Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Αν αυτό εσείς το θεωρείτε σύγκρουση με το κεφάλαιο, μπράβο σας κ. Παπανδρέου. Συγχαρητήρια!

Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση Παπανδρέου, τα βάζει με τους δημοσίους υπαλλήλους ξεχνώντας ότι στις τσέπες τους βρήκε τα χρήματα που έλεγε πως υπάρχουν.
Γράφει ο Λουκάς Σαλαπατάρας

Τις τελευταίες μέρες ακούσαμε από τον κ. Παπανδρέου ότι το Σύνταγμα της Ελλάδος απαγορεύει ότι θα ήταν άκρως συνταγματικό και λογικό σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Αναρωτήθηκε κανείς πιο από τα σχέδια του κ. Παπανδρέου εμποδίζεται από το Ελληνικό Σύνταγμα;

Η δημιουργία ενός κοινού ταμείου που θα ασφαλίζονται όλοι οι εργαζόμενοι, είτε ανήκουν στον ιδιωτικό, είτε στον δημόσιο τομέα. 
Πρόκειται για ένα σχέδιο που εφαρμόζεται στη Σουηδία με απόλυτη επιτυχία. Θα μπορούσε όμως κάτι τέτοιο να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα; 
Η απάντηση είναι «όχι»! Κι αυτό γιατί στη Σουηδία οι επιχειρηματίες πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους και δεν μπορούν να εξαγοράσουν τους επιθεωρητές εργασίας όπως κάνουν στη χώρα μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, οι οποίοι δεν έχουν πληρώσει ποτέ εισφορές.

Ποιος είναι λοιπόν ο άμεσα ορατός κίνδυνος που διαβλέπουμε στην δημιουργία ενός και μόνο ταμείου στην Ελλάδα;

Είναι ξεκάθαρο ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες δεν θα αλλάξουν νοοτροπία και πρακτικές. Αλλά και οι κρατικοί λειτουργοί, επιθεωρητές εργασίας, δεν θα σταματήσουν να ...
«λαδώνονται».

Το δημόσιο θα είναι ο μόνος «καλοπληρωτής» των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζομένους του. Με την παράλληλη άρση της διάταξης που προβλέπει την ενίσχυση των ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα οδηγηθούμε σε ένα ταμείο που θα αποδίδει συντάξεις σε όλους τους εργαζομένους αλλά οι μόνοι που θα έχουν αποδώσει εισφορές, θα είναι οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα. Με το πρόσχημα ότι δεν θα υπάρχουν χρήματα, θα μειωθούν τόσο οι συντάξεις ώστε να μπορούν να πάρουν όλοι.

Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση Παπανδρέου, τα βάζει με τους δημοσίους υπαλλήλους ξεχνώντας ότι στις τσέπες τους βρήκε τα χρήματα που έλεγε πως υπάρχουν. Οι «πανάγαθοι» εργοδότες, δεν θα χρειάζεται να αποδίδουν εισφορές. Αντίθετα οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να πληρώνουν με τις εισφορές τους και τις συντάξεις των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Αν αυτό εσείς το θεωρείτε σύγκρουση με το κεφάλαιο, μπράβο σας κ. Παπανδρέου. Συγχαρητήρια!

==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.