Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Στροφή του ΓΑΠ στο στελεχιακό δυναμικό του ΠΑΣΟΚ


Η κυβέρνηση του ΓΑΠ στηρίζεται (τουλάχιστον μέχρι τώρα) στις δημοσκοπήσεις και στην συγκυβέρνηση με τα ΜΜΕ. Αυτό εάν γίνει τελικά αντιληπτό, ότι ναι μεν επικοινωνιακά μπορεί να συμφέρει, αλλά  δεν παράγει αξιόπιστη και καθαρή πολιτική, είναι ένα πρώτο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.

Με δεδομένο αυτό και με τις τελευταίες αρνήσεις στελεχών παρατηρούμε ότι αναδιπλώνεται και προσπαθεί να βρει ασφαλείς διεξόδους σε παραδοσιακά στελέχη του κινήματος.
.
Οι διαρροές στα ΜΜΕ επιβεβαιώνουν αυτή την λογική υπόθεση που έθεσε τον ίδιο τον πρόεδρο αλλά και τη βάση του ΠΑΣΟΚ σε δοκιμασία.

Τα ονόματα που ακούγονται (από διαρροές στα ΜΜΕ) είναι προς την κατεύθυνση αυτή, δηλαδή επιστροφή στο κομματικό μηχανισμό. Βέβαια και τα "άλλα" ονόματα που ακούγονται ότι παραμένουν, είναι οι προσωπικές φιλίες και επιλογές του ίδιου του πρωθυπουργού. Το δικαίωμα αυτό δεν θα του το στερήσει κανένας... με την σημείωση ότι και αυτά θα κριθούν εκ νέου στη συνέχεια.

Το κυβερνητικό αυτό σχήμα δεν είναι ολιγομελές, αυτά είναι στα "λοιπά" των προεκλογικών υποσχέσεων, η  βαρύτητα όμως στην ανάπτυξη και την αναδιάταξη των δυνάμεων με δοκιμασμένα πρόσωπα και η στροφή στην βάση με αντίστοιχη στελέχωση στην Ιπποκράτους θα άρει πολλές επιφυλάξεις δυσαρεστημένων φίλων και μελών του ΠΑΣΟΚ.

Η ενδεχόμενη αυτή αλλαγή του Γραμματέα θα δώσει άλλο άνεμο αισιοδοξίας στην όλη αναδόμηση που επιχειρεί ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ελπίζουμε να βρει ξανά το βηματισμό του στο τρίτο σίγουρο δρόμο γιατί ο τέταρτος παραλίγο να τον πετάξει στους "πέντε δρόμους".

Ονόματα δεν θα δημοσιεύσουμε απόψε, εξάλλου δεν έχει νόημα να διεκδικήσουμε ρόλο μάντη (όπως οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι), θα περιμένουμε υπομονετικά  την επίσημη ανακοίνωση.

Η εικόνα με τις διαρροές όμως στα ΜΜΕ είναι μία εικόνα τριτοκοσμικής χώρας, εμείς παρόλα αυτά εάν επιβεβαιωθούν τα ονόματα των διαρροών, έχουμε την εντύπωση ότι η στροφή προς το δοκιμασμένο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα με τις επιτυχημένες κυβερνητικές πρακτικές, είναι η μόνη λύση μετά  το "τσαλάκωμα"του περιβόητου μνημονίου και την εξάρτηση από την τρόικα.

Νάσος

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.