Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Ξεκινούν οι κρίσεις για 28.700 προϊστάμενους του δημοσίου

 Μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι κρίσεις για 28.700 προϊσταμένους στο δημόσιο, οι οποίοι θα επιλεγούν βάσει του νέου συστήματος που ψηφίστηκε προχθές από τη Βουλή. 

Ο προηγούμενος νόμος (νόμος Παυλόπουλου του 2004) έφερε μέσα σε μόλις μία ημέρα σε θέσεις προϊσταμένων υπαλλήλους οι οποίοι υπολείπονταν προσόντων σε σχέση με συναδέλφους τους. 

Τις μαζικές διαδικασίες επιλογής ακολούθησαν καταγγελίες για αναξιοκρατικές τοποθετήσεις υπαλλήλων σε θέσεις γενικών διευθυντών και τμηματαρχών. 

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα κατά το οποίο διευθυντής σε εφορία επιλέχτηκε υπάλληλος με μόνο προσόν απολυτήριο λυκείου, ενώ συνάδελφός του με πανεπιστημιακές σπουδές, μία ξένη γλώσσα και 6ετή προϋπηρεσία ως τμηματάρχης και 3ετή ως διευθυντής, παρέμεινε απλός υπάλληλος. 

Ομοίως, στο υπουργείο Εσωτερικών τη θέση του διευθυντή κατέλαβε υπάλληλος με μοναδικό προσόν πτυχίο Θεολογίας, ενώ στο ίδιο τμήμα εργάζεται απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης με μεταπτυχιακό, γνώση δύο ξένων γλωσσών και προϋπηρεσία σε θέσεις τμηματάρχη και διευθυντή συνολικά 8 ετών. 

Όπως σχολιάζουν καυστικά στελέχη του δημοσίου «οι προϊστάμενοι αυτοί έβαζαν υπογραφές για τα Βατοπέδια και έδιναν επιχορηγήσεις εκεί που δεν έπρεπε. Βάσει του νέου συστήματος επιλογής, για να καταλάβει κανείς θέση ευθύνης, θα πρέπει να έχει προηγουμένως υπηρετήσει ως προϊστάμενος τμήματος, διεύθυνσης ή γενικής διεύθυνσης.
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.