Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Οι μεγάλοι χαμένοι…

Γράφει ο Σπίθας

Ως προς την πολιτική ουσία του ανασχηματισμού δεν έχουμε μεγάλες πολιτικές μεταβολές ουσίας. Ουσιαστικά βλέπουμε ένα ενδό-κυβερνητικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών όπου οι Μαξιμιλιανοί (Πάγκαλος-Παμπούκης), ηττήθηκαν κατά κράτος από τον Δήμαρχο (Γ. Ραγκούση) που όπως φαίνεται παίρνει και το προβάδισμα στην κούρσα διαδοχής που ξεκινάει. 

Ο επιτυχημένος μέχρι σήμερα Μ. Χρυσοχοίδης μπορεί να προβάλλεται από τα ΜΜΕ ότι  αναβαθμίζεται, αλλά ουσιαστικά δεν έχει στην δικαιοδοσία του το απόλυτο εργαλείο ανάπτυξης που είναι η ενεργειακή πολιτική (που την κράτησε η αγαπημένη του Πρωθυπουργού Τ. Μπιρμπίλη), για να πετύχει κάτι σοβαρό στο μείζον πρόβλημα της αντιμετώπισης της ύφεσης. Του μένει να ασχοληθεί με τις τιμές στις λαϊκές αγορές. Πρόβλημα μεγάλο και σοβαρό από το οποίο θα κριθούν εν πολλοίς οι επόμενες Βουλευτικές εκλογές. 

Η Λ. Κατσέλη αφού επεξεργάστηκε και πέρασε από την Βουλή το πιο επιτυχημένο από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους αναπτυξιακό νόμο, καλείται τώρα από τον Πρωθυπουργό να φέρει τα πάνω-κάτω στον τομέα της προάσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων (θα θέλαμε όλοι να υπάρχει ένας εμπνευσμένος αναπτυξιακός νόμος, αλλά δυστυχώς έντεκα μήνες μετά τις εκλογές δεν έχει φθάσει καν αναπτυξιακός νόμος στην Βουλή, ενώ  τα δικαιώματα των εργαζομένων τα καθορίζουν πλέον οι εκπρόσωποι της Τρόικας)...
Έχουμε και λέμε οι Πάγκαλος, Παμπούκης, Χρυσοχοϊδης Κατσέλη και Μπατζελή είναι οι μεγάλοι χαμένοι του ανασχηματισμού και οπωσδήποτε κερδισμένοι είναι οι Παπουτσής, Σκανδαλίδης και Διαμαντίδης. Ο μεγάλος όμως νικητής είναι ο Γ. Ραγκούσης που αναλαμβάνει τυπικά και ουσιαστικά τον ρόλο του Πρωθυπουργού. 

Βέβαια ο Γ. Ραγκούσης εμπρός στο πάθος του για εξουσία δεν έχει ακόμα αντιληφθεί ότι για ότι αρνητικό συμβεί από εδώ και πέρα στην χώρα (πχ μία οικονομική χρεοκοπία), δεν θα είναι αποκλειστικός υπεύθυνος ο ΓΑΠ αλλά ο ίδιος αφού αυτός είναι ουσιαστικά ο πραγματικός αλλά μη εκλεγμένος Πρωθυπουργός. 

Έτσι ο ΓΑΠ απαλλαγμένος από πραγματικές ευθύνες και προβλήματα θα συνεχίσει να ταξιδεύει με συνεχώς πιο αυξημένο ρυθμό και χωρίς άγχος στα πέρατα του πλανήτη προκειμένου να υπερασπίσει από τους κερδοσκόπους τα Εθνικά Συμφέροντα αλλά και ταυτόχρονα να προωθήσει το βιβλίο του με τίτλο «Πώς να καταστρέψετε μία χώρα σε 330 ημέρες» 

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.