Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Μειώσεις μισθών, ενίσχυση τραπεζών - Αύξηση αγαθών και ανεργία πλήττουν τους μικρομεσαίους... οι φτωχοί πρακτικά έχουν πάψει να ελπίζουν, θεωρητικά από την παρέα Παπανδρέου πρέπει να έχουν πεθάνει!!!


Αύξηση στα βασικά προϊόντα κατανάλωσης στην Ελλάδα (VOA)

Κατά 105 ευρώ ακριβότερο το οικογενειακό καλάθι του μέσου Έλληνα τον φετινό Ιούνιο, σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2009, σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών.

Ο πρόεδρος του ΕΛΚΕΚΑ, Βασίλης Λύγκας, σχολιάζει τα αποτελέσματα της έρευνας: «Η σημαντική αύξηση που σημειώνεται στις τιμές των προϊόντων ευρείας κατανάλωσης οφείλεται στην αύξηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης».

Το Ινστιτούτο Καταναλωτών καλεί τους καταναλωτές να κάνουν έρευνα στις τιμές των προϊόντων στα ράφια πριν προβούν σε οποιαδήποτε αγορά προϊόντος. Είναι ένας τρόπος, όπως λέει ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ, Γιώργος Λεχουρίτης, για να μπει φραγμός στην ασυδοσία.
Παρατηρήθηκαν αυξήσεις
α) Κατά 19% της ομάδας « Αλκοολούχα ποτά και καπνός », λόγω αύξησης των τιμών των αλκοολούχων και μη σερβιρισμένων ποτών, καθώς και των τιμών των τσιγάρων.

β) Κατά 18% της ομάδας «Μεταφορές», λόγω αύξησης των τιμών στα είδη: αυτοκίνητα, τέλη κυκλοφορίας-διόδια, καύσιμα αυτοκινήτου(βενζίνη), ανταλλακτικά αυτοκινήτου, συντήρηση και  επισκευή αυτοκινήτου-μοτοσικλέτας, υπηρεσίες μεταφορών.


γ) Κατά 8% της ομάδας «Στέγαση», λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, του πετρελαίου θέρμανσης, των ενοικίων κατοικιών, των ειδών και υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης κατοικίας, της ύδρευσης αποχέτευσης, του ηλεκτρισμού και των υπηρεσιών κοινοχρήστων


δ) Κατά 5% της ομάδας «Άλλα αγαθά και υπηρεσίες», λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, των κουρείων - κομμωτηρίων, των ειδών ατομικής φροντίδας, των κοσμημάτων-ρολογιών, των ασφαλίστρων αυτοκινήτων και δικύκλων και των τιμών των άλλων υπηρεσιών.

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.