Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Καταγγελία για το πως κάνει τους ελέγχους το ΙΚΑ στην Κόρινθο!


Χωρίς σχόλια δείτε αυτή την καταγγελία εργαζόμενης όπως καταχωρήθηκε στα σχόλια του blog…και επώνυμα (apasxolisi)

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Εργαζόμουν στον τηλεοπτικό σταθμό SUPER TV στην Κόρινθο στον κ.Κάππο, στην εφημερίδα ΣΗΜΕΡΑ και ΝΤΕΛΑΛΗΣ που ανήκει στον όμιλό του.

Μετά απο έναν χρόνο σκληρής εργασίας (αντί γιά 8άωρα δούλευα 12 και 13 και 14 ώρες) ο κύριος αυτός δεν με πλήρωνε κανονικά μου έδινε 200 ευρώ κάθε Παρασκευή ή όταν το θυμότανε και εμένα και των άλλων εργαζομένων εκεί και φυσικά όχι το ποσό που είχαμε συμφωνήσει.

Επίσης ΠΟΤΕ σε κανέναν δεν κολλάει ένσημα.  Άπο όλους αυτούς που εργάζονται εκεί και πιστέψτεμε είναι πάρα πολλοί, ζήτημα είναι αν βάζει ένσημα σε 2 άτομα.

(Τα ονόματα των πρώην υπαλλήλων είναι στην διάθεσή σας τα περισσότερα με τους οποίους και έχω επικοινωνήσει και είναι σύμφωνοι)

Με αποτέλεσμα, μετά απο πολλές φασαρίες να φύγω απο εκεί και να προσπαθώ εδώ και 7 μήνες να πάρω αυτά που μου χρωστάει (δώρο Χριστουγέννων και κάποιο χρηματικό ποσό απο μισθούς).  Να σημειώσω εδώ ότι ο ίδιος με παρακάλεσε να επιστρέψω όπως και το έκανα όταν κατάλαβε ότι ήμουν πάρα πολύ καλή στη δουλειά μου το καλοκαίρι.  Όμως οι άθλιες συνθήκες συνεχιστήκανε και έφυγα.
Και τώρα να έρθω στο θέμα:
Αφού τον προειδοποίησα πολλές φορές και συνεχώς με διαβεβαίωνε ότι θα μου τα δώσει, πήγα στην Επιθεώρηση Εργασίας και έκλεισα ραντεβού, στο οποίο δεν ήρθε, έστειλε μία επιστολή και δεν ξέρω και εγώ τι έγραφε και η υπάλληλος απο την Επιθεώρηση Εργασίας μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι πρέπει να πάω Δικαστικώς διότι ο κύριος ισχυρίζεται ότι η εφημερίδα η δεύτερη δεν ανήκει σε αυτόν, και ότι ήταν μία συμφωνία που έκανα με τον Διευθυντή που έχει φύγει απο τον όμιλο και δεν αναγνωρίζει ότι δούλευα εκεί.  Το δώρο Χριστουγέννων όμως και κάποια οφειλή απο την πρώτη εφημερίδα την αναγνωρίζει απλά με κοροϊδεύει ότι θα τα δώσει και η Κυρία ακύρωσε το δεύτερο ραντεβού.
Και έρχομαι και ρωτάω:
Με ποιό δικαίωμα μία υπάλληλος της Επιθεώρησης Εργασίας που υποτίθεται ότι προστατεύει τον εργαζόμενο και όχι τον εργοδότη κρίνει με μία επιστολή που΄στέλνει ένας εργοδότης ότι πρέπει να πάει δικαστικώς ο εργαζόμενος (σημειωτέον ότι το οφειλόμενο ποσό θα το χαλάσω στα δικαστήρια);
Δηλαδή βασίζεται σε μία απλή επιστολή για να ακυρώσει το ραντεβού…
Εάν ένας εργαζόμενος έστελνε μιά απλή επιστολή θα έπραττε το ίδιο;

Αύριο έχω ραντεβού μαζί της και με διαβεβαίωσε ότι θα συζητήσουμε πάλι το θέμα.
Και να σημειώσω εδώ ότι στην Επιθεώρηση Εργασίας τον γνωρίζουν τον εν λόγω εργοδότη διότι πολλοί πρώην εργαζόμενοι στην επιχείρησή του έχουν καταφύγει σε αυτή και σχεδόν κανένας δεν μπορεί να δικαιωθεί.
ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ:
ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΩΝ ΕΝΣΗΜΑ και εκεί μίλησα με τον υπεύθυνο και του ανέφερα ότι:

ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΙΚΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ, ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΕΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΟ ΙΚΑ ΗΤΑΝ “ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ”, ΗΤΑΝ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ…
ΤΕΛΙΚΑ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ;
ΚΑΙ ΕΑΝ ΝΑΙ, ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ;;
ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΗ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ.

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΠΟΤΕ ΣΩΣΤΑ, 
ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΜΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ.  ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 17 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΝΣΗΜΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΑΓΓΕΛΑ
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.