Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Οχυρό της Δημοκρατίας η Δικαιοσύνη… όσο υπήρχαν δικαστές!

 Όπως ακριβώς το είχαμε προβλέψει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης, δέχθηκε χθες έναν ακόμη ηχηρό κόλαφο, από τον μηχανισμό που ελέγχει και κατευθύνει το σύστημα απονομής της δικαιοσύνης. 

Και θα συνεχίσει να δέχεται ραπίσματα, όσο δεν αντιλαμβάνεται ότι η συνείδηση του δικαστή σήμερα, με ελάχιστες εξαιρέσεις, λειτουργεί σύμφωνα με τις υποβολές τις οποίες δέχεται από τους μηχανισμούς στους οποίους  χρωστάει την εξέλιξή του. 

Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει τον κ. Καστανίδη. Στις 21/12/2009 (πατήστε εδώ) το kentri.gr τον καλούσε να πάρει μέτρα κατά της παραδικαστικής χούντας. Δυστυχώς όμως ακόμη και μετά τα αλλεπάλληλα ραπίσματα που δέχεται, δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται πόσο σοβαρό είναι το θέμα...

Την κατάσταση στην δικαιοσύνη την έχουμε αναδείξει εδώ και δέκα χρόνια με το βιβλίο μας «Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ». 

Στις 12 Μάη 2008 το kentri.gr (πατήστε εδώ), έγραφε πως η παραδικαστική Χούντα θέτει υπό διωγμό ακέραιους και επαρκείς και προωθεί ανεπαρκείς για να είναι χειραγωγήσιμοι, διαπλεκόμενους υπηρέτες επιχειρηματικών συμφερόντων και ηθικά διαβλητούς. 

Κάποτε η Δικαιοσύνη ήταν πράγματι το οχυρό της Δημοκρατίας γιατί δικαστές υπήρχαν όχι μόνο στο Βερολίνο αλλά και στην Αθήνα...

Ίσως ο κ. Καστανίδης, μετά το «καταχέριασμα του Μητσοτάκη να συνειδητοποιήσει ότι δυστυχώς στην Αθήνα δεν υπάρχουν δικαστές και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Δημοκρατίας μας. Γιατί αν υπήρχαν ευσυνείδητοι και ακέραιοι δικαστές, θα λειτουργούσε η Δικαιοσύνη, και θα είχαμε χαμηλό δείκτη διαφθοράς, καλύτερη διοίκηση και καλύτερη οικονομία.

Όσο για τον κύριο επίτιμο, οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν καλά, το ρόλο που έπαιζε το γραφείο του όταν οι νευραλγικές Διοικήσεις των Δικαστηρίων ήταν αιρετές. Εργαζόταν άοκνα για την εκλογή ημετέρων. 

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.