Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Αποκαλυπτική κατάθεση του Π. Δούκα για το Βατοπέδι

«TO Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε την πορεία της υπόθεσης», κατέθεσε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών της Ν.Δ. Π. Δούκας στην Eξεταστική Eπιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Επιπλέον, αναφέρθηκε σε τηλεφώνημα που δέχτηκε τον Ιούνιο του 2004 από τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Γ. Αγγέλου, ο οποίος του ζήτησε να εξετάσει κατά προτεραιότητα τη γνωμοδότηση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων.

«Hταν», τόνισε, «η πρώτη φορά που άκουγα για την υπόθεση αυτή και την ύπαρξη της συγκεκριμένης μονής. Εξέλαβα το τηλεφώνημα αυτό, όχι ως παρέμβαση, αλλά ως ενδιαφέρον για τη μη καθυστέρηση του κυβερνητικού έργου. Το θεώρησα ως μία από τις συνηθισμένες επικοινωνίες του πρωθυπουργικού γραφείου με τα γραφεία των υπουργών».

Στην κατάθεσή του ήταν ιδιαίτερα επικριτικός κατά της προηγούμενης κυβέρνησης, λέγοντας ότι «πλήρωσε την άρνησή του να διευκολύνει την ανταλλαγή-παραχώρηση δημοσίων κτημάτων του Yπουργείου Οικονομικών στη Μονή Βατοπεδίου με αποτέλεσμα να προκαλέσει ισχυρά πρόσωπα επιρροής». Για τον αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., είπε πως «δεν μίλησε για να μην πληγώσει την παράταξη, παρά τα όσα του έσερναν διάφοροι “αρουραίοι” της εξουσίας».

Για τον εαυτό του λέει ότι θυσιάστηκε ως «εύκολη Ιφιγένεια» λόγω του κλίματος σκανδαλολογίας, ενώ αποδίδει τον αποκλεισμό του και στο γεγονός ότι είχε μιλήσει για τον εκτροχιασμό του ελλείμματος, θυμίζοντας ότι τον Μάιο του 2009 είχε προβλέψει πως το έλλειμμα θα ξεπεράσει το 8%, όταν κάποιοι επέμεναν στο 3,5%-4,5%. «Πολλές φορές», αναφέρει, «μέχρι σήμερα επιφανή πρόσωπα της Ν.Δ. μου εκδηλώνουν δημόσια την πεποίθηση ότι υπήρξα άδικο και αθώο θύμα του τότε πανικόβλητου και μακιαβελικού παραγοντισμού».

Τέλος, σημειώνει ότι ως υφυπουργός Οικονομικών δεν δέχτηκε την ανταλλαγή ακινήτων αρμοδιότητας του υπουργείου του, αφήνοντας αιχμές κατά του Yπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι από το 2005 άρχισε να ανταλλάσσει ακίνητα της δικής του αρμοδιότητας με ακίνητα της Μονής Βατοπεδίου.

Λ. Γαλανός (express)

==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.