Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠ.ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

*Στηρίζω το Χρήστο Κορτζίδη γιατί είναι ένας προοδευτικός Δήμαρχος με τεράστιο έργο και αγώνες στο Δήμο Ελληνικού
*Στο ψηφοδέλτιο Ευσταθιάδη το 2006 συμμετείχαν πρόσωπα που είχα καταγγείλει για κακοδιαχείριση και κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος
*Θέλω να σας θυμίσω την πρώτη συνάντηση μιας μικρής ομάδας μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ στο Τρουμπάρι με σκοπό τη στήριξη του Γιώργου Παπανδρέου στις εσωκομματικές εκλογές
*Το ζητούμενο των εκλογών στον ενιαίο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης είναι για κάποιους τα οικονομικά συμφέροντα, γι’ αυτό σφάζονται
*Πιστεύω ότι οι συμπολίτες μας θα πρέπει να στείλουν στις επερχόμενες εκλογές τα μηνύματα τους προς πολλούς αποδέκτες
*Το πιο ηχηρό μήνυμα είναι η εκλογή του Χρήστου Κορτζίδη από την πρώτη κιόλας Κυριακή
*Οι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι των Ν.Π. του Δήμου άλλα και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, που θα εκλεγούν, να προσφέρουν στο Δήμο, ως δωρεά, τα χρήματα που λαμβάνουν μηνιαία ως αποζημίωση και να ανακοινώνονται τα ποσά αυτά σε κάθε Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κύριε Καποδίστρια, επαναδραστηριοποιήστε στα κοινά του ενιαίου Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης. Στηρίζετε το Χρήστο Κορτζίδη, παρά το γεγονός ότι δεν προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα είστε και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο ψηφοδέλτιό του εκπροσωπώντας την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ που συγκροτήθηκε για τη στήριξή του. 
Ποίοι είναι οι λόγοι; 
Στηρίζω το Χρήστο Κορτζίδη γιατί είναι ένας προοδευτικός Δήμαρχος με τεράστιο έργο και αγώνες στο Δήμο Ελληνικού. Είναι δε τόσο εμφανή τα αποτελέσματα της πολιτικής του, που οι συνυποψήφιοί του, στα προγράμματά τους, εξαγγέλλουν τις δικές του επιτυχημένες δράσεις και πολιτικές. Γιατί λοιπόν θα πρέπει οι πολίτες να ψηφίσουν αυτούς που προσπαθούν ανεπιτυχώς να τον αντιγράψουν, ιδιαίτερα όταν οι μέχρι σήμερα επιλογές τους δεν πείθουν ότι οι εξαγγελίες τους είναι ειλικρινείς; Είναι περιττό να αναφερθώ στο έργο του Χρήστου Κορτζίδη στο Δήμο Ελληνικού, έχει συζητηθεί επαρκώς. Είναι όμως χαρακτηριστικό ότι παρά την οικονομική κρίση και παρά τους μειωμένους πόρους προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αυτός κάνει κοινωνική πολιτική με μειωμένα δημοτικά τέλη, με κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, με δωρεάν πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα. Το σημαντικότερο όμως όλων είναι ότι ταυτόχρονα αποδίδει στους δημότες του ένα Δήμο χωρίς χρέη. Είναι γνωστοί οι αγώνες του κατά των αθέμιτων οικονομικών συμφερόντων στο παραλιακό μέτωπο, τα οποία και απεύχονται την εκλογή του. Είναι γνωστοί οι επιτυχημένοι αγώνες του για το άνοιγμα της πλαζ του Ελληνικού ή για το μητροπολιτικό πάρκο, ενώ παράλληλα είναι και ο Δήμαρχος που έχει κάθε μέρα άμεση επαφή με το λαό. Αυτοί είναι και οι λόγοι της συγκρότησης της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ για τη στήριξή του. Πρέπει να τονίσω ότι η επιλογή μου αυτή είναι καθαρά αυτοδιοικητική. Έχει να κάνει με την σαθρή κατάσταση που επικρατεί κυρίως στην Αργυρούπολη, λόγω των προσώπων που προαλείφονται για το θώκο του Δημάρχου του ενιαίου Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.
Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Συνεργασίας του Χρήστου Κορτζίδη είναι σημειολογική.
ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΕΚΛΟΓΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ κυρίως λόγω των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων που είναι ιδιαίτερα αυξημένες, γι’ αυτό και δεν κάνω προεκλογικό αγώνα για την δική μου εκλογή. Άλλωστε γνωρίζετε καλά ότι κατά τη συγκρότηση της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ υπάρχει η συμφωνία των συμμετεχόντων να μην αναλωθούν σε προεκλογικό αγώνα για τη δική τους εκλογή αλλά μόνο για τη νίκη της παράταξης του Χρήστου Κορτζίδη. Νομίζω ότι είναι μια έντιμη στάση απέναντι στους συνδημότες μας με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του τόπου μας.

Γνωρίζω ότι το 2006 αρνηθήκατε να είστε υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Ευσταθιάδη. Γιατί σήμερα η στάση σας είναι διαφορετική;
Πράγματι, το 2006 αρνήθηκα την πρόταση του Δημήτρη Ευσταθιάδη να είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο της παράταξής του για ένα και μόνο λόγο. Στο ψηφοδέλτιο συμμετείχαν πρόσωπα που είχα καταγγείλει για κακοδιαχείριση και κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος. Να σας θυμίσω ότι είχα με αναφορές μου καταγγείλει πολλά θέματα, μεταξύ των οποίων και το θέμα του ΣΦΙΚΑΑ, στο ΣΩΜΑ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, που τους καταλόγισε διοικητικές παραβάσεις ενώ παράλληλα παρέπεμψε το θέμα στον Εισαγγελέα. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΣΦΙΚΑΑ ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Δεν θα μπορούσα λοιπόν να συμμετέχω σε ένα ψηφοδέλτιο με συνυποψήφιους αυτούς  που είχα καταγγείλει. Νομίζω ότι σας έχω απαντήσει λεπτομερώς για τους λόγους που σήμερα στηρίζω τον Χρήστο Κορτζίδη, αλλά και το λόγο που δέχτηκα να είμαι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ. Άλλωστε γνωρίζετε και την ανακοίνωση της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ.

Ποια είναι η άποψή σας για τον κ. Δημήτρη Ευσταθιάδη; 
Η παρούσα θητεία του έχει σχέση με τον Ευσταθιάδη που ξέραμε στο παρελθόν;
Θεωρώ τον Δημήτρη Ευσταθιάδη ικανότατο αυτοδιοικητικό με μεγάλη προσφορά στην Αργυρούπολη. Δεν είναι τυχαία  η επανεκλογή του με τεράστια ποσοστά το 2006. Έμπρακτα και επανειλημμένα έχω αποδείξει την εκτίμηση μου στο πρόσωπο του. Στην παρούσα τετραετία όμως ο Δημήτρης Ευσταθιάδης υπήρξε θύμα του συναισθηματισμού του για μια παράταξη που υπήρξε δικό του δημιούργημα αλλά και θύμα των μηχανισμών που αναπτύχθηκαν σ’ αυτήν. Του είχα επισημάνει, όταν με κάλεσε παραμονές των εκλογών του 2006, ότι δεν θα μπορέσει να διοικήσει με τα πρόσωπα που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του.
Ο Δημήτρης Ευσταθιάδης στο παρελθόν, ήταν επικεφαλής μιας παράταξης με νέους τότε ανθρώπους που με την δική του και μόνο καθοδήγησή προσέφεραν έργο στο Δήμο. Στην παρούσα τετραετία είχε να αντιμετωπίσει ένα σύνολο Δημοτικών Συμβούλων που ήθελαν όλοι να γίνουν Δήμαρχοι. Δεν αποδίδει έργο μια τέτοια διαδικασία. Είναι ατελέσφορη. Όταν αυτοί που απαρτίζουν τη διοικούσα παράταξη ασχολούνται με το πώς θα επιβληθούν στους κομματικούς και παραταξιακούς μηχανισμούς δεν μπορεί ταυτόχρονα να αποδίδουν και έργο για τον τόπο τους. Γι’ αυτή τους τη συμπεριφορά θα πρέπει να τιμωρηθούν από τους πολίτες.
Στο σημείο αυτό θέλω να κάνω μια πρόταση, για την επόμενη τετραετία, την οποία έχω ήδη κάνει στη Δημοτική Συνεργασία του Χρήστου Κορτζίδη που ήδη την κάνει πράξη στην παρούσα τετραετία. Οι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι των Ν.Π. του Δήμου άλλα και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, που θα εκλεγούν, να προσφέρουν στο Δήμο, ως δωρεά, τα χρήματα που λαμβάνουν μηνιαία ως αποζημίωση και να ανακοινώνονται τα ποσά αυτά σε κάθε Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Έτσι θα αποδείξουν κάποιοι ότι η ενασχόληση τους με την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει να κάνει με το οικονομικό όφελος αλλά με την αγάπη προς το τόπο τους. Ας δεσμευτούν εγγράφως τόσο οι υποψήφιοι Δήμαρχοι όσο και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι για την αποδοχή της πρότασης αυτής, εκτός αν ο σκοπός της συμμετοχής τους στο ψηφοδέλτιο είναι η εκλογή, η θέση, η μηνιαία αποζημίωση ή ακόμα και ο χρηματισμός.

Για την τελευταία σας πρόταση θα δεχθείτε επίθεση. Είναι πολλά τα χρήματα σε ορισμένες περιπτώσεις.
Δεν με ενδιαφέρει η επίθεση αυτών που υπερχρέωσαν το Δήμο της Αργυρούπολης, είτε λόγω της κακοδιαχείρισης είτε λόγω της εξυπηρέτησης των προσωπικών ή άλλων συμφερόντων. Έχω διατυπώσει και στο παρελθόν τις ίδιες προτάσεις και είναι αυτές που θα έκανε ο κάθε πολίτης αυτού του Δήμου. Άλλωστε στα πλαίσια αυτών των προτάσεων έχω καταγγείλει και τις ατασθαλίες του παρελθόντος, γι’ αυτό έχω μηνυθεί επανειλημμένα από τους καταχραστές, οι οποίοι έκαναν περιουσίες στις πλάτες μας. Μηνύσεις που έπεσαν στο κενό. Είναι όμως και ευθύνη των πολιτών που ενώ έχουν απτές αποδείξεις για τον πλουτισμό κάποιων, συνεχίζουν να τους στηρίζουν είτε λόγω κομματικών αγκυλώσεων είτε γιατί προσδοκούν την πρόσληψη του παιδιού τους στις υπηρεσίες του Δήμου, ελπίδα που ουδέποτε θα πραγματοποιηθεί, ακριβώς γιατί προηγούνται τα παιδιά των διαπλεκόμενων. Θέλετε να δούμε διαχρονικά τις προσλήψεις στο Δήμο Αργυρούπολης; Γιατί λοιπόν οι πολίτες δεν τους τιμωρούν με την ψήφο τους; Είναι ώρα να δούμε μόνο το συμφέρον του τόπου και τη διασφάλιση του Δημόσιου χρήματος. Σας καλώ, για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και εφόσον κάποιοι επιχειρήσουν να αντιστρέψουν την αλήθεια, να δημοσιεύσετε έγγραφα και αποφάσεις που έχετε στην κατοχή σας για να ενημερωθούν οι πολίτες.

Κύριε Καποδίστρια, ανοίγετε έναν μεγάλο κύκλο συζητήσεων και πολλά μέτωπα.
Πρέπει να τελειώσουν τα ψέματα και η υποκρισία. Γνωρίζουμε καλά γιατί φθάσαμε μέχρι εδώ. Όμως έντιμοι και μη υφιστάμεθα τις ίδιες επιπτώσεις από την οικονομική κρίση. Η άποψη ότι «τα φάγαμε όλοι μαζί», είναι άποψη που δίνει συγχωροχάρτι σε όσους κατέκλεψαν το Δημόσιο, σε όσους χρηματίστηκαν, σε όσους στήριξαν με το αζημίωτο τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Δεν θα μας καταστήσουν τέτοιες επικίνδυνες απόψεις συνυπεύθυνους των «parties» που υπερχρέωσαν τη Χώρα και τους Δήμους. Όπως είναι και άδικο να λες ότι διοικείς μια διεφθαρμένη χώρα όταν οι επιλογές του κόμματός σου, μεταξύ άλλων και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι πρόσωπα που είχαν σχέση με τη διαφθορά. Επιλογές που οφείλονται στους κομματικούς μηχανισμούς αλλά και στα αθέμιτα συμφέροντα των προσώπων που είναι στενοί συνεργάτες σου ή προσωπικοί φίλοι.
Αναφέρεστε στις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης αλλά και του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ;
Θεωρώ ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ένας έντιμος πολιτικός που προσπαθεί να αντιστρέψει το δυσμενές κλίμα για τη χώρα. Όμως δεν πετυχαίνεις όταν οι επιλογές των κομματικών μηχανισμών και τα προσωπικά συμφέροντα των συνεργατών σου σε εκθέτουν καθημερινά. Είναι λοιπόν χρήσιμο να ελεγχθούν τα φαινόμενα αυτά πριν προβεί κανείς σε διαπιστώσεις για διαφθαρμένο κράτος. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορείς, όταν οι κομματικοί μηχανισμοί και τα προσωπικά συμφέροντα των συνεργατών σου, επιβραβεύουν τη διαφθορά και την ανικανότητα, να ισχυρίζεσαι ότι την χτυπάς ή ότι αυτή αποτελούσε πρόβλημα του παρελθόντος, γιατί απλά αυτό είναι και πρόβλημα του παρόντος, σε μικρότερο ίσως βαθμό, που όμως ανατροφοδοτείται.

Ποια είναι η άποψή σας για την επιλογή του ΠΑΣΟΚ στον ενιαίο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης σχετικά με την επιλογή του Γιάννη Κωνσταντάτου;
Θέλω να σας θυμίσω την πρώτη συνάντηση μιας μικρής ομάδας μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ στο Τρουμπάρι με σκοπό τη στήριξη του Γιώργου Παπανδρέου στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου. Να σας θυμίσω ότι τότε ο Γιώργος Παπανδρέου είχε πολύ χαμηλά ποσοστά σε πανελλαδικά gallops, τα οποία προωθούσαν διάφοροι μεγαλοεκδότες και δημοσιογράφοι. Αρχικά στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο Γιάννης Κωνσταντάτος, ο οποίος προβάλλοντας διάφορα προσκόμματα απεχώρησε. Επανήλθε όταν μετά από καιρό τα ποσοστά του Γιώργου Παπανδρέου είχαν ενισχυθεί σημαντικά και ουσιαστικά είχε αρχίσει να διαφαίνεται η νίκη του. Άλλωστε ο Κωνσταντάτος ήταν σύμβουλος του Τάσου Μαντέλη, τον οποίο ο ίδιος, σύμφωνα με όσα αναρτώνται στα blogs, αποκαλούσε πολιτικό του πατέρα. Ο Τάσος Μαντέλης δεν στήριζε τον Γιώργο Παπανδρέου ως Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Να σας θυμίσω επίσης ότι ήμουν εκπρόσωπος του Γιώργου Παπανδρέου στο εκλογικό κέντρο της Αργυρούπολης.
Το γεγονός ότι κανείς δεν επικοινώνησε μαζί μας για να μας ευχαριστήσει για τη δράση μας υπέρ του νυν Προέδρου σε ένα δυσμενές περιβάλλον στην Αργυρούπολη, όπου ο κομματικός μηχανισμός, σύσσωμος, δεν τον υποστήριζε, το παραβλέπω διότι θα μπορούσε η στήριξη αυτή να αποτελεί χρέος μας απέναντι στο ΠΑΣΟΚ. Το γεγονός όμως ότι δεν επικοινώνησε κανείς μαζί μας για να ζητήσει την άποψη μας και να αφουγκραστεί τη γνώμη μας για τον υποψήφιο Δήμαρχο στον ενιαίο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης δεν μπορώ να το δεχτώ. Και μπορεί η πολιτική, έτσι όπως ασκείται, να μας απογοητεύει αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάψουμε να αγωνιζόμαστε για να την βελτιώσουμε.
Ο Γιάννης Κωνσταντάτος όμως δεν υπήρξε μόνο σύμβουλος του Τάσου Μαντέλη, με τη γνωστή εμπλοκή του τελευταίου στο θέμα της SIEMENS, αλλά και σύμβουλος του Σαραφίδη, πρώην Δημάρχου της Αργυρούπολης, τότε που ο δεύτερος καταγγέλετο για την υπόθεση ΣΦΙΚΑΑ και που με σύμβουλο τον Κωνσταντάτο έχασε τις εκλογές το 2002. Υπήρξε επίσης και σύμβουλος της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι στην παράταξη του Πασβαντίδη, ο Κωνσταντάτος ούτε προτάθηκε ούτε αυτοπροτάθηκε για υποψήφιος Δήμαρχος. Ποιός λοιπόν και με ποια κριτήρια τον θεώρησε αναντικατάστατο υποψήφιο Δήμαρχο; Το κριτήριο ήταν η πολύ επιτυχημένη προϋπηρεσία του, ως σύμβουλος των παραπάνω πολιτικών προσώπων; Γιατί μόνο επιτυχημένη δεν ήταν. Αν παραβλέψουμε τα παραπάνω, μπορεί να θεωρήσει κανείς, από επικοινωνιακής πλευράς, ότι ο σύμβουλος του Μαντέλη, έχει τα απαραίτητα εχέγγυα για να προταθεί από το ΠΑΣΟΚ ως υποψήφιος Δήμαρχος; Σήμερα βοούν τα blogs για την επιλογή αυτή. Τελικά η επιλογή του Γιάννη Κωνσταντάτου, λόγω του παρελθόντος του αλλά και του τρόπου που επιβλήθηκε δεν ήταν πολιτικά σοβαρή και πιστεύω ότι οι πολίτες θα την καταδικάσουν.
Ποια είναι η άποψή σας για το αντάρτικο του κ. Χάρη Πασβαντίδη;
Ακούω διάφορα τα οποία προκαλούν γέλιο. Ακούω δηλαδή περί επιστολής «καταπέλτη», περί «αντάρτικου», ακούω για επανάσταση, για αγωνιστές αντιστασιακούς προς το κομματικό κατεστημένο. Λίγο πριν τις εκλογές θα μιλάμε και για τη νεκρανάσταση του Τσε Γκεβάρα. Πρέπει να σοβαρευτούμε. Ο Πασβαντίδης είναι ιδιαίτερα ευτυχής για το γεγονός ότι δεν έλαβε το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ. Έτσι με τον μανδύα του αντάρτη και αδικημένου από το κομματικό κατεστημένο, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, θέλει να εισπράξει την δυσαρέσκεια των πολιτών προς το ΠΑΣΟΚ, την δύσκολη αυτή  εποχή της οικονομικής κρίσης. Θεωρώ λοιπόν ότι ο Πασβαντίδης χαίρει για το γεγονός ότι απερρίφθη από το ΠΑΣΟΚ. Ο Πασβαντίδης όμως σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αλλά και το Γραμματέα αναφέρει ότι το κόμμα τον κατηγορεί, κατ’ αυτόν βεβαίως άδικα, ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΒΙΟ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ. Γιατί όμως ο Πασβαντίδης πρέπει να είναι οπωσδήποτε υποψήφιος Δήμαρχος; Είναι και αυτός για κάποιους αναντικατάστατος; Γιατί όμως τον κατηγορούν στο ΠΑΣΟΚ; Ο Πασβαντίδης είναι το μοναδικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που στις εσωκομματικές εκλογές για την προεδρεία δεν στήριξε τον Γιώργο Παπανδρέου; Αντίθετα, υπάρχουν πολλά στελέχη που δεν τον στήριξαν και πολλά απ’ αυτά αναλαμβάνουν σήμερα το ένα μετά το άλλο τα υπουργεία ή άλλες σημαντικές θέσεις γιατί είναι ή κρίνονται ως ικανοί, σε αντίθεση με άλλα στελέχη ή βουλευτές που στήριξαν τον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΣΟΚ αλλά βρίσκονται εκτός Κυβέρνησης. Επομένως η εύκολη λύση να θεωρείται ως αιτία της απόρριψης της υποψηφιότητας Πασβαντίδη, η υποστήριξη απ’ αυτόν άλλου υποψήφιου Προέδρου το 2007, δεν είναι σοβαρή. Τελικά γιατί οι πολίτες θα πρέπει να συμμετέχουν στη διαμάχη μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Πασβαντίδη για το αν ο τελευταίος είναι ή όχι έντιμος;
Ο Πασβαντίδης πέραν των άλλων είναι σήμερα επικεφαλής μιας παράταξης μέσα στην οποία οι περισσότεροι από τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους σφετερίζονται τη θέση του Δημάρχου. Είναι δεδομένο ότι δεν θα μπορέσει να διοικήσει το Δήμο. Την επομένη της εκλογής του θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους διαδόχους του και φυσικά δεν θα υπάρξει έργο. Θα υποστεί όσα υπέστη και ο Δημήτρης Ευσταθιάδης.
Να σας υπενθυμίσω όμως στο σημείο αυτό ότι ο Πασβαντίδης υπήρξε Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αργυρούπολης επί εποχής Σαραφίδη. Στον υπερχρεωμένο Δήμο της Αργυρούπολης ποια ήταν τότε η χρησιμότητα του Γενικού Γραμματέα; Υπάρχουν δήμοι εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων που για εξοικονόμηση χρημάτων δεν έχουν γενικό γραμματέα. Είναι συνυπεύθυνος για τη νοοτροπία που επικρατεί στην παράταξη που εκπροσωπεί όπως και για τον απαράδεκτο μηχανισμό που έχει δημιουργηθεί στην Αργυρούπολη. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει κάποτε κάποιοι να αντιληφθούν ότι η πολιτική δεν είναι επάγγελμα.
Δεν θα έπρεπε το ΠΑΣΟΚ να δώσει εξηγήσεις αλλά και αποδείξεις για τις κατηγορίες κατά του κ. Πασβαντίδη;
Ξέρετε πολλούς πολιτικούς που εξαγοράστηκαν να έδωσαν δελτίο παροχής υπηρεσιών ώστε να αποδεικνύεται η εξαγορά τους; Ξέρετε, αν συνέβαινε έτσι σήμερα θα βρίσκονταν στη φυλακή πολλά πολιτικά πρόσωπα. Προσωπικά, δεν έχω στοιχεία για τις κατηγορίες κατά του Πασβαντίδη και έτσι δεν μπορώ να έχω άποψη. Το ΠΑΣΟΚ όμως τον κατηγορεί ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΒΙΟ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ. Ο ίδιος το αρνείται. Εγώ επιμένω. Γιατί οι πολίτες θα πρέπει να πάρουν θέση στη διαμάχη μεταξύ Πασβαντίδη και ΠΑΣΟΚ;
Στις εκλογές βάζει υποψηφιότητα και ο κος Τσαρπαλής ποια είναι η γνώμη σας για αυτόν;
Ο κ Τσαρπαλής με την πολιτική του και το ύφος της εξουσίας, του έχασε την στήριξη όλων των κομμάτων, έχασε τη στήριξη του συντριπτικού αριθμού των συνεργατών του. Τώρα θα χάσει και την στήριξη όσων πολιτών τον εμπιστεύθηκαν στο παρελθόν.
Η άποψη μου είναι ότι επιθυμεί να λάβει ένα αξιοπρεπές ποσοστό, διασπώντας τη Ν.Δ., ώστε να παίξει κάποιο ρόλο τη δεύτερη Κυριακή και έτσι να διαπραγματευτεί και να επιτύχει ένα ρόλο στη νέα διοίκηση που θα προκύψει. Γνωρίζει ότι τα ποσοστά του είναι ιδιαίτερα χαμηλά και ότι τώρα χωρίς την στήριξη κάποιου κόμματος δεν θα μπορέσει να κερδίσει έστω και αυτό το αξιοπρεπές ποσοστό που προσδοκά.
Ο Τσαρπαλής είχε κάνει μέχρι πρόσφατα σημαία του την παραχώρηση του λεγόμενου εκθεσιακού κέντρου στο Carrefour. Ακόμα όμως και αυτό το απώλεσε μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά με την οποία ακυρώθηκε η αλλαγή χρήσης και έτσι το εκθεσιακό κέντρο πρέπει να επιστρέψει στο λαό της Αργυρούπολης. Είμαι δε ιδιαίτερα ευτυχής για το γεγονός ότι η προσφυγή προς το Διοικητικό Εφετείο του Πειραιά κατά του Carrefour φέρει και την υπογραφή μου. Δεν νομίζω ότι οι πολίτες πρέπει να αντιμετωπίσουν σοβαρά την υποψηφιότητα Τσαρπαλή. Το έργο που επικαλείται είναι από λιγοστό έως ανύπαρκτο. Αποτελεί οριστικό παρελθόν για το Δήμο. Ο ρόλος του σήμερα περιορίζεται στη διάσπαση της Ν.Δ με δεδομένη τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του, μελών της, που έχουν επανειλημμένα εκλεγεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και για να παραφράσω τα δήθεν έξυπνα και επικοινωνιακά συνθήματα του, το ρολόι της παράταξής του έχει σταματήσει και όχι αυτό του Δήμου.
Τελικά ποιο πιστεύετε ότι είναι το ζητούμενο των εκλογών στον ενιαίο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης;
Δεν είναι σίγουρα το δίλλημα αν θα είναι ή όχι ικανός Δήμαρχος ο Γιάννης Κωνσταντάτος. Δεν είναι σίγουρα η προσπάθεια διερεύνησης του ρόλου που έπαιζε ως σύμβουλος του Μαντέλη, του Σαραφίδη και της Ξενογιαννακοπούλου. Δεν είναι η απόδειξη ή μη της εντιμότητας του Πασβαντίδη. Δεν θα μπορούσε επίσης να είναι η επιτυχία της προσπάθειας διάσπασης της βάσης της Ν.Δ. από τον Τσαρπαλή, Τα παραπάνω δεν είναι δυνατόν να αφορούν τους συμπολίτες μας.
Το ζητούμενο των εκλογών στον ενιαίο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης είναι για κάποιους τα οικονομικά συμφέροντα, γι’ αυτό σφάζονται. Είναι μεγάλα τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από το παραλιακό μέτωπο, από το μητροπολιτικό πάρκο ή από τις διεκδικήσεις στο Υμηττό. Ο Δήμος μας θα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τους επόμενους μήνες ή και χρόνια.
Ο πραγματικός στόχος είναι η εκλογή ενός Δημάρχου που αποδεδειγμένα αγωνίζεται για τα συμφέροντα του λαού που εκπροσωπεί. Είναι η εκλογή ενός Δημάρχου που αποδεδειγμένα δεν διαθέτει αφανείς χορηγούς, που έμπρακτα έχει αποδείξει ότι ασκεί κοινωνική πολιτική, που αποδεδειγμένα στράφηκε κατά των οικονομικών συμφερόντων, τα οποία και απεύχονται την εκλογή του. Θεωρώ ότι τα παραπάνω χαρακτηρίζουν το Χρήστο Κορτζίδη.      
Κύριε Καποδίστρια ποια είναι η πρότασή σας στους πολίτες του ενιαίου Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης;
Πιστεύω ότι οι συμπολίτες μας θα πρέπει να στείλουν στις επερχόμενες εκλογές τα μηνύματα τους προς πολλούς αποδέκτες. Θα πρέπει να στείλουν το μήνυμά τους στην ΝΔ που εν πολλοίς ευθύνεται για τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που ζούμε σήμερα. Θα πρέπει να στείλουν όμως και το μήνυμά τους προς το ΠΑΣΟΚ που πρέπει επιτέλους να αλλάξει. Αν το κράτος που κυβερνά το ΠΑΣΟΚ είναι διεφθαρμένο θα πρέπει να σταματήσει να συμβάλει με τις επιλογές του στη συνέχιση αυτής της διαφθοράς. Το πιο ηχηρό μήνυμα είναι η εκλογή του Χρήστου Κορτζίδη από την πρώτη κιόλας Κυριακή.
Σε αυτούς που δεν θέλουν να ψηφίσουν και θα προτιμήσουν την αποχή;
Είναι άδικο πρώτα και κύρια για τους ίδιους. Παραχωρούν την πλειοψηφία τους. Η πλειονότητα αυτών που απέχουν στις εκλογές είναι αυτοί που έχουν απογοητευτεί από την κατάσταση που δημιούργησαν οι μηχανισμοί, τα οικονομικά συμφέροντα και η διαφθορά. Όλοι αυτοί που δημιούργησαν τη ζοφερή πραγματικότητα που ζούμε σήμερα χαίρουν για την αποχή γιατί ενισχύει τις επιδιώξεις τους.

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.