Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Διευκρινίσεις ζητά η ΕΕ από την Ελλάδα για τον “φράχτη στον Έβρο”... και τα “τείχη και οι φράχτες” του Αγίου Παντελεήμονα...


Υπάρχει ελπίδα! Αντισταθείτε! 

Γράφει ο Δρ  Αναστάσιος Κουτσούκος,
Διεφθαρμένοι όλου του κόσμου ενωθείτε
(Νέα Τάξη Πραγμάτων)
Προλετάριοι όλου του κόσμου ενωθείτε
(Κομουνιστικό Μανιφέστο)
“Όλα στο φως”
(Γιώργος Παπανδρέου)

Ο νεοφιλελευθερισμός, που κατέρρευσε πριν δύο χρόνια στην Αμερική βρήκε απροετοίμαστα τα «σοσιαλιστικά κόμματα» και συν τω χρόνο μετεξελίχθηκε σε «δήθεν κρίση» μόνο του «χρηματοπιστωτικού συστήματος»! Στην συνέχεια οι δεξιές Κυβερνήσεις έδωσαν τα πάντα στους νέο-φεουδάρχες και τους τραπεζίτες! Από τα 110 δις του Μνημονίου τα 78 δις πήγαν ως χάρισμα τους τραπεζίτες! Αυτή η ληστρική κοπή σε βάρος των πολιτών δεν έχει ιστορικό προηγούμενο!
Μέσα στην “ανύπαρκη διεθνή οικονομική κρίση”, που δημιούργησαν σκοπίμως οι ληστρικοί τραπεζίτες, η νεο-φασίστρια κ. Μέρκελ και οι “διεφθαρμένοι όλων των εθνών”, υψώνονται καθημερινά “τείχη” οικονομικά, πολιτισμικά, κοινωνικά, ρατσιστικά κλπ... Το φαινόμενο “Παπουτσής” ή “Χρυσοχοίδης” είναι η αντανάκλαση των προηγούμενων τριών παραγόντων στην χώρα μας, που ακόμα και αν δεν λεγόταν “Παπουτσής - Χρυσοχοίδης” θα είχε πιθανά άλλο όνομα π.χ. “Τοκογλυφίδης” ή “Γιουσουφίδης”.

Πολλοί Έλληνες πολιτικοί – ακολουθώντας την πεπατημένη του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου - πιστεύουν ματαίως, ότι όσο πρισσότερο “γη και ύδωρ” προσφέρουν στις ξένες ισχυρές Κυβερνήσεις, τόσο πιο πολύ θα έρθουν πιο κοντά στην εξουσία ειδικά στην “μετα-Παπανδρέου” εποχή, που αρχίζει σιγά-σιγά να εμφανίζεται!

Όμως εις μάτην. Ακόμα και οι Χιτλερικοί χρησιμοποίουσαν τους “εθνοπροδότες”, αλλά στο τέλος τους εκτελούσαν, με την απλή λογική “αφού πρόδοσες την Πατρίδα σου για λιγα αργύρια θα προδόσεις και εμάς για ακόμα πιο πολλά αργύρια”! Όπως παρατηρήσαμε κανένας Έλληνας πολιτικός έως σήμερα, δεν κατάλαβε μια διεθνή θέση στον ΟΗΕ, στην Ευρώπη κλπ... και ούτε θα καταλάβει. Απλά τους “οσφυοκάμπτες” τους χρησιμοποιούν και μετα τους “πετάνε”!

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο έγινε σήμερα με την συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ, της ΟΛΜΕ, της ΠΟΕΔΗΝ, της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και πολλές οργανώσεις μεταναστών, φοιτητικοί σύλλογοι και καλλιτέχνες. Προηγήθηκε συλλαλητήριο στα Προπύλαια κατά της κατασκευής φράχτη στον Έβρο, της παρουσίας της FRONTEX στα σύνορα και του νομοσχεδίου για το άσυλο, από αντιρατσιστικές οργανώσεις, κινήσεις μεταναστών, συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους και καλλιτεχνικούς φορείς.

Αντιρατσιστική πορεία ήταν σε εξέλιξη το απόγευμα από τα Προπύλαια προς την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, στο πλαίσιο συλλαλητηρίου που διοργάνωσαν η ΑΔΕΔΥ το ΕΚΑ, αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, συνδικαλιστικοί φορείς, φοιτητικοί και μαθητικοί σύλλογοι. Ωστόσο, η αστυνομία είναι αποφασισμένη να εμποδίσει τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα και να πραγματοποιήσουν συναυλία, καθώς εκεί βρίσκονται συγκεντρωμένοι κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούν στους μετανάστες και ζητούν την απομάκρυνση τους. Περίπου διακόσια άτομα συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα, στο πλαίσιο εκδήλωσης διαμαρτυρίας που οργάνωσαν οι «Κάτοικοι Αγ. Παντελεήμονα», εναντίον του αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου που είχαν προγραμματίσει για τις 2 μετά το μεσημέρι η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, συνδικαλιστικοί φορείς, φοιτητικοί και μαθητικοί σύλλογοι.

Η συγκέντρωση έγινε, προκειμένου επίσης, να μην καταστεί δυνατή η τοποθέτηση μικροφωνικής εγκατάστασης και εξέδρας που προορίζονταν για τη συναυλία που έχει προγραμματιστεί από τις αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις. Στη συνάντηση βρέθηκαν και οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, κ. Γεωργιάδης και Πλεύρης, που αποχώρησαν μόλις εμφανίστηκαν μέλη της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να μην υπάρξουν εντάσεις. Η Αχαρνών ήταν γεμάτη από προκηρύξεις που ανέφεραν: «Ελληνες πολίτες της Αθήνας, όχι στον αφανισμό των ελληνικών επιχειρήσεων. Φέρτε πίσω τα κλεμμένα. Αντίδραση, Αντίσταση, Εξέγερση. Εξω οι λαθρομετανάστες από την Ελλάδα. Ελεύθερες, ανθρώπινες, ελληνικές γειτονιές».

Διευκρινίσεις ζητά η ΕΕ από την Ελλάδα γα τον φράχτη. Διευκρινίσεις σχετικά με το σχέδιο κατασκευής φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία, αναμένεται να ζητήσει η ΕΕ από την Ελλάδα, στο άτυπο συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου στη Βουδαπέστη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της κοινοτικής εφημερίδας European Voice, υπάρχουν ανησυχίες ότι τα αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας στα ελληνοτουρκικά σύνορα θα οδηγήσουν σε αυξανόμενη πίεση στα σύνορα της Τουρκίας με τη Βουλγαρία, σε μία περίοδο που η Βουλγαρία επιδιώκει μαζί με τη Ρουμανία να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν.

Οι Υπουργοί Εσωτερικών των κρατών – μελών, σημειώνει η European Voice, θα ζητήσουν διευκρινίσεις σχετικά με το μήκος του φράχτη. Επισημαίνεται, επίσης, η άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία ο φράχτης δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης. Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η αποστολή των συνοριοφυλάκων της Frontex στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο έχει παραταθεί μέχρι τον Μάρτιο. Η Frontex ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι οι λαθραίες διελεύσεις από τα σύνορα μειώθηκαν κατά 44% σε σχέση με τα στοιχεία του Οκτωβρίου.

Ας μην ξεχνάμε, ότι με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας είχε δοθεί μια άλλη συναυλία πστον Αγιο Παντελεήμονα στις 6 Δεκεμβρίουτο 2010, το απόγευμα της Κυριακής από την τετράφωνη Χορωδία του Ναού, την Ορχήστρα της Καμεράτας υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ και με τη σύμπραξη του Γιώργου Νταλάρα. Η συναυλία, την οποία παρακολούθησε και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, διοργανώθηκε από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. “Για εκδήλωση αλληλεγγύης, ανεκτικότητας και κοινωνικής σύγκλισης» έκανε λόγο ο πρόεδρος του Μεγάρου Αθηνών Ιωάννης Μάνος”.

Ο ρατσισμός είναι σήμερα πιο δυνατός και έχει διαβαθμίσεις. Οι κοινωνικές διακρίσεις το ίδιο. Σήμερα η σύγκρουση μεταφέρεται από το “παραδοσιακό κέντρο” στις υποβαθμισμένες και πολυπολιισμικές γειτονιές της Αθήνας”, κάτι παρόμοιο με τις γειτονιές στο Παρίσι. Από το τείχος του Βερολίνου στα οικονομικά τείχη της κ. Μέρκελ, των τραπεζιτών, ολιγαρχικών και τα τείχη του Μνημονίου. Το τείχος του Έβρου, που θέλει να κατασκευάσει η Κυβέρνηση θα αποδειχτεί ανίσχυρο…

Το Μνημόνιο και το ΔΝΤ, ήρθαν ως επακόλουθο της μη αντίδρασης των σοσιαλιστικών και αριστερών κομμάτων και της κλεψιάς του δημοσίου από τις δεξιές Κυβερνήσεις και την «κάλυψη» που παρείχαν οι δήθεν ελεγκτικές υπηρεσίες και μέρος επιόρκων λειτουργών της Δικαιοσύνης! Σχεδόν όλα τα σκάνδαλα μπήκαν σε κάποιο «αρχείο».Καλούμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης να περάσει Νόμο να έρθουν όλα τα αρχειοθετημένα σκάνδαλα στο ακροατήριο σε μεικτά ορκωτά δικαστήρια. Η χώρα σύρεται σε δήθεν πτώχευση, αφού σκοπίμως δεν υπάρχει σχέδιο ανάπτυξης. Ποιοι κεδίζουν από τα “επιτόκια δανεισμού, ακόμη δεν ερευνάται.Να ξηλωθούν όλοι οι ανίκανοι. Έλληνες Δημοκράτες ψηλά το κεφάλι. 

Υπάρχει ελπίδα! Αντισταθείτε! 
 
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.