Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

"Στον δάσκαλο μας με αγάπη" - Μνήμη Αθανασίου Πλάκα

Ένας σημαντικός φιλόλογος-απ' τους ρομαντικούς δασκάλους των περασμένων δεκαετιών-πέθανε σήμερα.

Πρόκειται για τον Αθανάσιο Β. Πλάκα, Γενικό Επιθεωρητή Μέσης Εκπαίδευσης, που άφησε την τελευταία του πνοή στην Αθήνα σε ηλικία 99 ετών και κηδεύεται αύριο Τρίτη (13:00) στο χωριό του, την Κερασιά Δωρίδος (Σουρούστι).

Μαθητές του από πολλά μέρη της Ελλάδας που πέρασε ηώς καθηγητής ή Επιθεωρητής, κρατούσαν επαφή μαζί του μέχρι τα τελευταία του και εμπνέονταν από τη φιλομάθεια και τον διδακτικό του χαρακτήρα. Όπως επίσης καί συμπολεμιστές του στο Αλβανικό Μέτωπο οπού υπηρέτησε ως ανθυπολοχαγός.

Ο Αθανάσιος Πλάκας στην μακρόχρονη εκπαιδευτική τού πορεία δίδαξε,  διηύθυνε Γυμνάσια και Λύκεια καθώς και Γενικές Επιθεωρήσεις στην Αιτωλοακαρνανία (Ναύπακτο,Θέρμο,  Άνω Χώρα) στον Πόρο,  στο Περιστέρι, στό 5ο Θηλέων στα Εξάρχεια, στο 4ο Αρρένων στον Πειραιά, στήν Κόνιτσα, στην Δυτική Αττική, στους νομούς Πέλλας, Κιλκίς και Σάμου-Ικαρίας.

Όπως δίδαξε επίσης ως εθελοντής δάσκαλος τα καλοκαίρια τα παιδιά του χωριού του.

Έναν τόπο στις πλαγιές των Βαρδουσίων που αγάπησε πολύ και μάλιστα διετέλεσε ιδρυτικός πρόεδρος του Συλλόγου Κερασιωτών Αθήνας, προπολεμικά.

Ομάδα παλαιών μαθητών του στην μνήμη του.
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.