Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

«δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δε εκράτεις»...

αλλά ο "δάσκαλος" είναι ο γνωστός σκιτσογράφος και μη εξαιρετέος γραφικός χαρακτήρας που συνεχίζει να δηλώνει συνέχεια δημοσιογράφος και τιμωρός των λαμογιών και διάφορων λασπολόγων!!!
Νάσος
Από τον "ΙΟ", Ελευθεροτυπία, 19 Ιούνη 2010 
"Άλλη μία λοιπόν βίλα της Εκάλης αγοράστηκε με τη νόμιμη -συνεπώς και ηθική- μέθοδο της εμπλοκής μιας εταιρείας με όλα τα χαρακτηριστικά τυπικής κυπριακής offshore... Μάκη, πες αλεύρι! " (σίβυλλα)
.
Πολλά τα σπίτια της επικαιρότητας: το σπίτι Ρουσόπουλου, τα σπίτια Τσοχατζόπουλου, τα σπίτια Βουλγαράκη, το παραλίγο σπίτι Κάτσικα, σπίτια εφοπλιστών.
Μέχρι και για το υποψήφιο για ενοικίαση γραφείο Κουλούρη από τον διαμένοντα εκεί αδελφό Αντώναρου πληροφορήθηκε ο Ελληνας πολίτης σε πρόσφατη εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου (10/6). Ο παρουσιαστής ανέδειξε σαν αποκάλυψη μια βαρετή ιστορία χωρίς κανένα «σκανδαλώδες» στοιχείο, παρά μόνο με ξεκατινιάσματα και άθλιες βρισιές τύπου «φτύσ' τα μπούτια σου Κουλούρη» από τον μετανοηθέντα πλέον αδελφό Αντώναρο και αντίστοιχες απαντήσεις από τον Κίμωνα Κουλούρη. Στο τέλος δε, όταν αποδείχτηκε άνθρακας ο θησαυρός, ο Μάκης ψύχραιμος και γελαστός δήλωσε σαν καλός διαιτητής «real estate έγινα κι εγώ απόψε», και πέρασε στο επόμενο θέμα. Ηξερε τι έλεγε.
** 
«Στην Αθήνα σήμερα στις 2 Αυγούστου του 2005, στο [....], εμφανίστηκαν αφενός η [...], η οποία δήλωσε ότι ενεργεί ως ειδικός πληρεξούσιος,
αντιπρόσωπος και αντίκλητος της εταιρείας με την επωνυμία Λόκχαρτ Λίμιτεντ, με έδρα την Κύπρο με ΑΦΜ ... στη ΔΟΥ Αθηνών, έχει δε ειδικά εξουσιοδοτηθεί για την υπογραφή του παρόντος συμβολαίου με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του μοναδικού μετόχου της εταιρείας [sic], και αφετέρου ο Ευθύμιος Τριανταφυλλόπουλος οι οποίοι συμφώνησαν τα εξής...»...
Το συμβόλαιο αφορά την αγορά μεγάλου ακινήτου στην Εκάλη από τον επιχειρηματία του Τύπου κ. Μάκη.
** Αλλη μία λοιπόν βίλα της Εκάλης αγοράστηκε με τη νόμιμη -συνεπώς και ηθική- μέθοδο της εμπλοκής μιας εταιρείας με όλα τα χαρακτηριστικά τυπικής κυπριακής offshore. Στη μαρτυρική Μεγαλόνησο, που αντιστέκεται στους Τούρκους εισβολείς αλλά και στη φορολογία, συστάθηκε μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με ένα και μόνο μέτοχο και έδρα τη Λευκωσία.
** Η βίλα του άλλοτε ισχυρού επιχειρηματία Σκαλιστήρη (Μαντούδι) πέρασε κάποτε στην κατοχή της χήρας του και μετά σε ζευγάρι αγοραστών. Συστάθηκε η Lockhart ltd με έδρα την Κύπρο και ΑΦΜ στην Ελλάδα, στην οποία περιήλθε και η κατοχή της βίλας. Τελικά τον Αύγουστο του 2005 (μόλις λίγους μήνες μετά την έκδοση της εφημερίδας Πρώτο Θέμα) η βίλα πουλήθηκε στον κύριο Μάκη. Η έκταση του οικοπέδου είναι 1.008 τ.μ. και το κτίσμα περίπου 600 τ.μ., με αντικειμενική αξία 1.424.653 ευρώ και τιμή πώλησης 1.424.653 (ούτε ένα ευρώ παραπάνω).
** Αντιγράφουμε από τον ιστότοπο εταιρείας συμβούλων τις νομικές συμβουλές-οδηγίες προς υποψήφιους πελάτες που θέλουν να κάνουν εταιρείες και πράξεις, με στόχο «χαμηλό ή μηδενικό φορολογικό συντελεστή»: «Διαλέξτε μεταξύ των πιο γνωστών διεθνών εταιρειών σε ολόκληρο τον κόσμο. Σας συστήνουμε Delaware ΗΠΑ ή Κυπριακή. Τα κύρια χαρακτηριστικά είναι ο χαμηλός ή μηδενικός φορολογικός συντελεστής, ανωνυμία, ασφαλής διεθνής τραπεζικός λογαριασμός. Για να εξασφαλίσετε ανωνυμία μπορούμε να διορίσουμε άτομα του γραφείου μας σαν διευθυντές/γραμματείς της εταιρείας αλλά χωρίς καμία εξουσία πάνω στο διεθνή τραπεζικό λογαριασμό».
Τόσο απλά. Παρέχονται επίσης ειδικές πληροφορίες για το πώς γλιτώνει κάποιος το ΤΕΒΕ με το δυσβάστακτο κόστος, μεταφέροντας την έδρα από την Ελλάδα στην Κύπρο και επίσης πώς μπορεί κάποιος να αποφύγει το κόστος μεταβίβασης ακινήτων στην Ελλάδα.

==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.