Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

“Ο Καπιταλισμός είναι τρόμος χωρίς τέλος” (Β. Ι. Λένιν)

Γράφει ο Δευκαλίων
Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο περιβόητο μνημόνιο:
·                            Το Έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2009 ήταν μετά την αναθεώρηση 33.629 δις ευρώ.
·                            Το Έλλειμμα αυτό πρέπει να μειωθεί το 2010 κατά 33,2 %. Ήτοι πρέπει να είναι στο τέλος του 2010 περίπου 22.465 δις ευρώ.
Ακριβώς αυτό το Έλλειμμα (δηλαδή της Κεντρικής Κυβέρνησης), το 11-μηνό Ιανουαρίου-Νοεμβρίου και σύμφωνα με τους πρόχειρους υπολογισμούς του Υπουργείου Οικονομικών, ήταν περίπου 18.620 δις ευρώ. Κάποιος καλόπιστος θα σκεφθεί «Πολύ ωραία, είμαστε πάνω από τον στόχο 3.845 δις ευρώ. Σιγά μην φθάσουμε να έχουμε μόνο τον Δεκέμβριο 3.845 δις ευρώ Έλλειμμα Κεντρικής Κυβέρνησης».
Πριν βιαστούμε να συμφωνήσουμε με τον καλόπιστο αναγνώστη ας δούμε μερικά δεδομένα.
Πέρσι το 2009:
·                            Το 11-μηνό Ιανουάριος-Νοέμβριος το Έλλειμμα ήταν 25.634 δις ευρώ
·                            Το 12-μηνο Ιανουάριος-Δεκέμβριος το Έλλειμμα είχε φθάσει στα 33.629 δις ευρώ.
Δηλαδή, το Έλλειμμα Κεντρικής Κυβέρνησης είχε αυξηθεί σε 1 μόλις μήνα, τον Δεκέμβριο 2009, κατά 7.995 δις ευρώ. Εφέτος, τον Δεκέμβριο 2010, πρέπει να αυξηθεί μόνο κατά 3.845 δις ευρώ, ήτοι πρέπει να αυξηθεί έναντι του Δεκεμβρίου 2009 κατά 4.150 δις ευρώ λιγότερα. ...
Πως θα γίνει αυτό όταν ακόμα τα έσοδα υπολείπονται έναντι των στόχων και ο ρυθμός μείωσης των δαπανών, μήνα με τον μήνα μειώνεται (πχ το 10-μηνό Ιανουάριος-Οκτώβριος, η μείωση των δαπανών ήταν 6,5 % και το 11-μηνό Ιανουάριος-Νοέμβριος, η μείωση των δαπανών ήταν 7 %). Απλά δεν θα επιτευχθεί ο προαναφερόμενος στόχος για την μείωση του Ελλείμματος της Κεντρικής Κυβέρνησης, γιατί είναι υπερφίαλος και εκτός πραγματικότητας.
Μα γιατί υιοθετούνται από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου δημοσιονομικοί στόχοι υπερφίαλοι και εκτός πραγματικότητας;
Μα για έναν απλούστατο λόγο:
Η μη επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, επιτρέπει στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και την περιώνυμη Τρόικα, να επιβάλουν νέα και πιο σκληρά μέτρα στον Ελληνικό Λαό: «Δεν πιάσαμε τον στόχο κινδυνεύει η δόση, θα χαθούν μισθοί και συντάξεις. Πρέπει να πάρουμε νέα μέτρα. Κάντε υπομονή»!
Τι επιτυγχάνουν με αυτό τον τρόπο;
Μεταφέρουν τα πενιχρά υπολείμματα καταθέσεων, που έχουν εναπομείνει στην κάθε Ελληνική Οικογένεια, στις τσέπες των ξένων δανειστών.
Πως γίνεται αυτό;
Πάρα πολύ απλά. Η κάθε οικογένεια προκειμένου να αντιμετωπίσει τις απολύτως βασικές μηνιαίες ανάγκες καταφεύγει στο βιβλιάριο καταθέσεων. Αποσύρει ένα μικρό ποσό, που διατίθεται μεν αμέσως για βιοπορισμό αλλά εμμέσως είτε μέσω της φορολογίας επί των βιοποριστικών αναγκών και αγαθών που καλύπτει τις πληρωμές τόκων, είτε μέσω των υπέρ-υψηλών τιμών των βιοποριστικών αναγκών και αγαθών, καταλήγει στις τσέπες των ξένων τραπεζών και πολυεθνικών.
Στις 21 Νοεμβρίου και σε άρθρο με τίτλο «Αναζητήστε τον Αδύναμο Κρίκο» (Β.Ι.Λένιν), είχαμε παρουσιάσει αναλυτικότατα τις ασάφειες, ατέλειες και άτοπο δημοσιονομικό σχεδιασμό (πχ Έλλειμμα Γενικής Κυβέρνησης μικρότερο από Έλλειμμα Κεντρικής Κυβέρνησης) του Προϋπολογισμού 2011. Στην συνέχεια είχαμε παρουσιάσει τους μύχιους δημοσιονομικούς σχεδιασμούς (τζογάρισμα των μετοχών και των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων στο Χρηματιστήριο), που θα επέτρεπαν υπό ιδεατές χρηματοπιστωτικές συνθήκες την προσέγγιση των στόχων του Προϋπολογισμού 2011. Σήμερα αποκαλύπτουμε την πραγματική αιτία της υιοθέτησης ανέφικτων δημοσιονομικών στόχων. Το εκβιαστικό επικοινωνιακό επιχείρημα «Δεν πιάσαμε τον στόχο κινδυνεύει η δόση, θα χαθούν μισθοί και συντάξεις. Πρέπει να πάρουμε νέα μέτρα. Κάντε υπομονή», πρέπει να συντηρείται με πραγματικά δεδομένα.
Θα διαψευστούν όσοι πιστεύουν ότι τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου, που ψηφίζεται από την Βουλή αύριο, είναι τα τελευταία. Την άνοιξη θα πάρουν και νέα μέτρα, το ίδιο και το φθινόπωρο. Ο τρόμος της χρεοκοπίας θα καλλιεργείται πάνω από την κάθε Ελληνική Οικογένεια, προκειμένου να υπομένει χωρίς πολλές-πολλές διαμαρτυρίες την αφαίμαξη μισθών και αποταμιεύσεων ετών.
Δικαιώνεται έτσι, για ακόμα μία φορά, στην σημερινή Ελλάδα η ρήση του μεγάλου Λένιν «Ο Καπιταλισμός είναι τρόμος χωρίς τέλος»!
 
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.