Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ»... Τα συμπεράσματα δικά σας...

 Γράφει στην elzoni.gr ο Θανάσης Αγγελόπουλος

Ο καλύτερος τρόπος ενημέρωσης ήταν, είναι και θα είναι η αντικειμενική και ακριβής παράθεση γεγονότων, στοιχείων και επιχειρημάτων.

Αν η αλήθεια παρουσιάζεται χωρίς «φτιάξιμο» τότε ο αναγνώστης διαμορφώνει μόνος του γνώμη, όπως πραγματικά πρέπει να γίνεται.

Ο οίκος αξιολόγησης (Εθνικών Οικονομιών) Moody’s ανακοίνωσε εχθές:

1. Αναβαθμίζω σε «θετικά» από «σταθερά» τα κρατικά ομόλογα της ΤΟΥΡΚΙΑΣ       (λέει η Moody’s).
2. Πιθανώς να προχωρήσω (η Moody’s) σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ.
3. Βλέπω (η Moody’s) πιθανότητα να αναβαθμίσω την πιστοληπτική ικανότητα της ΕΛΛΑΔΑΣ.
Όλα αυτά τα απεφάσισε σε μια ημέρα, η Moody’s.

Τον περασμένο Ιούνιο η Moody’s έκανε τετραπλή υποβάθμιση της Ελλάδας και κατέταξε τα ελληνικά ομόλογα στην κατηγορία των «σκουπιδιών» (junk).

Πριν 4 μήνες η αφυπνισθείσα Κομισιόν διά στόματος του Επιτρόπου Μ. Μπαρνιέ δήλωσε: «Οι αλλαγές των κανόνων που διέπουν τους οίκους αξιολόγησης, σημαίνουν καλύτερη επίβλεψη και αυξημένη διαφάνεια… Είναι το πρώτο βήμα». ...



Για τα hedges funds και τους οίκους αξιολόγησης είπε: «Οι άνθρωποι αυτοί δεν θέλουν να βλέπουν το φως της ημέρας. Εμείς (η Ε.Ε) θα τους πλημμυρίσουμε με φως».

Τα συμπεράσματα για το θέμα δικά σας.
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.