Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Γιώργος - Αντώνης και ο κωλοτούμπας (δεκανίκι) σε έναν ανόητο αγώνα ανώμαλου δρόμου, φιλοαμερικάνικων εντυπώσεων, εθνικής υποταγής και προσωπικής δουλοπρέπειας...


...άραγε γνωρίζουν οι αφελείς πολιτικοί μας, ότι αυτή η δήθεν "ευγενής άμιλλα" οδηγεί σε απομόνωση της παραδοσιακής μας πολιτικής;

Συναισθάνονται ότι αυτή η άνευ όρων και προοπτικής εμπλοκή μας, μας καθιστά ενεργό μέρος του προβλήματος;

Αντιλαμβάνονται ότι ο συσχετισμός των δυνάμεων, οι διαπλοκές και διαστολές συμφερόντων και παγκοσμίων ισορροπιών είναι τόσο ρευστές στη γεωπολιτική «σκακιέρα» και ότι εμείς θα παίξουμε ένα στοχοποιημένο ρόλο άμισθου λεγεωνάριου που εκτελεί εντολές χωρίς αντιλογία στα αδιέξοδα μονοπάτια στράτευσης (πάρα τη θέληση του ελληνικού λαού) σε μια σκληρή "Λεγεώνα των Ξένων" αφιλίας και περιθωρίου, με αφεντικά "συμμάχους" σύγχρονους ναζιστές;

Νάσος

...αλλά ας πάμε στην επιβεβαίωση από το παρακάτω ρεπορτάζ: "Ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος συζήτησαν Σαμαράς - Νετανιάχου"
(Το Ποντίκι)

Με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου προκειμένου να συζητήσουν όλα τα διμερή και κοινού ενδιαφέροντος ζητήματα.

Ο κ. Σαμαράς μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε ότι «καλύψαμε θέματα διμερούς συνεργασίας στο εμπόριο, τον τουρισμό, την οικονομία στην δύσκολη εποχή που διανύουμε. Επίσης, μιλήσαμε για τα μεγάλα ζητήματα ασφάλειας της περιοχής, για το Κυπριακό και τη Μέση Ανατολή. Συζητήσαμε την ανάγκη ύπαρξης και τη διασφάλιση του παλαιστινιακού κράτους αλλά και την ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ».

Επίσης, ανέφερε ότι η ΝΔ είναι θετική στην ανάπτυξη των σχέσεων με το Ισραήλ, όμως θα πρέπει να υπάρξουν λεπτοί χειρισμοί και σωστή ισορροπία με τον αραβικό κόσμο, προκειμένου να μην επηρεαστεί η καλή σχέση της Ελλάδας με τους Άραβες.

Στο ίδιο πλαίσιο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του κ. Νετανιάχου με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

ΣΧΕΤΙΚΟ: "Δηλώσεις Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου και Πρωθυπουργού του Ισραήλ Benjamin Netanyahu μετά τη συνάντησή τους στην Αθήνα"

Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε τη σύσταση μικτής επιτροπής που θα ασχοληθεί με τα θέματα πιθανής συνεργασίας των δύο χωρών σε τομείς όπως των επενδύσεων, του τουρισμού, της ενέργειας, των επενδυτικών συμπράξεων, των επικοινωνιών, της πληροφορικής, τεχνικών ύδατος, τεχνολογιών αιχμής και καινοτομίας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των νέων γεωργικών τεχνολογιών καθώς και στον τομέα της ασφάλειας.
Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε την επίσκεψη ως ενδεικτική της αμοιβαίας θέλησης των δύο χωρών να ενδυναμώσουν τους δεσμούς τους, ενώ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε ότι η επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε προάγει την ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα σε δύο αρχαίους λαούς, που έχουν πολύ μέλλον μπροστά τους.

Η επίσκεψη του κ. Νετανιάχουν συμπίπτει χρονικά με την κρίση στις σχέσεις της Άγκυρας με το Τελ Αβίβ, καθώς και με την Ουάσινγκτον, μετά και την αυστηρή προειδοποίηση του Μπαράκ Ομπάμα προς τον Ταγίπ Ερντογάν για την πολιτική που ακολουθεί η Άγκυρα με το Ισραήλ και το Ιράν.
Κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου τονίστηκε, πάντως, ότι η σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας - Ισραήλ αποτελεί στρατηγική επιλογή των δύο χωρών και δεν πρέπει να θεωρείται ανταγωνιστική των διμερών ή και πολυμερών σχέσεων συνεργασίας των δύο χωρών με άλλες χώρες.

Σε ό,τι αφορά το Μεσανατολικό, ο κ. Παπανδρέου επισήμανε πως η Ελλάδα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και πως είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν άμεσα απευθείας διαπραγματεύσεις. Υπογράμμισε μάλιστα ότι η Ελλάδα είναι πρόθυμη να συμβάλει στο σκοπό αυτό.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην απελευθέρωση των ελληνικών πλοίων που συμμετείχαν στο στολίσκο με την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα, κάνοντας λόγο για θετική εξέλιξη.
Συγκεκριμένα, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «η άμεση και άνευ προϋποθέσεων απελευθέρωση των ελληνικών πλοίων που συμμετείχαν στο στολίσκο της 31ης Μαΐου είναι μια πολύ θετική εξέλιξη»και πρόσθεσε ότι το Ισραήλ έχει κάνει θετικά βήματα προς την κατεύθυνση της κυκλοφορίας αγαθών στην Λωρίδα της Γάζας.
Στο μεταξύ, την Τρίτη ο κ. Νετανιάχου μετά από την συνάντησή του με τον αρχηγό της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, θα επισκεφθεί τον Πόρο συνοδευόμενος από τον Γιώργο Παπανδρέου.

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.