Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Bravo George!!! με την περαίωση, νομιμοποίηση αυθαιρέτων, ημι-υπαίθριων κλπ, μας ανέβασες ακόμη 7 θέσεις στην διαφθορά. (78η από 71η θέση του πίνακα της οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια») Εύγε στην νέα πολιτική GAPsok !!!

"Ανεβαίνω σκαλοπάτια, ανεβαίνω ανηφοριές, για να δώ τα δυο της μάτια που μ’ ανάψανε φωτιές...
έγραψε σε δύσκολες στιγμές ο Απόστολος Καλδάρας.

Ήταν η καταγραφή μιας άλλης εποχής, τότε που υπήρχε το όραμα για μια καλύτερη ζωή.
Ήταν τότε που η αναφορά για ένα έντιμο κορίτσι "απ’ τη φτωχολογιά, με σπάνια ομορφιά..." ήταν το ζητούμενο των ηθικών αξιών και οραμάτων. Ήταν η κοινωνία του έντιμου μεροκάματου και της ήσυχης οικογενειακής ζωής. Ο καημός του Έλληνα για τον έρωτα και την διέξοδο από τη φτώχεια με αξιοπρέπεια.

Αυτή η σκηνή μου ήρθε στο νου μου πρώτα όταν άκουσα ότι ανέβηκε 7 ακόμη σκαλοπάτια η χώρα μας στην διαφθορά (78η από 71η θέση του πίνακα της οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια»).
Αυτό ένας George με την περαίωση την νομιμοποίηση αυθαιρέτων και ημι-υπαίθριων ως νέα πολιτική GAPsok θα μπορούσε να το πετύχει.
Δεν αντιδρούν οι πολίτες σήμερα!!! ακούγεται από πολλά χείλη... άραγε γιατί;
υπάρχει εξήγηση;
Η επικρατέστερη ίσως άποψη-εξήγηση, μετά από όλα αυτά που έχουν ακουστεί είναι το "σύνδρομο του χαρτοπαίχτη" (επίκαιρο και με τον τζόγο που θα μας φέρουν για μία ακόμη θέση ή ίσως και παραπάνω στην παγκόσμια κατάταξη). ...

Ο χαρτοπαίχτης λοιπόν όταν βλέπει να "καταστρέφεται" οικονομικά τα παίζει όλα για όλα (τα ρέστα του) με μία αυτοκαταστροφική διάθεση μηδενισμού των πάντων. Οι ηθικές αξίες και οι αναστολές, κάτω από την ψυχολογική του ένταση και τους πάθους του να παραμείνει στο παιχνίδι, είναι από ευάλωτες και ανεπαρκείς έως έντονες, θορυβώδεις και απειλητικές.
Η όσο πιο γρήγορη απομάκρυνσή του λοιπόν από το τραπέζι θα είναι και για αυτόν λυτρωτική αλλά και για τους οικείους του σωτήρια. Όσο για μας ...

Νάσος

ΥΣ: Το δημοσίευμα από την πηγή της VOA:
"Η οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια» που βαθμολογεί κάθε χρόνο 178 χώρες βάσει ενός Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς, κατέταξε για το 2010 την Ελλάδα στην 78η θέση σημειώνοντας πτώση κατά επτά θέσεις από την 71η που βρισκόταν το 2009.
Στην κλίμακα από 0, που είναι οι άκρως διεφθαρμένες χώρες, έως 10  που είναι τα χαμηλά ανεκτά επίπεδα διαφθοράς, η Ελλάδα βαθμολογήθηκε από την Διεθνή Διαφάνεια με 3,5 μονάδες.
Στην ανακοίνωση της Οργάνωσης αναφέρεται ότι μεταξύ των χωρών  που σημείωσαν επιδείνωση ξεχωρίζουν εκείνες που πλήττονται από την οικονομική κρίση, η οποία επισπεύσθηκε λόγω της ύπαρξης ελλείμματος διαφάνειας και ακεραιότητας και δυστυχώς η Ελλάδα  δεν αποτελεί εξαίρεση.
Ο Πρόεδρος του ελληνικού τομέα της Διεθνούς Διαφάνειας, Κώστας Μπακούρης, κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τόνισε ότι
«Η δυσάρεστη αυτή κατάσταση διαμορφώθηκε παρά τις προσπάθειες της πολιτείας με θετικές νομοθετικές παρεμβάσεις να την περιορίσει.  Η προσπάθεια δεν είναι αρκετή γιατί οι παρεμβάσεις δεν έχουν καταφέρει ακόμη να επηρεάσουν τους πολίτες και τους επιχειρηματίες.  Επιλογές της κυβέρνησης όπως η περαίωση, ή οι  ανακοινώσεις για πρόθεση νομιμοποίησης αυθαιρέτων, ημι-υπαίθριων κλπ, στέλνουν λάθος μηνύματα.  Καλές προθέσεις της κυβέρνησης πρέπει να γίνουν πράξη».
Σε παγκόσμιο επίπεδο η Δανία, η Νέα Ζηλανδία και η Σιγκαπούρη  μοιράζονται την πρώτη θέση με βαθμολογία 9,3, ενώ το Αφγανιστάν, η Μιανμάρ και η Σομαλία βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις με 1,1. Δυστυχώς την τελευταία θέση κατέχει και η Ελλάδα  ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκές Ένωσης σε θέματα διαφάνειας."

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.