Κυριακή 11 Απριλίου 2010

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΡΙΤΗ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 9 μ.μ.

Εκφώνηση είδησης
Με στόχο την αποστολή πολλών μεγάλων καραβιών, που θα ξεφορτώσουν υλικό για την ανοικοδόμηση της Γάζας, στα τέλη του Απριλίου, η Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» έχει ξεκινήσει σειρά πολιτικών και πολιτιστικών δράσεων υπό τον τίτλο«Φεστιβάλ Αλληλεγγύης», προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η ελληνική κοινωνία.

    Το εγχείρημα διοργανώνεται από κοινού με την οργάνωση «Free Gaza», την τουρκική ΜΚΟ IHH, καθώς και ΜΚΟ από την Ιρλανδία. Όπως ανέφερε ο Βαγγέλης Πισίας από την Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα», «οι κίνδυνοι του εγχειρήματος είναι μεγάλοι, διότι οι Ισραηλινοί ήδη από το καλοκαίρι του 2009, όταν κατέσχεσαν το τελευταίο μικρό πλοίο, που επιχείρησε να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας, έδειξαν τις προθέσεις τους».

    Ανέφερε ακόμη, ότι οι ελπίδες να αλλάξουν τη στάση τους, τουλάχιστον σήμερα είναι ελάχιστες, καθώς υπάρχουν φήμες για νέο γύρο πολέμου στην περιοχή, με στοχοποίηση της Γάζας.

    «Αν χαθούν ανθρώπινες ζωές, το Ισραήλ θα εισπράξει το τίμημα, καθώς κάτι τέτοιο συνιστά έγκλημα πολέμου. Τα πλοία από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν δεν πρόκειται να σταματήσουν παρά μόνον όταν φθάσουν την ιχθυόσκαλα της Γάζας. Έχουμε το δίκαιο της θάλασσας με το μέρος μας», ανέφερε ο Βαγγέλης Πισίας και πρόσθεσε πως «οι κυβερνήσεις καλούνται να κάνουν αυτό, που πρέπει, για να απολαμβάνουν τον σεβασμό των πολιτών τους και αυτό ισχύει και για την ελληνική κυβέρνηση». Τόνισε, τέλος, ότι υπάρχει ανάγκη στήριξης από τα ΜΜΕ, τόσο του εγχειρήματος, όσο και του «Φεστιβάλ Αλληλεγγύης» που διοργανώνεται από τις 9 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου.

    Στην παρουσίαση του εγχειρήματος, διαβάστηκαν μηνύματα συμπαράστασης στην πρωτοβουλία από τη Σοφία Σακοράφα, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, και τον Τάσο Κουράκη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ...

    Το «Φεστιβάλ Αλληλεγγύης» θα εξελιχθεί σε δέκα πόλεις της Ελλάδας. Μεταξύ εκδηλώσεών του περιλαμβάνονται αύριο, Τρίτη, στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, η προβολή του ντοκιμαντέρ «Γάζα ερχόμαστε» σε σκηνοθεσία Γιώργου Αυγερόπουλου, στις 24 Μαρτίου, στο Θέατρο Μπάντμιντον, μεγάλη συναυλία με συμμετοχή της ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», της ορχήστρας μουσικής της ανατολικής Μεσογείου και άλλων καλλιτεχνών, επίσης στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, συναυλία με συμμετοχή του Γκιλάντ Αντζμαν, εβραιόφωνου Παλαιστινίου, αλλά και στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την έξοδο του Μεσολογγίου, η εκδήλωση «Μεσολόγγι 1826-Γάζα 2010» με κεντρικό ομιλητή τον Μανώλη Γλέζο. Επίσης, πρόκειται να γίνει έκθεση και δημοπρασία καθώς και ημερίδα σχετική με τον αποκλεισμό της Γάζας.

    'Εως στιγμής έχουν εξασφαλιστεί ένα φορτηγό πλοίο από την Ιρλανδία, η Τουρκία θα συμμετάσχει με δύο έως πέντε μεγάλα φορτηγά πλοία, η Ελλάδα με τουλάχιστον ένα και η οργάνωση «Free-Gaza» με τρία σκάφη, στα οποία θα επιβιβαστούν κυρίως ακτιβιστές και πολιτικοί.
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.