθεστώς συνταξιοδότησης (όρια ηλικίας, τρόπο υπολογισμού συντάξεων), τουλάχιστον για όσους έχουν θεμελιώσει ή θα θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα έως το 2013... 
Σύμφωνα με τους δύο υπουργούς, όσοι συνεχίζουν να  δημιουργούν, παρά τις σαφείς κυβερνητικές δεσμεύσεις, σύγχυση και ανησυχία στους εργαζόμενους σε σχέση με τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα, ψεύδονται, και δρουν προβοκατόρικα, καλλιεργώντας κλίμα ανασφάλειας στους εργαζόμενους.   

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.