Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Ανοιχτή Επιστολή στους Πολίτες του Δήμου Σαρωνικού

Ανάβυσσος 28.VII. 2010
Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Βρισκόμαστε κοντά τρεις μήνες από τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές, την πρώτη αναμέτρηση μετά τη διοικητική μεταρρύθμιση «Καλλικράτης».

Η νέα αρχιτεκτονική της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και η μεταφορά αρμοδιοτήτων και εξουσιών από την Κεντρική – υδροκέφαλη – Διοίκηση τόσο στην Αιρετή Περιφέρεια όσο και στον Καλλικράτειο Δήμο καθιστά εξαιρετικά σημαντικές τις πρώτες Διοικήσεις των Νέων Οργανισμών μέχρι τον Ιούνιο του 2014, προκειμένου η εν λόγω μεταρρύθμιση να κάνει τα πρώτα ουσιαστικά βήματα και να βαθύνει θεσμικά στην καθημερινότητα των τοπικών κοινωνιών, αλλά και να καταφέρει να οδηγήσει και όχι να ακολουθεί τους καιρούς και τις εξελίξεις.

Ο Δήμος Σαρωνικού, που προκύπτει από τους μέχρι τώρα ΟΤΑ και τις νυν δημοτικές ενότητες Αναβύσσου, Καλυβίων Θορικού, Κουβαρά, Σαρωνίδας και Παλαιάς Φώκαιας, αποτελεί έναν όχι μόνον από τους ωραιότερους αλλά και από τους σημαντικότερους Δήμους στην νέα εποχή που ανατέλλει στην αρκετά βεβαρημένη και πυκνοκατοικημένη Αττική.

Ζω αδιάλειπτα στην Ανάβυσσο από τον πρώτο χρόνο της ζωής μου και εδώ ολοκλήρωσα τη βασική και μέση εκπαίδευση μου. Σήμερα είμαι τελειόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, ενώ από 18 ετών βιοπορίζομαι ως μουσικός. ...Ο πατέρας μου Βασίλης Μυτιληναίος, γεννημένος στη Νίκαια του Πειραιά είναι συνταξιούχος Μαθηματικός και υπηρέτησε στο Γενικό Λύκειο Αναβύσσου από το 1987 μέχρι το 1997, καθώς και στο Γενικό Λύκειο Λαυρίου από το 1997 ως και το 2010, η μητέρα μου Ιωάννα Καργαδούρη, γεννημένη στην Αθήνα είναι γραφίστρια, Πτυχιούχος της Σχολής Βακαλό και εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος, ενώ ο κατά πέντε χρόνια νεώτερος αδελφός μου Πέτρος, είναι δευτεροετής φοιτητής Ηλεκτρονικής.

Όλα αυτά τα χρόνια, από διάφορα μετερίζια φορέων, σωματείων, μη κυβερνητικών οργανώσεων, κινήσεων και δικτύων της Κοινωνίας των Πολιτών προσπάθησα να είμαι μέρος της λύσης των Προβλημάτων της Νοτιοανατολικής Αττικής «από τα κάτω», για θέματα όπως η προστασία του Περιβάλλοντος, η απελευθέρωση των παραλιών μας από μικρά και μεγάλα συμφέροντα, η προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η ποιοτική αναβάθμιση του τρόπου ζωής στις περιοχές μας αλλά και η ενεργός συμμετοχή της νέας γενιάς στο δημόσιο γίγνεσθαι. Πεποίθησή μου είναι, ότι για να πάει μπροστά μια περιοχή ή ακόμη και μία χώρα, οι Πολίτες της οφείλουν να έχουν λόγο και να μετέχουν στη δημόσια ζωή κάθε μέρα και σε κάθε περίσταση και όχι πλασματικά, μία αφορά κάθε τέσσερα χρόνια κατά την εκτέλεση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Υπό τις παρούσες λοιπόν συνθήκες για το μέλλον τον περιοχών και του νέου Δήμου μας, ζητώ την στήριξή σας στις Δημοτικές Εκλογές του Νοεμβρίου, στις οποίες θα μετέχω ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό «Σαρωνικός – Συνεργασία», με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Πέτρο Ι. Φιλίππου. Ο Συνδυασμός μας είναι αυστηρά αυτοδιοικητικός συνδυασμός Πολιτών, με σημαντικούς ανθρώπους που διακρίνονται σε διάφορους τομείς και ποικίλες ιδεολογικές καταβολές, χωρίς κομματικές ή άλλες εξαρτήσεις από πάσης φύσεως «τζάκια»…

Στη αυγή αυτής της νέας εποχής η πρώτη διοίκηση του Δήμου μας θα πρέπει να θέσει γερές βάσεις για την περεταίρω οικονομική, περιβαλλοντικά φιλική και αειφόρο ανάπτυξη, την προστασία και ανάδειξη του φυσικού μας πλούτου και κυρίως του θαλάσσιου, την επέκταση των σχεδίων πόλης, την ανάδειξη των ελεύθερων χώρων και των χώρων πρασίνου, την υποστήριξη και αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών, όπως η Υγεία αλλά και οι Συγκοινωνίες, την ενεργή στήριξη της συμμετοχής των Πολιτών του Δήμου μας στα δημόσια πράγματα και φυσικά την ενεργό υποστήριξη των τοπικών πολιτιστικών ομάδων που κάνουν μια συνεχή και αξιοζήλευτη προσπάθεια εδώ και πολλά χρόνια, από τον χώρο αυτό άλλωστε προέρχομαι και ο ίδιος από τα πρώιμα μαθητικά μου χρόνια.

Εργάζομαι μόνος για την υποψηφιότητά μου έχοντας την υποστήριξη μόνο κάποιων μετρημένων καλών φίλων σε όλη την επικράτεια του Δήμου Σαρωνικού και φυσικά επενδύω ιδιαίτερα στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου για την όσο δυνατόν ευρύτερη κοινοποίηση των απόψεών μου.

Εύχομαι Καλό Αγώνα και Καλή Δύναμη σε όλους τους συνυποψηφίους μου και σε όλους τους Συνδυασμούς, που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Πολιτών του Σαρωνικού…

Και όπως έλεγε και ο αείμνηστος και αδικοχαμένος Παύλος Μπακογιάννης:
«στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα»

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο και την προσοχή σας.

Φιλικά
Βαγγέλης Μυτιληναίος
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.