Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Πυρά εναντίον Ντόρας από Σαμαρά

Με έντονο ύφος απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην απόφαση της Ντόρας Μπακογιάννη να μην παραστεί στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ, αναφερόμενος πιο συγκεκριμένα στις διαρροές κύκλων περί «έξαρσης της εσωστρέφειας» σε κρίσιμες στιγμές και «αντιδικίες για τη νομή της εσωκομματικής εξουσίας».
 
Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι οι διεργασίες στο κόμμα έχουν στόχο την ανασυγκρότηση της παράταξης, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για να δώσει ελπίδα στον τόπο, όπως είπε. «Γι' αυτό προχωράμε σε αυτές τις Προσυνεδριακές Διασκέψεις. 

Για να τα συζητήσουμε όλα αυτά. Για να σας ακούσω και να με ακούσετε. Για το πώς θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Όχι για να επιστρέψουμε στην εσωστρέφεια. Την οποία, εν πάση περιπτώσει, δεν θα την επιτρέψω». Αρνήθηκε δε κάθετα την διένεργεια της ΚΕ σαν ευκαιρία για "ανώφελες εσωστρεφείς κουβεντούλες" ή πόσο μάλλον για "νομή κομματικής εξουσίας".

«Εκτός αν κάποιοι εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, υπογραμμίζοντας ότι «τα ζητήματα αυτά έχουν λυθεί με τρόπο σαφή και αδιαμφισβήτητο". Όπως, όμως, πρόσθεσε «Δεν μπορούμε, βέβαια, να υποχρεώσουμε κάποιον να ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα, αν δεν το θέλει. 
 
Αλλά και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να διασύρει τις δημοκρατικές μας διαδικασίες και να προσβάλλει τα όργανα του κόμματος».
 
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, αρνήθηκε να σχολιάσει την πρόθεση απουσίας της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι «δεν σχολιάζω την όποια δήλωση αν δεν είναι επώνυμη».
Νωρίτερα κύκλοι της κ. Μπακογιάννη ανέφεραν σχετικά με την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Κυριακής ότι «κανένας σοβαρός δεν ασχολείται με τη νομή κομματικής ισχύος σε μια περίοδο που η χώρα συγκλονίζεται από την κρίση». 

Οι ίδιοι κύκλοι πρόσθεσαν ότι η κ. Μπακογιάννη έχει εκφράσει τις απόψεις της για το πως αντιλαμβάνεται την ανανέωση της λειτουργίας του κόμματος και δεν πρόκειται να δώσει άλλοθι σε κανέναν. Θα εξακολουθήσει να παρεμβαίνει πολιτικά και να μιλά πολιτικά, διότι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή για τη Ν.Δ. είναι η διεύρυνση της πολιτικής της επιρροής και όχι η εσωστρέφεια. 

Γι' αυτό και εκείνη θα συνεχίσει να παρουσιάζει τις απόψεις της για όλα τα μεγάλα ζητήματα, ώστε να βγει από το «κάδρο» της εσωστρέφειας που τη στέλνουν κάποιοι.

Η απάντηση που δόθηκε στην κ. Μπακογιάννη από κύκλους της Ρηγίλλης ανέφερε πως «Ακριβώς λόγω της κρίσης, η Νέα Δημοκρατία οφείλει να μετεξελιχθεί, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, σε ένα κόμμα πραγματικά ανοιχτό στην ευρύτερη κοινωνία, που να αφουγκράζεται ακόμη περισσότερο τα προβλήματα του λαού και να δίνει ουσιαστικές λύσεις. 

Η συμμετοχή στις, προγραμματισμένες από καιρό, αυτές διαδικασίες, είναι στοιχειώδης υποχρέωση κάθε στελέχους του κόμματος. Εφόσον, βέβαια, αντιλαμβάνεται πραγματικά την κρίση αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος και θέλει να υπάρξουν ριζικές ανατροπές σε όσα μας οδήγησαν, μέχρι σήμερα, στο τέλμα και την αναποτελεσματικότητα. 

Λυπούμεθα, γιατί η κα Μπακογιάννη αντιλαμβάνεται τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος - και τις διαδικασίες, που δρομολογήθηκαν με την εντολή των 800.000 εκλογέων της 29ης Νοεμβρίου 2009 - ως πεδίο «εσωστρέφειας» και ως «ζητήματα νομής εσωκομματικής ισχύος».

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.