Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Αλ. Παπαρήγα για ατιμωρησία: Δεν θα στεναχωρηθούμε αν κάποιοι πάνε φυλακή

Κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης εισηγείται το ΚΚE (Και περικοπές στις αποζημιώσεις)
Πρόταση νόμου κατέθεσε στη Βουλή η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, με την οποία ζητείται η κατάργηση της κοινοβουλευτικής σύνταξης, η κατάργηση αποζημίωσης των βουλευτών για συμμετοχή σε επιτροπές και η ένταξη της κοινοβουλευτικής θητείας με τη μορφή ενσήμων στο ταμείο των βουλευτών που εργάζονταν πριν γίνουν βουλευτές.

"Δεν διαφωνούμε, δεν θα στεναχωρηθούμε αν κάποιοι πάνε φυλακή. Αυτό όμως δεν είναι το ζητούμενο γιατί έτσι δε θα γεμίσει το πορτοφόλι του ελληνικού λαού", δήλωσε η Γ.Γ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, αναφερόμενη στις ευθύνες του πολιτικού κόσμου για τον εκτροχιασμό των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας. 

Η Αλέκα Παπαρήγα υπεραμύνθηκε της πρότασης νόμου που το ΚΚΕ είχε καταθέσει και επί κυβέρνησης της Ν. Δ και κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να την στηρίξουν, σημειώνοντας: "Δεν έχει σημασία η μείωση του αριθμού των βουλευτών είτε είναι 200, είτε 300, είτε 500. Η αντιλαϊκή πολιτική θα περνάει μέσα από τη βουλή. Η αλλαγή της κατάστασης είναι έξω από τη βουλή. Καλούμε τα υπόλοιπα κόμματα να υπερψηφίσουν τη πρόταση νόμου και οι βουλευτές προσωπικά να τοποθετηθούν επ' αυτού". ..

Στηρίζει την πρόταση και ο Γ. Καρατζαφέρης
Θετικά τοποθετείται σε πρώτη φάση στην πρόταση του ΚΚΕ και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Κανένα μέτρο δεν θα περάσει στην κοινωνία αν, πρώτον, δεν αναζητήσουμε ευθύνες στον πολιτικό κόσμο που έφεραν τη χώρα σε αυτήν την κατάσταση και, δεύτερον, αν δε γίνει μια γενναία μείωση των αποδοχών των βουλευτών". 

Υπέρ της μείωσης των βουλευτών και ο δήμαρχος Αθηναίων
Υπέρ της μείωσης του αριθμού των βουλευτών σε 200 τάχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ για τον "Καλλικράτη".
Ο Νικ. Κακλαμάνης υπογράμμισε ότι οι δήμαρχοι είχαν το θάρρος να προτείνουν μέσω των συνενώσεων την αυτοκατάργησ'η τους και τον περιορισμό του αριθμού των δήμων κατά 2/3 και κάλεσε  και τους βουλευτές να προτείνουν οι ίδιοι την αυτοκατάργησή τους κατά το 1/3.
==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.