Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

... Το ΚΑΛΑΜΙ Αποκαλύπτει, ενημερώνει, σατιρίζει, onLine


Aνθρώπινα δικαιώματα: Η έκθεση 2009 του Στέητ Ντηπάρτμεντ. Τι αναφέρει γιά την Ελλάδα

Μπράβο Γιώργαρε: «'Επεισε κορυφαίους παράγοντες της ομογένειας με ''χοντρά πορτοφόλια'', να επενδύσουν στην Ελλάδα» (το ερώτημα: Ποιός δουλεύει, ποιόν;)
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε -9 Μαρτίου 2010, Ουάσιγκτον- με Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες, διαπίστωσε ''μεγάλο ενδιαφέρον και ιδιαίτερη ευαισθησία και πατριωτισμό στον Ελληνισμό της διασποράς μετά και τις επιθέσεις που δέχεται η Ελλάδα από τους κερδοσκόπους. Και δήλωσαν έτοιμοι να συμβάλλουν με επενδύσεις στη δύσκολη αυτή περίοδο''. Αυτά δήλωσε, εκτός των άλλων, σε συνέντευξη Τύπου, λίγο πριν επιστρέψει στην Αθήνα. Μπράβο Γιώργαρε... Με ''μετρητά'' θα ''επενδύσουν'' ή με... επιταγές; 'Η θα μαζέψουν πάλι εκατομ. όπως γιά τους πυρόπληκτους, που τελικά ήταν... 200.000 δολ.; Ποιοί θα κάνουν επενδύσεις; Αυτοί που καταδέχονται να τους πληρώνει το ελληνικό κράτος ακόμα και τα εισιτήρια γιά να πάνε στις συνελεύσεις του ΣΑΕ στην Θεσσαλονίκη; (Oι Ελληνοαμερικανοί μιά ζωή ''δουλεύουν'' τους 'Ελληνες πολιτικούς, γιά να κάνουν την ''φιγούρα'' τους. Το ερώτημα είναι, μα τόσο πολύ αφελείς είναι οι πολιτικοί; Μιά ζωή με παραμύθια θα ζούμε;). Η δήλωση αυτή του Γιώργαρου, γιά ''εσωτερική κατανάλωση'' στην Ελλάδα, μας έκανε και γελάσαμε...

''Απαράδεκτος'' ο GAP, μας στεναχώρησε την ''γεροντοκόρη'' Αστόριας: Τρεις εβδομάδες ετοιμαζόταν να εορτάσει τα 95α γενέθλιά της. Υπολόγιζε ότι, μετά την Ουάσιγκτον, ο GAP θα επισκεπτόταν τη Νέα Υόρκη, ώστε να παραυρεθεί στην τελετή. Γιά τον σκοπό αυτόν, αντί να εορτάσει τα γενέθλια την κανονική ημερομηνία, 2 Απρίλη, άλλαξε σχέδια ευελπιστώντας στην παρουσία του πρωθυπουργού, γιά 11 Μαρτίου. Ο GAP όμως έφυγε την προηγούμενη γιά Αθήνα, από Ουάσιγκτον κι έστειλε στη Νέα Υόρκη, με τραίνο, τον...Πεταλωτή του. Λέτε να του ''σφύριξε'' κανείς του GAP, τι χαραχτηρισμούς -απαξιωτικούς- του έγραφε η ''γεροντοκόρη'' παραμονές εκλογών; Εμείς της ''γεροντοκόρης'' της ευχόμαστε να τα χιλιάσει, να πάψει να είναι ''μαγαζάκι'', να θυμηθεί ότι είναι και ΜΜΕ και ν' ασχολείται με ουσιαστικά ζητήματα της Ομογένειας και όχι μόνο με την προβολή των ''πελατών'' της.
''Βράζουν'' οι κομματικοί: Μέσα σε 4 μήνες, Γερουλάνος, Δρούτσας και Πεταλωτής υπόβαλαν τα (δουλοπρεπή) ''σέβη'' τους στην ημερήσια ''γεροντοκόρη'' (που παραμονές εκλογών τους απαξιούσε, όπως και τον GAP) και αγνόησαν επιδεικτικά τους κομματικούς, ''πρασινοφρουρούς'' και λοιπούς, τα υπο-λύμματα δηλ. άλλων εποχών.


''Χοντρό'' σκάνδαλο με καταχρήσεις χρημάτων γιά το ΣΑΕ...
(Είδηση σ' εξέλιξη, λεπτομέρειες σύντομα)

The New York Times: Patchwork Pension Plan Adds to Greek Debt Woes

Ο Γιώργος Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον, συνομιλίες με Μπαράκ Ομπάμα κ.ά... (Αναλυτικά)

Τελετή στον Λευκό Οίκο γιά 25η Μαρτίου 1821... Ακούστε τις ομιλίες Ομπάμα, Παπανδρέου, αρχιεπ. Δημήτριου

Καταργείται η Visa γιά τους 'Ελληνες πολίτες... (Διαβάστε)


Η πρώτη υποχώρηση: 'Ονομα Σκοπίων, ένταξή τους στο ΝΑΤΟ

Την πρόθεση των ΗΠΑ, εφόσον υπάρξει θετική ανταπόκριση της Αθήνας, ν' αποκαλούν την ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» γνωστοποίησαν, τόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, όσο και η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, που ενημέρωσαν τον 'Ελληνα πρωθυπουργό ότι, εφόσον αποδεχθεί την πρόταση, μπορούν ν' ανακοινώσουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι θ' αναγνωρίσουν την ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», επειδή οι κάτοικοί της ομιλούν την ''βορειο-μακεδονική γλώσσα''.

'Αλλαξε η ημερομηνία τελετής στον Λευκό Οίκο γιά την 25η Μαρτίου κατά δύο εβδομάδες, επειδή έτσι ''βόλευε'' τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, που προσκλήθηκε
από τον πρόεδρο Ομπάμα -επίσημα- μόνο γά την...τελετή!
Η επίσκεψη GAP στην Ουάσιγκτον βαπτίστηκε ''μεγάλη επιτυχία'' από τα ελληνικά ΜΜΕ, επειδή τ' αμερικάνικα ούτε ασχολήθηκαν μαζί του, ενώ οι πολιτικοί στην Ουάσιγκτον, τον αντιμετώπισαν ως ''φτωχό συγγενή''.

Η επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον και τα ''δάκρυα'' της ''ημερήσιας γεροντοκόρης''


========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.