Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Υπέρ βωμών, εστιών και...καρεκλών!!!

Οι Έλληνες υφίστανται πλύση εγκεφάλου για να βλέπουν κυριολεκτικά έναν ιερό ρόλο στο στρατό. 
Γράφει ο Σπύρος Καλουτσινός

Οι μικροί μαθητές διδάσκονται για να πιστεύουν ότι ο Άγιος Κωνσταντίνος, ο πρώτος Βυζαντινός αυτοκράτορας, είδε το σημείο του σταυρού στον ουρανό την παραμονή μιας σημαντικής μάχης, μαζί με την επιγραφή «Εν τούτω νίκα». 

Υπάρχει μια ανάλογη μυθολογία για τον στρατό σαν σωτήρα της φυλής. Έτσι η στρατολογία απεικονίζεται όχι μόνο σαν πρακτική αναγκαιότητα, αλλά σαν υπηρεσία προς έναν κυριολεκτικά ιερό σκοπό. 

Έτσι στήνεται το σκηνικό για να στιγματίζονται αυτοί που συνειδητά αρνούνται τον στρατό σαν προδότες όλων των ανώτερων ιδανικών. Αυτή η ιδεολογία αναζωπυρώνεται ακόμη περισσότερο κάθε φορά που οι Έλληνες αισθάνονται ότι απειλούνται, ή όταν η χώρα περνά μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, όπως αυτή την περίοδο.

Σήμερα η Θρησκευτική Δεξιά, με επικεφαλής τα ανώτατα κλιμάκια της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας(βλέπε Άνθιμος), προωθεί ουσιαστικά αυτήν την ιδεολογία. Την θρησκευτική Δεξιά,ακολουθεί-πάντα ιστορικά- και η Πολιτική-Λαική Δεξιά της χώρας, η οποία δεν έχει καμία σχέση με νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις. Η λαϊκή Δεξιά, βγαίνει στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες,  εκμεταλλευόμενη τη σκληρή γραμμή του Αντώνη Σαμαρά στο μεταναστευτικό, αλλά και με στόχο να λειτουργήσει ως αντίβαρο στο εσωκομματικό πεδίο και να απορροφήσει τους κραδασμούς από το κλίμα συναίνεσης που συντηρεί η Ρηγίλλης για τα οικονομικά μέτρα.

Στο κομματικό επιτελείο μάλιστα της Νέας Δημοκρατίας,κρίνουν ότι με τις παρεμβάσεις τους ενισχύσουν τη διείσδυση του κόμματος στους ακραιφνείς συντηρητικούς ψηφοφόρους και περιορίζουν την απήχηση του ΛΑΟΣ, που επιχειρεί να στήσει ένα προνομιακό πεδίο αντιπαράθεσης με φόντο το μεταναστευτικό.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, τα στελέχη που κινούνται στον χώρο της λαϊκής Δεξιάς, όπως ο Γιαννιώτης γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κώστας Τασούλας, θα αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερη ισχύ στο εσωκομματικό πεδίο, επηρεάζοντας σε μεγάλο βαθμό και την επίσημη γραμμή της Ν.Δ.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Νίκος Γκόντας,λειτουργώντας σαν εκπρόσωπος τύπου του κ. Τασούλα, εξέδωσε χθες μια γραπτή δήλωση, με την οποία εκφράζει την "Βαθύτατη πικρία και ανησυχία για το γεγονός ότι η ιστορική VIII Μεραρχία υποβαθμίζεται σε Ταξιαρχία".

Στην συνέχεια γίνεται λόγος για τον ρόλο της στις "μεγάλες ιστορικές στιγμές, στα μεγάλα προσκλητήρια της πατρίδας μας υπήρξε καθοριστικός για την έκβαση των εξελίξεων, για την ανεξαρτησία, ακεραιότητα και ασφάλειας της Ελλάδος".

Γίνεται μάλιστα λόγος για "αποσύνδεση από το παρελθόν και υπονόμευση τις αντιστάσεις σε ξένες επιβουλές και μηχανισμούς σε βάρος της πατρίδας μας"(!!!)

Προφανώς ο κ. Γκόντας θα ήθελε να μας πει και για τον ρόλο της, την περίοδο του εμφυλίου πολέμου,μιας και δεν ξεχνάει κάθε χρόνο να τιμά με την παρουσία του τις εκδηλώσεις στο Γράμμο και το Βίτσι,παρέα με όλα τα "μπουμπούκια" της ντόπιας Ακροδεξιάς, αλλά το λησμόνησε...Τι κρίμα!!!

Με την δήλωση του όμως,ο δήμαρχος κατάφερε να κερδίσει την θετική ψήφο του Κώστα Τασούλα στην εσωκομματική μάχη για το χρίσμα στο Δήμο Ιωαννιτών. Εμπρός Νίκο μου και εσείς παλληκάρια της δημοτικής αρχής, πολεμήσετε υπέρ βωμών, εστιών και καρεκλών!!! 
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.