Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Η Ελλάδα, η Ευρώπη και η Τουρκία, σήμερα!!

.
Ο «εξ ανάγκης φίλος», δεν είναι πραγματικός φίλος. 

Το « νέο Κούγκι»,  θα λάμψει στα νέφη, αν χρειαστεί!

Η πρόταση του να «υπερίπτανται τα τούρκικα μαχητικά πάνω από το Αιγαίο ,αλλά χωρίς πυραύλους», μόνο σε ηλίθιους μπορεί να διατυπωθεί!
Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος



Στὰ Δερβενάκια
Τῆς Ρούμελης οἱ μπέηδες, τοῦ Δράμαλη οἱ ἀγάδες
στὰ Δερβενάκια κείτονται, στὸ χῶμα ξαπλωμένοι.
Στρῶμα ἔχουνε τὴ μαύρη γῆ, προσκέφαλο μία πέτρα
κι ἀπανωσκεπάσματα τοὺς πάγους καὶ τὰ χιόνια...

 
Να ξανα-λειτουργήσει η ΑγιαΣοφιά, αν οι Τούρκοι θέλουν να δείξουν ότι είναι δημοκράτες!
Λευτεριά, εδώ και τώρα, στους Αρμένιους, στους Πόντιους, στους Λαζούς, στους Κούρδους, στους ελληνορθόδοξους χριστιανούς!
Η θεωρία των  «μηδενικών προβλημάτων»,  θα υλοποιηθεί, όταν οι Τούρκοι αποχωρήσουν από το Βόσπορο και στη συνέχεια από την Μ. Ασία και γυρίσουν στις εστίες τους τις στέπες της Μογγολίας! Ο  «μεγάλος ασθενής με τα πήλινα πόδια» καταρρέει!
Η πρόταση του να «υπερίπτανται τα τούρκικα μαχητικά πάνω από το Αιγαίο ,αλλά χωρίς πυραύλους», μόνο σε ηλίθιους μπορεί να διατυπωθεί!
 
Ο Θούριος του Ρήγα Φεραίου είναι ακόμα επίκαιρος:
«Σ' ανατολή και δύση, και νότον και βοριά,
για την πατρίδα όλοι, να 'χωμεν μια καρδιά.
Στην πίστιν του καθ' ένας, ελεύθερος να ζη,
στην δόξαν του πολέμου, να τρέξωμεν μαζί.
Βουλγάροι κι Αρβανήτες, Αρμένιοι και Ρωμιοί,
Αράπηδες και άσπροι, με μια κοινήν ορμή,
Για την ελευθερίαν, να ζώσωμεν σπαθί,
πως είμαστ' αντριωμένοι, παντού να ξακουσθή».
 
Η Ελληνική επανάσταση του 1821, ξεκίνησε εναντίον της εξουσίας του Σουλτάνου, ως όραμα των λαών της Βαλκανικής να ζήσουν ελεύθεροι! Για την ιστορία οι Τούρκοι είναι λαός Μογγολικής καταγωγής, ο οποίος ενεφανίσθη στις παρυφές του Βυζαντίου μετά το 1100 μ.χ.! Οι εσωτερικές βυζαντινές έριδες, η χρησιμοποίηση ομάδων Τούρκων ως βοηθοί στις μεταξύ τους φιλονικίες των Βυζαντινών, η πτώση του συστήματος των Ακριτών και η επιδρομή των Δυτικών το 1204 επέτειναν την πτώση του Βυζαντίου! Το 1453 ήρθε ως μια μοιραία κατάληξη εσωτερικών διχονοιών, ερίδων και εφιαλτών που άνοιξαν και την «Κερκόπορτα»!  Ακόμα όμως και σήμερα μια περιοχή των Βαλκανίων η Ανατολική Θράκη, το πάλαι ποτέ Βυζάντιο, παραμένει σκλαβωμένο!
Από το 1453 έως το 1821 έγιναν πολλές προσπάθειες για επανάσταση. Αλλά με μοιραία κατάληξη. Την επανάσταση του 1821 την προετοίμασαν οι Φιλικοί, αλλά είχαν ωριμάσει και οι συνθήκες για την έναρξη του Αγώνα. Πολλοί περίμεναν την έναρξη του Αγώνα με τη βοήθεια της Ρωσίας, που δεν ήρθε ποτέ, ούτε και θα έρθει! Μόνοι τους οι Έλληνες επαναστάτησαν το 1821.
 
 
«Η ώρα έφτασε, το στάδιον της δόξης και της ελευθερίας ηνοίχθη, τα πάντα εδικά μας και ο Θεός του παντός μεθ' ημών έσεται. Μη πτοηθείτε εις το παραμικρόν. Σεις είσθε ατρόμητοι των προγόνων μας απόγονοι. Γενικώς οπλισθείτε με ανοικτά μπαϊράκια και τρέξατε εναντίον των εχθρών της πίστεως και της πατρίδος». Προκήρυξη,  Κολοκοτρώνη και  Παπαφλέσσα , στη Σκάλα Αρκαδίας, 24 Μαρτίου 1821
.
Η Ελληνική  επανάσταση ξεκίνησε και ο Κολοκοτρώνης πολιόρκησε την Τριπολίτσα.
Η Τριπολιτσά τελικά έπεσε στις 23 Σεπτεμβρίου, ύστερα από έξι μήνες πολιορκία. Η διχόνοια όμως που ταλάνιζε τους Έλληνες, ιδιαίτερα μετά την άφιξη του Δημητρίου Υψηλάντη στην Πελοπόννησο στις αρχές Ιουνίου, δεν έμοιαζε να υποχωρεί.  Ο αιχμάλωτος Κιαμίλ Μπέης, μετά την παράδοση των Τούρκων είπε: «Η Τουρκία, καθώς βλέπω, δεν θα μπορέσει να σας υποτάξει όπως πρώτα, αν είστε ενωμένοι και έχετε ένα κεφάλι. Αλλά μη νομίσετε ότι ενικήσατε την Τουρκία, διότι εκυριεύσατε την Τριπολιτσά. Ολόκληρη η Τουρκία δεν κόβεται, και κοιμισμένη ακόμα, μήτε σε πενήντα χρόνια».
 
Ο Κανάρης με τα τρία αδέλφια, τους ατρόμητους πυρπολητές Κουτσούκους, στις 6 Ιουνίου του 1822 έκαψε στη Χίο την τουρκική ναυαρχίδα μαζί με 2286 ναύτες και το ναύαρχό της τον Καρά Αλή. Τον Οκτώβρη του ίδιου χρόνου έκαψε την υποναυαρχίδα του τουρκικού στόλου και το 1824 δυο καράβια του Χοσρέφ Πασά. Το 1825 αποφάσισε να καταστρέψει με πυρπολικά τον αιγυπτιακό στόλο στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, αλλά απέτυχε. Η απελευθέρωση όμως ήρθε από θάλασσα και στεριά!
 
Πέρασαν 200 χρόνια από την απελευθέρωση και ακόμα οι Έλληνες ερίζουν μεταξύ τους. Ακόμα η Τουρκία έχει την Κωνσταντινούπολη! Όμως για πόσο ακόμα; Οι Ευρωπαίοι αν θέλουν να λέγονται δημοκράτες να λύσουν το πρόβλημα του «μεγάλου ασθενούς», δηλ. της Τουρκίας, που οι ίδιοι δημιούργησαν, αφού επέτρεψαν τόσους αιώνες την γιγάντωση του «μεγάλου ασθενούς με τα πήλινα πόδια»! Ένα νέο Ναβαρίνο θα έδινε ένα μάθημα στον τουρκικό επεκτατισμό που θέλει να φτάσει έως την Βιέννη! Όσοι σχεδιάζουν το νέο Οθωμανικό τόξο θα αποτύχουν! Όσοι ακολουθούν το δρόμο του Πήλιου του Προδότη θα περιφρονηθούν!
Αριστοτέλης Βαλαωρίτης: Ο Σαμουήλ
-« Καλόγερε, τι καρτερείς κλεισμένος μες στο Κούγκι;
Πέντε νομάτοι σόμειναν - κ' εκείνοι λαβωμένοι!
Κ'είναι χιλιάδες οι εχθροί που σ' έχουνε ζωσμένον!
Έλα να δώσης τα κλειδιά, πέσε να προσκυνήσης,
κι αφέντης ο Βελήπασας δεσπότη θα σε κάμη!
Έτζι ψηλά από το βουνό φωνάζει ο Πήλιο Γκούσης…
Κλεισμένος μες στην εκκλησά βρίσκετ' ο Σαμουήλης,
κι αγέρας παίρνει τη φωνή του Πήλιου του προδότη»......
(...)Πλακώσανε οι άπιστοι..- καλόγερε, τι κάνεις;..
Εσήκωσε τα μάτια του ο Σαμουήλ στον κρότο -
και στάζ' απ'τή λαβίδα του επάνω στο βαρέλι
μια φλογερή σταλαματιά απ' του Θεού το γαίμα...
Αστροπελέκια επέσανε, βροντάει ο κόσμος όλος -
λάμπει στα γνέφ' η εκκλησιά, λάμπει το μαύρο Κούγκι»!
Ας ελπίσουμε ότι οι νέοι Πήλιοι Γούσηδες δεν θα είναι τόσο πολύ προδότες! Η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση που τη έφεραν για να την εκβιάσουν, οι διεθνείς ληστρικοί τραπεζίτες, οι έμποροι των εθνών, ο νέος παγγερμανισμός, οι εσωτερικοί εφιάλτες και η ανικανότητα των πολιτικών του παρελθόντος!  Υπάρχει λύση! Αντισταθείτε! Η ΑγιαΣοφιά μας περιμένει. Ο μύθος του «μαρμαρωμένου βασιλιά» μπορεί να πάρει σάρκα και οστά, αν τον ερμηνεύσουμε σωστά! Δεν χρειάζεται να λέγεται Κωνσταντίνος, ούτε να είναι βασιλιάς, ούτε να είναι εξαδάκτυλος. Μπορεί να είναι ο οιοσδήποτε που θα απελευθερώσει την Κωνσταντινούπολη, την τελευταία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που είναι από ξένη κατοχή, και θα επονομαστεί Κωνσταντίνος ή θα βαπτισθεί. Το έκτο δάκτυλο είναι η «ικανότητά του»!
Θα νικήσουμε! Νυν υπέρ πάντων ο αγών!
Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος
==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.