Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου υποβαθμίζει την εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ στην Πολιτική και Οργανωτική Συνδιάσκεψη της ΕΔΕΚ στην Κύπρο;

Το αδελφό κόμμα του ΠΑΣΟΚ στην Κύπρο, η ΕΔΕΚ του Βάσου Λυσσαρίδη, πραγματοποιεί την Κυριακή 27 Ιουνίου μια σημαντική Συνδιάσκεψη για το μέλλον της Κύπρου.

Η ΕΔΕΚ έχει πάρει τις αποστάσεις από την πολιτική Χριστόφια, που οδηγεί μαθηματικά σε ένα νέο σχέδιο Ανάν, ώστε να λυγίσουν και να ανατρέψουν την εκφρασμένη θέληση του Κυπριακού λαού, για Κύπρο ενιαία και ανεξάρτητη.

Η απόφαση της ΕΔΕΚ να μην δεχθεί τετελεσμένα και τις αμερικάνικες επιλογές για την Ανατολική Μεσόγειο, έχει οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου, που στηρίζουν την ενδοτική πολιτική του Χριστόφια για λύση συμβιβασμών και εθνικών παραχωρήσεων, να απαξιώνουν την ιστορική ΕΔΕΚ.

Έτσι, το ΠΑΣΟΚ δεν στέλνει σ’ αυτή τη σημαντική πολιτική διαδικασία της ΕΔΕΚ, ούτε καν τον Γραμματέα του κόμματος κ. Σωκράτη Ξυνίδη.

Το ΠΑΣΟΚ θα εκπροσωπήσει κάποια κυρία Έφη Χαλάτση, ώστε να δώσει το «μήνυμα δυσαρέσκειας» του ΠΑΣΟΚ στην πολιτική της ΕΔΕΚ ενάντια στα διχοτομικά σχέδια των ΗΠΑ και του Χριστόφια.

Φυσικά, στην Κύπρο ο κ. Χριστόφιας εκμεταλλεύεται «κατάλληλα» αυτή την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου, ώστε να εμφανίσει την ΕΔΕΚ ως ένα αδιάλλακτο κόμμα χωρίς πολιτικούς συμμάχους.

Οι αδελφοί Κύπριοι και η ΕΔΕΚ που δεν υποτάχθηκε ποτέ στις επιλογές των αμερικανών, ελπίζουν ν’ αλλάξει αυτή την απόφασή του ο κ. Γ. Παπανδρέου και να αναλογιστεί την ιστορία και τη σχέση που είχε η ΕΔΕΚ και ο ιστορικός ηγέτης του Κυπριακού Ελληνισμού Βάσος Λυσσαρίδης, με τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Βέβαια, δεν αποκλείεται να μην έχει ενημερωθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αυτή την απόφαση να έλαβε από μόνος του ο κ. Σωκράτης Ξυνίδης.

Νάσος
==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.