Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Ομπερμαν, με τις μίζες, με τον Αλογοσκούφη και τους άλλλους...

 από Press-GR

 Η φωτογραφία είναι από την 1η Ιουλίου 2008, από την συνάντηση Αλογοσκούφη, Χατζηδάκη, Βουρλούμη και Oberman. Ο τελευταίος (στη φωτογραφία δεξιά, δίπλα στον Γ. Αλογοσκούφη) είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Telekom που ερευνάται τώρα για μίζες, αλά Siemens, για την εξαγορά των "ΟΤΕ" των Βαλκανίων προ πενταετίας (διαβάστε την αποκάλυψη εδώ).
 
Εκείνη η συνάντηση είχε επισφραγίσει την πώληση του ελληνικού ΟΤΕ στην Deutsche Telekom. Και το σχετικό Δελτίο Τύπου που είχε εκδοθεί ανέφερε αναλυτικά:
Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης και ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστής Χατζηδάκης είχαν...
 σήμερα το πρωί συνάντηση με αντιπροσωπεία της Deutsche Telekom υπό τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας κ. Rene Oberman.
Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Παναγής Βουρλούμης, ο Αντιπρόεδρος της Deutsche Telekom Dr. Karl Eick και το μέλος της Διοίκησης της εταιρίας κ. Hamid Akhavan. Μετά τη συνάντηση, οι κ. Αλογοσκούφης, Χατζηδάκης και Oberman έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:
Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ: Συναντηθήκαμε σήμερα, μαζί με τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστή Χατζηδάκη, με αντιπροσωπεία της Deutsche Telekom υπό τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας κ. Rene Oberman. Μετά την ψήφιση της συμφωνίας στρατηγικής συμμαχίας για τον ΟΤΕ από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, προσβλέπουμε πλέον στην έγκρισή της και από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, ώστε να αρχίσει η υλοποίησή της το ταχύτερο δυνατόν.
Η συμφωνία αυτή είναι προς όφελος του ΟΤΕ, των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα. Ανοίγει μια νέα εποχή για τις τηλεπικοινωνίες, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Και οι δύο πλευρές θα κάνουν ό,τι χρειάζεται, προκειμένου η εφαρμογή αυτής της συμφωνίας να λειτουργήσει προς όφελος και του ΟΤΕ και των καταναλωτών και των εργαζομένων στον Οργανισμό και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα.
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Με τη στρατηγική συμμαχία ανάμεσα στον ΟΤΕ και στη Deutsche Telekom, o OTE ανεβαίνει κατηγορία. Είναι πια στην πρώτη κατηγορία της Ευρώπης.
Όπως ξέρετε, η Κυβέρνηση επενδύει και ελπίδες και χρήματα στις τηλεπικοινωνίες, έτσι ώστε να μην χάσουμε το τραίνο της ψηφιακής επανάστασης. Έχουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες και τις νέες τεχνολογίες και θέλουμε ο ΟΤΕ να έχει ένα ρόλο- κλειδί στην εξέλιξη αυτού του σχεδίου. Προσδοκούμε, λοιπόν, σε μια στενή συνεργασία και θεωρούμε ότι με τη συμμετοχή όλων των παικτών της αγοράς η Ελλάδα θα βρεθεί στην πρωτοπορία των εξελίξεων.
R. OBERMAN: Είμαστε πολύ υπερήφανοι που η Deutsche Telekom επελέγη ως ο στρατηγικός εταίρος για τον ΟΤΕ. Ο τομέας των τηλεπικοινωνιών καθοδηγείται όλο και πιο πολύ από τη σύγκλιση των τεχνολογιών, τις οικονομίες κλίμακας και τις μεγάλες αναγκαίες επενδύσεις. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι αυτή η συνεργασία μπορεί να ωφελήσει όλους τους μετόχους, τους πελάτες, τους εργαζόμενους. Η Deutsche Telekom δεσμεύεται για μία πολύ στενή και καλή συνεργασία και να σεβαστεί ό,τι έχει πετύχει ο ΟΤΕ. Μπορούμε να προσθέσουμε αξία με τη στενή συνεργασία, ιδιαίτερα στον τομέα της καινοτομίας. Με τη δέσμευση αυτή, προσβλέπουμε σε αυτή τη συνεργασία, η οποία ελπίζουμε ότι θα ξεκινήσει πολύ σύντομα. 

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.