Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Κυβέρνηση Παπακωνσταντίνου-Νταλάρα (το γένος Ραγκούση) Νο. 6

Γράφει ο Σπίθας

Διάβασαν το σχόλιο μας οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού και τον γύρισαν πίσω άρον-άρον προκειμένου να παρευρεθεί σήμερα στην συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι ώρα και για άλλες αμφισβητήσεις σκέφθηκαν και μάλλον σκέφθηκαν ορθά.
Οργάνωσαν και σωστά την ψηφοφορία (δεν έδιναν λευκό ψηφοδέλτιο και δεν υπέγραφαν αυτοί που ψήφιζαν) και έτσι ο σύντροφος Καρχιμάκης εκλέχθηκε μόνο με καμιά 50αριά λευκά.
Άντε καλορίζικος.
Τελικά ο Γ. Παπανδρέου έχει μέγα ταλέντο να διαλέγει τους άριστους για γραμματείς του Κινήματος. Κατά σειρά:
·        Μαριλίζα Νίκησε στις δημοτικές του 2006, που σχεδόν όλη η Ελλάδα τελικά βάφτηκε μπλε ακόμα και στον νομό Χανίων. Εξελίχθηκε σε Υπουργό Υγείας και Αναπληρώτρια Υπουργό Εξωτερικών. Η έννοια εσωκομματική αντιπολίτευση επί των ημερών της απέκτησε νόημα αφού μέχρι και εσωκομματικό πραξικόπημα κόντεψε να γίνει.
·        Ν. Αθανασάκης Έχασε στις βουλευτικές του 2007 ακόμα και σε νομό της Κρήτης, στον νομό Ρεθύμνου από την Όλγα Κεφαλλογιάννη. Εξελίχθηκε όμως στον πρώτο άνθρωπο του Προέδρου. Όταν ήταν γραμματέας η εσωκομματική αντιπολίτευση έκανε κάθε ημέρα πάρτι. Σήμερα έχει συμμαχήσει και με τον Γ. Παπακωνσταντίνου και τους εκσυγχρονιστές αλλά και με τον Ι. Ραγκούση. Με όλους φίλους είναι ο Άρκουδος και ο στόχος να παραμείνει στο προσκήνιο και αν είναι δυνατόν και στου Μαξίμου (για τον τελευταίο όροφο της Ιπποκράτους δεν το συζητάμε αν τον διώξουν και από εκεί θα πάθει κατάθλιψη. Στον τελευταίο όροφο της Ιπποκράτους να είναι και ας κάθεται και στο μπαλκόνι), την μετά Παπανδρέου εποχή.
·        Ι. Ραγκούσης. Σαν εκπρόσωπος τύπου έχασε τις Βουλευτικές του 2007 αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να ανέβει αμέσως μετά στην θέση του γραμματέα .Ήταν όμως τύποις γραμματέας και ουσιαστικά ο δεύτερος άνθρωπος του Προέδρου που κανείς δεν κατάλαβε ποτέ τι έκανε εκείνη την περίοδο εκτός από το να μιλάει όλη την ημέρα στα τηλέφωνα. Ανέλαβε σαν επιβράβευση όμως τα καθήκοντα του υπέρ-υπουργού γιατί εισηγήθηκε και οργάνωσε την επιτυχημένη όπως αποδείχτηκε επικοινωνιακά όπως διαγραφή του Κ.Σημίτη. Έτσι έπαψε να υπάρχει και να λειτουργεί η εσωκομματική αντιπολίτευση.
·        Σ. Ξυνίδης. Πουλέν και Ανακάλυψη του Ραγκούση. Αυτός αποτελείωσε την καταστροφή που είχαν αρχίσει οι προηγούμενοι. Διέλυσε στην ουσία όλο τον κομματικό μηχανισμό. Την κοπάνησε πριν την ήττα στις Δημοτικές εκλογές. Είναι σύμφωνα με τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας αναμεμειγμένος στην υπόθεση Βατοπεδίου αλλά το ΠΑΣΟΚ τον καλύπτει. Για το επίτευγμα του αποτελειώματος του κομματικού μηχανισμού η θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης που του έδωσε ο Γ. Παπανδρέου του ανήκει δικαιωματικά. ...
Αυτά ήταν τα πουλέν του Γ.Παπανδρέου που ανέλαβαν να αναστήσουν το οργανωμένο ΠΑΣΟΚ και να αποδείξουν τις ικανότητες τους. Άνθρωποι που γνώρισαν μόνο εκλογικές ήττες αλλά στην ίντριγκα παίρνουν όλοι άριστα γι’ αυτό αμείβονται με θέσεις ευθύνης και κύρους. Φυσικά όλοι είναι ακραιφνείς υπερασπιστές του μνημονίου και της τρόικας. Το άλλο απαραίτητο προσόν για να έχεις τύχη στο σημερινό ΠΑΣΟΚ.
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.