Τρίτη 13 Απριλίου 2010

«E, Πρόεδρε!»: «Τι να μας πει ένας θεωρητικολόγος καθηγητής για τόσο σημαντικά πολιτικά θέματα; Τι ξέρει από την ελληνική πραγματικότητα ένας αμερικάνος καθηγητής;»

Γιατί ο Heifetz; Λίγος μας πέφτει ο Ανδρουλάκης;...

Κραυγές και ψίθυροι με αφορμή ένα σεμινάριο…
 Του Ανδρέα Μακρή


Έντονες μουρμούρες και ενοχλήσεις φαίνεται έχει προκαλέσει στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος η πρόσφατη πρόσκληση του καθηγητή Δημόσιας Διοίκησης του Harvard, Ronald Heifetz, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, με σκοπό την εκπαίδευση υπουργών και ανωτάτων κυβερνητικών στελεχών σε θέματα ηγεσίας και διαχείρισης κρίσεων. 

«Γιατί, σε μια τέτοια περίοδο οικονομικής κρίσης, την ώρα που καλούμε τον κόσμο να “σφίξει το ζωνάρι”, πρέπει να πληρώσουμε ένα σωρό λεφτά σε κάποιον ξένο καθηγητή, όταν η δουλειά θα μπορούσε να γίνει εκ των έσω και μάλιστα πολύ καλύτερα;», 

αναρωτιέται μεγάλος αριθμός στελεχών και ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. «Αντί του αμερικανού καθηγητή με τις υψηλές αμοιβές δεν θα μπορούσε να αναλάβει ένα τέτοιο σεμινάριο διαφώτισης ο Μίμης Ανδρουλάκης που έχει γράψει και βιβλίο;», προσθέτουν.

Εύλογο το ερώτημα, τη στιγμή μάλιστα που  ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και διαπρεπής... οργανικός διανοούμενος δεν σταματά ούτε στιγμή στις δημόσιες παρεμβάσεις του να αναλύει, με την γνωστή ενάργεια που τον διακρίνει, θέματα διαχείρισης κρίσεων, διαχείρισης κινδύνου, πολιτικού management και ηγεσίας, ενώ πρόσφατα εξέδωσε και σχετικό βιβλίο με «οδηγίες προς ναυτιλομένους», με τον χαρακτηριστικό τίτλο «E, Πρόεδρε!» - ένα βιβλίο που δείχνει να έχει γραφεί για έναν και μόνο λόγο: για να προσφέρει στην ηγεσία της χώρας (και τον Πρωθυπουργό ειδικότερα) χρήσιμες συμβουλές (συμβουλές που μόνον ο Μίμης δείχνει να γνωρίζει σε βάθος) αναφορικά με τους ορθούς τρόπους διακυβέρνησης σε καιρούς κρίσης.

«Αν η επιλογή αυτή έγινε από τον Παπανδρέου σκόπιμα, για να “τσαλακώσει” τον Μίμη, πρόκειται για μια επιλογή η οποία δεν μας βρίσκει καθόλου σύμφωνους», σχολιάζουν τα ίδια στελέχη. Πληροφορίες φέρουν και τον ίδιο τον συγγραφέα και βουλευτή να δυσφορεί με την συγκεκριμένη επιλογή του Πρωθυπουργού.  


«Τι να μας πει ένας θεωρητικολόγος καθηγητής για τόσο σημαντικά πολιτικά θέματα; Τι ξέρει από την ελληνική πραγματικότητα ένας αμερικάνος καθηγητής;», φέρεται ειπών σε ομήγυρι φίλων του και οπαδών του Κινήματος. 

«Μέρα νύχτα μιλάω γι’ αυτά τα θέματα, τα έχω γράψει και σε βιβλίο που αναφέρεται ειδικά στην ελληνική περίπτωση, αλλά μου φαίνεται ότι μιλάω σε ώτα μη ακουόντων», ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η κατακλείδα του χολωμένου βουλευτή-διανοούμενου. 

Ποιος μπορεί να διαφωνήσει με μια τέτοια αιτίαση; Όταν έχεις στο οπλοστάσιό σου έναν Μίμη Ανδρουλάκη, έχεις το περιθώριο να τον αφήνεις αναξιοποίητο;
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.