Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Ρε “κατάντια” μ’ αυτούς τους αντι-εκσυγχρονιστές της Λατινικής Αμερικής… δεν κατανοούν με τίποτα την «πρόοδο»…

Φαντάζει ουτοπία για τον μέσο Ευρωπαίο πολίτη, αλλά εκεί προχωρούν στις εθνικοποιήσεις, αυξάνουν μισθούς και οικοδομούν σοσιαλιστικές δομές…(σίβυλλα)

Με εντατικούς προχωρούν οι εθνικοποιήσεις στη Βενεζουέλα

Ογδόντα επιχειρήσεις-κολοσσοί, με πρώτες τις μεγάλες τράπεζες, περνούν κάτω από εθνικό έλεγχο και διοίκηση, ανακοίνωσε ο Hugo Chavez.
Μεγάλες επιχειρήσεις διατροφής, εταιρίες μεταφορών, τεράστιες φάρμες, που παραβίασαν την αστική (παρακαλώ) νομοθεσία, περνούν ΝΟΜΙΜΑ σε εθνικό έλεγχο!
Οι δικαστές ανέλαβαν έργο και επιχειρηματίες μπήκαν στο στόχαστρο της δικαιοσύνης!
Τέλος η ανομία, η φοροδιαφυγή και η εκμετάλλευση από τους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Και σαν να μην έφθαναν όλα τα παραπάνω, ο πρόεδρος Chavez ανακοίνωσε και την αναθεώρηση των συμβολαίων εκμετάλλευσης του νερού από τις πολυεθνικές που παράγουν αναψυκτικά…
Τόνισε: «Το νερό είναι ιδιοκτησία του λαού…», και στην Ευρώπη, αλλά κι εδώ...


(Γιώργος Παπανδρέου: «Οι υδάτινοι πόροι δεν ιδιωτικοποιούνται»! Ποια τα όρια της Εθνικής αξιοπρέπειας;), ιδιωτικοποιούν το νερό, τον πλούτο της κάθε χώρας…
Ο Chavez έκλεισε τις δηλώσεις του ως εξής: «Πρόκειται για την αρχή προς το σοσιαλισμό. Τώρα υπάρχει ανάγκη επιτάχυνσης…».

Άσχετο
Ρε “κατάντια” μ’ αυτούς τους αντι-εκσυγχρονιστές της Λατινικής Αμερικής… δεν κατανοούν με τίποτα την «πρόοδο»…
==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.