Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Εικόνα διάλυσης παρουσίασε η Κυβέρνηση σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής: "Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν"

  
Πως το είπε ο Πρόεδρος Κακλαμάνης; "Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν"

 Η απουσία του Υπερυπουργού Ραγκούση , λόγω γρίπης , απασφάλισε τον υφυπουργό Ντόλιο και οι συνέπειες είναι λίγο πολύ γνωστές.

Μπινελίκια στο Κοινοβούλιο, συγνώμες και υπαναχωρήσεις, μέχρι και η ΥΠΕΚΑ έκανε την προσωπική της επανάσταση θέλοντας να υπερασπίσει τους νομοταγείς πολίτες που έχοντας παρανομήσει αποφάσισαν να τον δηλώσουν, για να τον σώσουν (τον ημιυπαίθριο).

Τέτοια ευαισθησία εκ μέρους της υπουργού, προκειμένου να προστατευτούν οι δηλωσίες από ένα εκ των υστέρων χαράτσι θα έπρεπε να θεωρείται προφανής σε ένα κράτος που σέβεται τον πολίτη.

Αλήθεια πόσο αυτό το κράτος και ειδικά η κυρία Μπιρμπίλη μας σέβονται;

Βόμβα μεγατόνων εξαπέλυσε ο τ. Δήμαρχος Αργοστολίου και σύμβουλος με την Επτανησιακή Αναγέννηση Μάκης Φόρτες με άρθρο του που αφορά τις αλλαγές που επιφέρουν στη χρήση γης οι ΚΥΑ και η Natura της κυρίας Μπιρμπίλη . Ο κύριος Φόρτες έφτασε στο σημείο να μιλά για "κοινοβουλευτικό πραξικόπημα", το οποίο απαξιώνει την ακίνητη περιουσία χιλιάδων μικροϊδιοκτητών. ...Είδατε εσείς κάποια ευαισθησία εκ μέρους των κυβερνώντων; ή μήπως είδατε καμιά αναφορά στο θέμα από τα media των μεγαλοεργολάβων ;

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση έπειτα από ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο ανεξάρτητος Βουλευτής Βασίλης Οικονόμου σχετικά με την εξίσωση του Φ.Π.Α στο Ιόνιο με αυτό που ισχύει στο Αιγαίο, μας έκλεισε την πόρτα κατάμουτρα, με τον πιο επίσημο τρόπο, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι για το Κράτος των Αθηνών, εμείς οι Επτανήσιοι είμαστε " Πολίτες Β Διαλογής "

Κατά τα άλλα φαίνεται πως κάτι κινείται σε επίπεδο υπερπεριφέρειας αφού ο Γενικος Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελ/νήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, κ. Αποστολόπουλος ακύρωσε την απόφαση Γεωργαλίδη για μεταφορά μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στην περιοχή Καπαρέλι

Ερωτηματικό παραμένει βέβαια αν θα πράξει το ίδιο για αντίστοιχη απόφαση του πρώην Περιφερειάρχη για τη μονάδα που διατηρεί η οικογένεια του Υπουργού Γερουλάνου στην Κεφαλονιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα πρωτοστάτησε προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση Γεωργαλίδη για το Καπαρέλι όταν η αντίστοιχη Νομαρχιακή στην Κεφαλονιά αναλώνεται σε κοσμικές συνεστιάσεις παρουσία Υπουργών.

Πως το είπε ο Πρόεδρος Κακλαμάνης; "Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν"
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.