Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Αλληλεγγύη στο φοιτητικό κίνημα της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου

από σίβυλλα
Η Δ.Κ.Κ.Φ ΑΓΩΝΑΣ, ως κίνηση Σοσιαλιστική, έχει ως σημαία της τη διασφάλιση της Δωρεάν Δημόσιας Παιδείας. Για εμάς τους Αγωνίτες η παιδεία είναι κοινωνική κατάκτηση. Πολλοί άνθρωποι στο παρελθόν αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για το κοινωνικό αυτό αγαθό και έτσι εμείς ανησυχούμε όταν κάποιοι που υπηρετούν νεοφιλελεύθερες πολιτικές προσπαθούν να μετατρέψουν την Παιδεία από κοινωνικό αγαθό σε προνόμιο των λίγων.
Συνεπώς δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε αλληλέγγυοι στον Αγώνα των συναδέρφων μας στην Ιταλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο που αντιδρούν δυναμικά ενάντια στα αντιφοιτητικά μέτρα που προωθούν οι δεξιές – συντηρητικές κυβερνήσεις τους. Η Δ.Κ.Κ.Φ Αγώνας στέλνει τους...
 Αγωνιστικούς χαιρετισμούς και εκφράζει την αλληλεγγύη της στις προσπάθειες των συναδέρφων μας σε Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο.
Παράλληλα τονίζουμε ότι οι δυναμικές κινητοποιήσεις των συναδέρφων μας στην Ευρώπη, πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για το Κυπριακό Φοιτητικό Κίνημα. Μόνο με Αγώνα θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν. Δυστυχώς, το Κυπριακό Φοιτητικό Κίνημα τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε λήθαργο, αφού αυτό βολεύει κάποιους και δεν αντιδρά καθόλου ή αντιδρά πολύ χλιαρά σε προτάσεις που αφορούν άμεσα τους φοιτητές. Έτσι οι κινητοποιήσεις αυτές αλλά και οι κινητοποιήσεις στην Ελλάδα κατά το πρόσφατο παρελθόν πρέπει να αποτελέσουν για εμάς φάρο και πυξίδα για τους Αγώνες για διεκδίκηση αυτών που μας αξίζουν!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.