Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Η νέα Διακυβέρνηση Παπανδρέου - κριτική άποψη

 Αγαπητέ συναγωνιστή, μέλος, υποστηριχτή ή φίλε του σοσιαλιστικού κινήματος,  που μας πάνε;

Νομιμοποιούνται να εφαρμόζουν άλλες πολιτικές υποτέλειας εκτός των παρακάτω αρχών και θέσεων;

Νάσος
 "Αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα, όπου οι αποφάσεις θα παίρνονται από τον ίδιο το Λαό της χωρίς ξένες εξαρτήσεις, επιρροές και επεμβάσεις για μια κοινωνία δίκαιη, όπου θα σταματήσει η εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο και η αποξένωσή του από το προϊόν του μόχθου του· για έναν άνθρωπο, που θα ολοκληρώνεται πνευματικά και πολιτιστικά και θα αναπτύσσει δημιουργικά τις πρωτοβουλίες του σε μια πραγματικά ελεύθερη κοινωνία δίχως άγχος, χωρίς καταπίεση. Το όραμα αυτό αλλά και η πορεία για την εκπλήρωσή του προσδιορίζουν την ιδεολογία και τη φυσιογνωμία του ΠA.ΣO.K." (1981: Συμβόλαιο με το Λαό)


ΟΙ ΑΡΧΕΣ, H ΠΟΡΕΙΑ, ΟΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΑΣ

1. ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ - Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
1. H κατάκτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας και η Κοινωνική Απελευθέρωση, ο Σοσιαλιστικός Μετασχηματισμός συνθέτουν το όραμα της μεγάλης Αλλαγής.
Αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα, όπου οι αποφάσεις θα παίρνονται από τον ίδιο το Λαό της χωρίς ξένες εξαρτήσεις, επιρροές και επεμβάσεις για μια κοινωνία δίκαιη, όπου θα σταματήσει η εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο και η αποξένωσή του από το προϊόν του μόχθου του· για έναν άνθρωπο, που θα ολοκληρώνεται πνευματικά και πολιτιστικά και θα αναπτύσσει δημιουργικά τις πρωτοβουλίες του σε μια πραγματικά ελεύθερη κοινωνία δίχως άγχος, χωρίς καταπίεση.
Το όραμα αυτό αλλά και η πορεία για την εκπλήρωσή του προσδιορίζουν την ιδεολογία και τη φυσιογνωμία του ΠA.ΣO.K.
Οι μεγάλες επιλογές, που αφορούν στη χάραξη της μακρόπνοης και μακρόχρονης πορείας προς το Σοσιαλιστικό Μετασχηματισμό, είναι αποφασιστικής στρατηγικής σημασίας και επηρεάζουν τελικά τους ίδιους τους στόχους, το ίδιο το όραμα.
Οι επιλογές αυτές δίνουν απάντηση σε καίρια ερωτήματα, σχετικά με τις αρχές που προσδιορίζουν την πορεία μας, με τις κοινωνικές δυνάμεις, που στηρίζουν την προσπάθεια, με τους μοχλούς της Αλλαγής και με τα κριτήρια, που καθορίζουν τις προτεραιότητες και τους ρυθμούς της Αλλαγής.
Οι στρατηγικές διαφορές μας - και στους στόχους και στην πορεία από άλλους φορείς, αποτυπώνονται ξεκάθαρα σ' αυτήν ακριβώς τη χάραξη του δρόμου προς το Σοσιαλισμό.
Όραμα και πορεία αποτελούν την αδιάσπαστη ενότητα, που δένει στο Κίνημα την ταυτότητά του και στον αγώνα συνοχή και συνέπεια.
 H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.