Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

(ΠΑ...)ΣΟΚ!!! Πωλείται νεφρό» λόγω χρεών... Ανεξέλεγκτες παραμένουν οι εισπρακτικές εταιρείες τρομοκράτησαν και μικρό μαθητή στην Πάτρα!

Το ποσό του δανείου δεν ξεπερνούσε τα 60.000 ευρώ και η Πατρινή τετραμελής οικογένεια το είχε πάρει από τράπεζα προκειμένου να αγοράσει ένα μικρό ακίνητο, συμπληρώνοντας το ποσό αυτό με τις  οικονομίες χρόνων.
Το ακίνητο αγοράστηκε, για να γλιτώσουν το ενοίκιο.
Οι δόσεις δίνονταν στην γνωστή τράπεζα κανονικά, έως ότου ο ένας απο τους δυο γονείς έχασε την εργασία του κι έμεινε άνεργος.
Από το σημείο αυτό και μετά ξεκινά μια τραγωδία για το εν λόγω νοικοκυριό (τα στοιχεία του οποίου, όπως και της τράπεζας είναι στη διάθεση του attacktv), που δυστυχώς θύμα είχε το μικρό αγοράκι της οικογένειας, το οποίο πηγαίνει στην τετάρτη δημοτικού.
Η τράπεζα, όπως όλες οι τράπεζες, έχει εκχωρήσει το δικαίωμα είσπραξης των δόσεων των δανείων, σε ιδιωτική εταιρεία.
Σχεδόν κάθε ημέρα υπάλληλος της ιδιωτικής εταιρείας τηλεφωνούσε στην οικογένεια και με διάφορες απειλές, π.χ. ότι θα γίνει κατάσχεση μισθού του ένα γονέα, που εργάζεται, ή ότι θα κατασχέσουν το σπίτι, αν δεν καταβληθούν οι δόσεις, δημιουργούσε αναστάτωση σε όλα τα μέλη κλπ, απαιτούσε την καταβολή των δόσεων, ακόμη κι εφάπαξ ολόκληρου του ποσού του δανείου.
Μάλιστα, αρκετές φορές το τηλέφωνο το είχε σηκώσει ο μικρός μαθητής και τα είχε ακούσει όλα αυτά...


Αποτέλεσμα ήταν και είναι, αρχικά το μικρό παιδί να πιστεύει ότι, αν οι γονείς του δεν δώσουν τα λεφτά, θα έρθουν να τον... πάρουν οι υπάλληλοι της εταιρείας από το σχολείο και τώρα πιστεύει ότι θα τον αρπάξουν από το σπίτι!!!
Κοντολογίς ήδη οι υπάλληλοι της εισπρακτικής εταιρείας έχουν προκαλέσει ένα φοβικό σύνδρομο στο παιδί για τις δόσεις.
Αυτό είναι το κόστος μιας οικογένειας, που η κρίση και η ανεργία εξανάγκασε το ένα γονέα σε ανεργία.
Κι αυτό συμβαίνει σήμερα στην Πάτρα, αφού οι κυβερνώντες, παρά τα όσα έχουν εξαγγείλει κι έχουν υποσχεθεί, δεν φρόντισαν ποτέ να προωθήσουν νόμους για την προστασία των ανίσχυρων, έναντι των τραπεζών, νοικοκυριών που αδυνατούν να πληρώσουν, ενώ δεν μπορούν να ελέγξουν καν το αν εφαρμόζονται οι δικές τους αποφάσεις, με τις οποίες έχει υποτίθεται μπει φρένο (στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό είναι μόνο στα λόγια) στις εισπρακτικές εταιρείες... (attack TV)

==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.