Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Γιατί η ελληνική Ομογένεια, τους λέει από τα τέλη του '70, ''πάρτε τον βίλον μας, χανουμάκια''

ΜΙΑ βασανιστική ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως ανέχεται η (κάθε) κυπριακή κυβέρνηση να (τους) πληρώνει και να συναλλάσσεται ακόμα με αυτούς που στα ''μουλωχτά'' συνηγόρησαν στην άρση του εμπάργκο -επί Κάρτερ- εις βάρος της Τουρκίας;

Φτάνει πιά... Αρκετά (3+ δεκαετίες) ανεχτήκαμε τους ίδιους φιγουρατζήδες-πατριδοκάπηλους

Κύπριοι ''πατριώτες'', ''λομπίστες'' Αμερικής και ''κυπριακά γαϊδούρια''
Γιατί η ελληνική Ομογένεια, τους λέει από τα τέλη του '70, ''πάρτε τον βίλον μας, χανουμάκια''

-Στα 1974, λίγο μετά την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, ο Ελληνισμός στην μεγαλύτερη τότε παροικία του Σικάγο, έκανε μία πρωτότυπη και αποτελεσματική κίνηση διαμαρτυρίας. Αποφάσισε να κλείσει όλα τα ελληνικής ιδιοκτησίας εστιατόρια (εκατοντάδες), βάζοντας πινακίδα στην είσοδο και μοιράζοντας έντυπα στην αγγλική, εξηγώντας τους λόγους και καταγγέλλοντας Τουρκία, Κίσσιγκερ. Το μήνυμα πέρασε σε δεκάδες χιλιάδες Αμερικανούς και πέρασε καλά. Μερικά όμως εστιατόρια, έμειναν ανοιχτά. 'Ηταν όλα Κύπριων... Από τότε οι Ελληνοαμερικανοί αποκαλούμε τ' ''αδέλφια'' μας Κύπριους, ''ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ''... Επίσης, τα χαλουμο/σουτζουκο- πελο''εγγλεζούθκια'' στις ΗΠΑ (στην μεγάλη πλειοψηφία φασιστο-ΕΟΚΑβήτες), ενώ ζητούν υποστήριξη από τους ''καλαμαράδες'', ουδέποτε υποστήριξαν τα ελληνικά ζητήματα... (Aπό τότε, επίσης, στα 1980, όταν συνηγόρησαν στα ''μουλωχτά'', ακόμα και στην άρση του εμπάργκο 1974-80 πώλησης όπλων στην Τουρκία
, επί Κάρτερ-γιά χάρη των ''συνομιλιών'' επί Πίπη Κυπριανού , η ελληνική Ομογένεια, τους λέει ''πάρτε τον βίλον μας, χανουμάκια...'')

- Στα 1979, καταχώρηση ολοσέλιδης στην εφημερίδα The New York Τimes, με χρήματα Ελληνοαμερικανών.

Συντάκτες του κειμένου, δύο άριστοι γνώστες τότε του Κυπριακού, οι αείμνηστοι Β. Βλαβιανός και Ζ. Ρωσσίδης- πρ. πρέσβης Κύπρου στον ΟΗΕ. ''Διαμαρτυρήθηκαν'' γιά μία παράγραφο, ο ''ισόβιος'' πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ και ο τότε γεν. πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, Μπ. Χριστοφόρου, γιά να μην... ''στεναχωρηθεί'' η Τουρκία, επειδή από τότε γίνονταν ''συνομιλίες''. (Συνομιλητής ήταν ο αείμνηστος Τ. Παπαδόπουλος).


Ο ''οικουμενικός'' πατριάρχης Βαρθολομαίος και οι ''αδελφές''-μητροπολίτες που φόρεσαν τουρκικό φέσι

==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.