Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Κυβέρνηση Παπακωνσταντίνου-Νταλάρα (Το γένος Ραγκούση) Νο. 14

Γράφει ο Σπίθας

Το μεταναστευτικό πρόβλημα μέχρι σήμερα από την πλευρά την κυβέρνησης χειρίζονταν κατ’ αποκλειστικότητα ο ΛΑ.Ο.Σ. Η κυβέρνηση μέχρι τον ανασχηματισμό δεν είχε αρμόδιο Υπουργό η Υφυπουργό και εξ αντικειμένου δεν είχε την δυνατότητα να έχει επίσημη έκφραση και δημόσια θέση. Με τον ανασχηματισμό όμως την απέκτησε στο πρόσωπο της Υφυπουργού Εργασίας κα. Α. Νταλάρα.
Στην πλέον κατάλληλη στιγμή. Την ώρα που σε όλη την κεντρική Ευρώπη εκατομμύρια άνθρωποι διαδηλώνουν για το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό, η δεξιά εγείρει το μεταναστευτικό για προφανείς επικοινωνιακούς λόγους. Έτσι στην Γαλλία που συγκλονίζεται από διαδηλώσεις για το συνταξιοδοτικό και το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, ο Γάλλος Πρόεδρος Ν. Σαρκοζύ σπεύδει να αναζωπυρώσει το μεταναστευτικό πρόβλημα (η γνωστή υπόθεση Ρομά).
Ταυτόχρονα, η υφυπουργός εργασίας κα. Α. Νταλάρα έκανε την εμφάνιση της στα τηλεοπτικά δίκτυα για να μας πει πως θα αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό πρόβλημα σε συνεργασία όμως με την ΕΕ (δηλαδή με πολιτικές ανάλογες με αυτές τον Ν. Σαρκοζύ).
Το παιχνίδι μετανάστες φεύγει από τα χέρια του Άδωνι Γεωργιάδη και πάει στους επαγγελματίες. Στην Γαλλία έχουν πρόβλημα με τα εκατομμύρια Γάλλους που διαδηλώνουν για τις συντάξεις στην Ελλάδα έχουν πρόβλημα με τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τα εκατομμύρια Έλληνες που θα πάνε να ψηφίσουν αντί-μνημονιακά.
Και στα δύο περιπτώσεις επιλέγουν τον αποπροσανατολισμό με πρώτο μέσο την ξενοφοβία.
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.