Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Συνεχίζεται η υπέρμετρη αλαζονεία του Ισραήλ (εξευτελιστική υποτίμηση της διεθνούς κοινής γνώμης)

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στις ΗΠΑ Μάικλ Όρεν δήλωσε ότι η Ιερουσαλήμ θα απορρίψει την ιδέα μιας διεθνούς επιτροπής για τη μελέτη της επιδρομής των κομάντο στο πλοίο με την ανθρωπιστική βοήθεια που κατευθυνόταν στη Γάζα κατα την οποία εννέα φιλο-παλαιστίνιοι ακτιβιστές σκοτώθηκαν.

"Απορρίπτουμε μια διεθνή επιτροπή. Συζητούμε με την κυβέρνηση Ομπάμα έναν τρόπο με τον οποίο η έρευνά μας θα πραγματοποιηθεί", δήλωσε ο Όρεν στο "Fox News Sunday".

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν έχει προτείνει τη διεξαγωγή πολυεθνούς έρευνας για την ισραηλινή επίθεση εναντίον της διεθνούς νηπομπής μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, κατά την οποία σκοτώθηκαν εννέα ακτιβιστές...

Ο Μπαν πρότεινε τη σύσταση επιτροπής με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό της Ζηλανδίας Τζέφρι Πάλμερ με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από την Τουρκία, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί κάλεσε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου να δεχθεί τη διεξαγωγή μιας "αξιόπιστης και αντικειμενικής έρευνας" για την επέμβαση του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού εναντίον του "Στολίσκου της Ελευθερίας", έρευνα στην οποία η Γαλλία είναι έτοιμη να συμμετάσχει, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

"Όσον αφορά την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, ο πρόεδρος Σαρκοζί υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη για εξεύρεση μιας λύσης με στόχο τον τερματισμό του αποκλεισμού", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Σαρκοζί πρότεινε "μηχανισμούς που εγγυώνται την ασφάλεια του Ισραήλ και εξασφαλίζουν τον εφοδιασμό με προϊόντα του εδάφους, με σεβασμό στη δικαιοδοσία της Παλαιστινιακής Αρχής".

Ο πρόεδρος της Γαλλίας "ζήτησε επίσης την επανάληψη της ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών, προκειμένου να επιτευχθεί μέσα στις καλύτερες προθεσμίες η εφαρμογή πάνω σε κοινά αποδεκτές βάσεις, της λύσης των δύο κρατών, του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, που θα υπάρχουν το ένα δίπλα στο άλλο, ειρηνικά και με ασφάλεια". (ana-mpa)

Σχετικό και από VOAnews:

Το Ισραήλ απέρριψε πρόταση του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μούν, για την σύσταση διεθνούς επιτροπής που θα διερευνήσει την πολύνεκρη Ισραηλινή επίθεση σε βάρος νηοπομπής ακτιβιστών με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε στο υπουργικό του συμβούλιο ότι ενημέρωσε τον κ. Μπαν για την απόφαση του και επεσήμανε στον γ.γ. ότι η διερεύνηση των γεγονότων θα πρέπει να γίνει «υπεύθυνα και αντικειμενικά».

Ο Πρέσβης του Ισραήλ στις ΗΠΑ, Μάικλ Όρεν, δήλωσε ότι η χώρα του έχει τη δυνατότητα και το δικαίωμα να πραγματοποιήσει την δική της διερεύνηση.

Ο κ. Μπαν είχε προτείνει την σύσταση επιτροπής υπό τον πρώην Πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας, Τζέφρυ Πάλμερ, για την διερεύνηση της Ισραηλινής εφόδου που κόστισε τη ζωή σε 9 ακτιβιστές, 8 απ’ τους οποίους ήταν Τούρκοι πολίτες.

Στο Παρίσι, ανώτεροι διπλωμάτες από τη Γαλλία και τη Βρετανία δήλωσαν ότι το Ισραήλ θα πρέπει να αποδεχτεί διεθνή διερεύνηση του επεισοδίου. Ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Γουίλλιαμ Χέιγκ, σημείωσε την σπουδαιότητα μιας αξιόπιστης και διαφανούς διερεύνησης διεθνούς χαρακτήρα και πρόσθεσε ότι έχει τονίσει το θέμα αυτό σε Ισραηλινούς αξιωματούχους.

==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.