Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Στο καναβάτσο της …Βουλής ο κ. Παπανδρέου (συνεχίζει να παγιώνει τις σοβαρές αποστάσεις από την αλήθεια...)

Σε …τριτολογία 19 λεπτών αναγκάστηκε σήμερα να καταφύγει ο πρωθυπουργός Γιώργος  Παπανδρέου στην Βουλή προκειμένου να αποσείσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η αποκάλυψη Σαμαρά για την δανειακή σύμβαση (Δεν υπάρχει γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου για τον Μηχανισμό Στήριξης !!!) αλλά και οι παρεμβάσεις του για την νεολαία και το σχέδιο εξόδου από τον Μηχανισμό Στήριξης που παρουσίασε προχθές.

Και το έκανε αυτό για να μην μπορέσει ο Α. Σαμαράς να του απαντήσει, αφού ε’ιχε ήδη κάνει την δευτερολογία του!.
Βέβαια για να ακούσουν τον πρωθυπουργό, που  συνεχώς επαναλαμβανόταν χωρίς να απαντά επί της ουσίας στα ερωτήματα που του έθεσαν ο κ. Σαμαράς και οι άλλοι  πολιτικοί Αρχηγοί είχαν μείνει στην αίθουσα μόνο τέσσερις βουλευτές – τόσοι άντεξαν. Γεγονός κι αυτό πρωτοφανές.
«Κάνουμε τα πάντα για να αλλάξουμε για πάντα την Ελλάδα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου αισθανόμενος την ανάγκη να επαναλάβει για πολλοστή φορά ότι τα μέτρα είναι αναγκαία. Με σαφή στόχο να περιορίσει τις διαρροές της νεολαίας από το κόμμα του, χρησιμοποίησε επίσης την χιλιοχρησιμοποιημένη πρακτική των συνθημάτων, μιλώντας για την «ενεργή παρουσία των νέων, χωρίς τη οποία η Ελλάδα δεν θα αλλάξει», για τα «εργασιακά και τα κοινωνικά δικαιώματα των νέων», για μία νέα γενιά «απαλλαγμένη από τα βάρη που της κληρονομήσαμε». Είπε επίσης  ότι «έχουμε αρχίσει μία επανάσταση και θα πετύχουμε με τη συμμετοχή της νέας γενιάς» και προς επίρρωση των ισχυρισμών του κατέφυγε στην αναφορά ενός μπλογκ που … στηρίζει τα μέτρα της κυβέρνησης.
«Για το ασφαλιστικό, δεν θα μιλήσω εγώ, αλλά θα σας διαβάσω ένα απόσπασμα ενός κειμένου, από έναν νέο του Blog των G-700, που αξιολογεί αυτό το ασφαλιστικό σύστημα που εμείς ψηφίσαμε χθες ως εξής: «Αναγνωρίζουμε – λέει – ότι στο σύνολό του, πρόκειται για το πιο βιώσιμο, το πιο κοινωνικά και γενεακά δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα που είχαμε ποτέ στη χώρα…».
Προφανώς ο κ. Παπανδρέου είτε ζει σε άλλη χώρα, είτε αγνοεί τις χιλιάδες των μπλογκς που επικρίνουν καθημερινά αυτόν, την κυβέρνησή το και τα μέτρα του.
Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε επίσης τη συνεργασία με τον Γιόακιμ Πάλμε γιο του δολοφονηθέντος στα μέσα της δεκαετίας του 1980, πρωθυπουργού της Σουδίας Ούλοφ Πάλμε:  «Θα αξιοποιήσουμε και τις καλύτερες πρακτικές διεθνώς. Έχω ζητήσει από μια κορυφαία προσωπικότητα να ηγηθεί μιας διεθνούς ομάδας, να αξιολογήσει το προνοιακό μας σύστημα, αλλά παράλληλα να κοιτάξει και τα θέματα νέας γενιάς – γιατί είναι υπεύθυνος του Ινστιτούτου Μελλοντικών Σπουδών και είναι γνώστης του κράτους πρόνοιας, πρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ερευνών Κράτους Πρόνοιας, που μάχεται και ενάντια στη φτώχεια». ανέφερε σχετικά ο κ. Παπανδρέου.
Σφοδρή επίθεση Σαμαρά
Ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, στην οποία καταλόγισε πανικό και αμηχανία.
«Μιλάτε εσείς ότι κάνετε ανατροπές, όταν λέγατε πριν τις εκλογές ότι “λεφτά υπάρχουν” και φτάσαμε στα σημερινά», σημείωσε ο κ. Σαμαράς, απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, επιμένοντας ότι εκείνα τα οποία απαιτούνται είναι ισχυρότατα μέτρα τόνωσης της οικονομίας. Αναφέρθηκε επίσης στο «ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο σχέδιο» που παρουσίασε προχθές ο ίδιος και το οποίο «θα περίμενε κανείς να μελετηθεί και να αξιοποιηθεί», αλλά αντιθέτως, η απάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν: «για όλα φταίει η ΝΔ».
«Λυπάμαι αλλά έχει κολλήσει η βελόνα», είπε ακόμα και πρόσθεσε: «Αυτό δείχνει ή αμηχανία ή αθεράπευτη μισαλλοδοξία, το ΠΑΣΟΚ κρύβεται από πίσω εμμονή και αποθάρρυνση κάθε συναινετικής διάθεσης».
Αναφερόμενους σους νέους ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για την ανάγκη να τους δοθούν «πρότυπα και προοπτική» και τόνισε πως «υπάρχει άλλος δρόμος που μπορεί να δημιουργήσει ελπίδα σε στέρεες βάσεις».
«Η νεολαία πρέπει να πιστέψει και της δίνουμε το δικαίωμα να πιστέψει ότι υπάρχει άλλος δρόμος».
«Σήμερα ζούμε μια κρίση αντιμετωπίζουμε τη βεβαιότητα πως θα χειροτερέψει», παρατήρησε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Μια χώρα που ανεργία πλησιάζει στο 12%, πριν αρχίσει η κρίση να δείχνει τα πιο άσχημα σημάδια της, μια τέτοια χώρα προσφέρει πολύ μεγάλη ανασφάλεια στη νεολαία και καθόλου προοπτική».
«Γινόμαστε η δύναμη της ελπίδας», τόνισε και πρόσθεσε πως η νεολαία πρέπει να πιστέψει και της δίνουμε το δικαίωμα να πιστέψει ότι υπάρχει άλλος δρόμος», καθώς όπως υποστήριξε, «νεολαία χωρίς πρότυπα είναι καράβι χωρίς τιμόνι, χωρίς πυξίδα».
Επιπλέον, κάνοντας αυτοκριτική στη γενιά του, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε: «Η δικιά μας γενιά οφείλει να μετανιώνει για τα πάντα, οφείλουμε να αλλάξουμε τα πάντα, γιατί έχουμε κλέψει από τα νέα παιδιά το όνειρο».
Όλη η ομιλία εδώ: http://www.antinews.gr/?p=53041
Αλέκα Παπαρήγα
«Να καλωσορίσω τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ», σχολίασε δεικτικά την ομιλία του κ. Παπανδρέου η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα διερωτώμενη που ήταν όλα αυτά τα χρόνια και  ότι έκανε μια επιλεκτική περιγραφή όλων των ‘κακώς κειμένων’, σαν να είναι καινούργια κυβέρνηση που μελέτησε τα προβλήματα ως τρόικα… «Περιγράφετε επιλεκτικά ότι δημιουργήσατε εσείς και η ΝΔ. Το θεωρώ προσβλητικό για το λαό και τη νεολαία να θίγει μια κυβέρνηση τα κακώς κείμενα για να μπορέσει να δημιουργήσει το κατάλληλο ιδεολογικό κλίμα και να περάσει τα χειρότερα ασφαλιστικά και εργασιακά μέτρα των τελευταίων 50 χρόνων», είπε η κ.Παπαρήγα ασκώντας παράλληλα σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης, με αφορμή και την ψήφιση των νέων εργασιακών και ασφαλιστικών μέτρων. «Η προοπτική που φαίνεται καθαρά, αν δεν ανατραπεί με αγώνες, είναι μαύρη και για τα παιδιά που είναι ακόμα στη κοιλιά της μαμάς τους. Είναι η πλήρης απαξίωση τους. Οι νέοι άνθρωποι αλέθονται στην μηχανή του κέρδους», τόνισε. Η κυρία Παπαρήγα σχολίασε και την αναφορά του κ Παπανδρέου για τον κ Γιοακίμ Πάλμε λέγοντας ότι «αν και δεν τον ξέρω προσωπικά και του ζητώ συγνώμη δεν ξέρω αν εξαιρείται από τους εμπόρους γνώσεις».

Οι αποδείξεις της ελαφρότητας της κυβέρνησης

Οι αποδείξεις της ελαφρότητας της κυβέρνησης
http://www.antinews.gr/?p=53037

 ==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.