Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού!

Γράφει ο Δευκαλίων

Πλήρης δικαίωση των χθεσινών θέσεων του άσημου και ταπεινού Δευκαλίωνα. Το άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδρίασε εχθές 8 Μαρτίου, παρουσία και των κομματικών στελεχών κ.κ. Καρχιμάκη και Έξαρχου, γραμματέων του ΕΣ και της ΚΟ αντιστοίχως, φαίνεται να επιχειρούν να πείσουν ότι αποφάσισαν μία σκλήρυνση της Ελληνικής Θέσης κατά τις επόμενες συνεδριάσεις της ΕΕ.
Μόλις στον χθεσινό Δευκαλίωνα διατυπώσαμε την θέση «Αγαπητοί κύριοι και κυρίες της ΕΕ, είτε δέχεστε την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, είτε προχωράμε σε χρεοκοπία». Φυσικά, ο Γιώργος Παπανδρέου και η υπό αυτόν ηγετική ομάδα, επειδή είναι δέσμιοι της νεοφιλελεύθερης λογικής που τόσο πιστά και συνειδητά υπηρέτησαν μέχρι σήμερα, δεν προχώρησαν σε υιοθέτηση τόσο ριζοσπαστικών θέσεων. Κάτι ψελλίζουν πως θα ασκήσουν βέτο… κάτι λένε ότι θα απαιτήσουν συνολική λύση… και μέχρι εκεί. Δηλαδή, κάποια «γκρίζα» πατριωτική θέση που κανείς δεν την γνωρίζει μέχρι σήμερα, αφού δεν έχει δημοσιοποιηθεί επίσημα.
Εμείς από καιρό έχουμε διατυπώσει την θέση ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και η υπό αυτόν ηγετική ομάδα, σχεδιάζουν να υλοποιήσουν μία εκστρατεία ψυχολογικής βίας εναντίον των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων, προκειμένου μέσω του φόβου να πετύχουν την λαϊκή συναίνεση στα υπό εκκόλαψη νέα αντιλαϊκά μέτρα. Η ζωή καθημερινά αποδεικνύει ότι είχαμε δίκιο και σε αυτήν την οπωσδήποτε ακραία θέση.
Αφού άφησαν την κοινή γνώμη (ίσως και μέλη του υπουργικού συμβουλίου) να πιαστούν στον ύπνο από την υποβάθμιση της Moodys. Διότι η υποβάθμιση μιας χώρας από ένα πιστοληπτικό οίκο, προϋποθέτει προηγουμένως διαβούλευση με τις αρχές της εν λόγω χώρας και γνωστοποίηση των στοιχείων που οδήγησαν στην υποβάθμιση. Κάτι ανάλογο άλλωστε συνέβη πριν από λίγο καιρό με την υποβάθμιση που έκανε η Fitch, σύμφωνα με τις τότε ανακοινώσεις του Υπουργείου Οικονομικών.
Διοργάνωσαν Καθαρό-Δευτεριάτικα μία δραματική συνεδρίαση της Υπουργικού Συμβουλίου στην οποία αποφάσισαν να βαπτιστούν στην κολυμπήθρα του Πατριωτισμού. …
Ποιοι;
Αυτοί που ψήφισαν και με τα δύο χέρια το μνημόνιο, παρέα με την υπόλοιπη φίλο-μνημονιακή συμμαχία (Γιώργος Καρατζαφέρης και Ντόρα Μπακογιάννη), πέρσι τον Μάιο. Αλλά όλα κι όλα. Χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Μην τα βρούνε μπροστά τους σε λίγο καιρό…
Ο επικοινωνιακός-τακτικός πολιτικός στόχος απόλυτα φανερός. Να δείξουν στην κοινή γνώμη πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση, να σπείρουν τον φόβο αλλά και πείσουν τους εναπομείναντες εύπιστους, πόσο μεγάλο πατριωτικό αγώνα κάνουν και τέλος πάντων ας κάνουμε όλοι μαζί μία ακόμα θυσία, αποδεχόμενοι χωρίς πολλές-πολλές φασαρίες ένα νέο πακέτο σκληρών μέτρων
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός, μόλις πέντε μήνες από την εποχή των αυτοδιοικητικών εκλογών. Τότε που οι Υπουργοί του Γιώργου Παπανδρέου, αποκαλούσαν όλους αυτούς που διατύπωναν αντί-μνημονιακές θέσεις περίπου «προδότες». Τώρα καλούν τους πολιτικούς αρχηγούς του αντί-μνημονιακού μετώπου για να συναινέσουν στην αδιευκρίνιστη πατριωτική γραμμή που αποφάσισαν εχθές το βράδυ.
Πριν πέντε μήνες μας έλεγαν όλους συλλήβδην προδότες. Σήμερα επικαλούνται τον πατριωτισμό μας.
Μόνο το νέο-ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ τα κάνει αυτά. Αλλά ας τα ξεκαθαρίσουμε για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις στο μέλλον.
Κύριοι του νέο-ΠΑΣΟΚ δεν σας έχουμε καμία εμπιστοσύνη. Δεν πάει άλλωστε πολύ καιρός που μας είπατε ψέματα με το περιβόητο «λεφτά υπάρχουν» και μας κλέψατε τον ψήφο μας. Ούτε είναι δυνατόν να ξεχάσουμε ότι σύμφωνα με τον Γιώργο Παπανδρέου, η Ελλάδα δεν θα προσφύγει στο ΔΝΤ αλλά και άλλα πολλά…
Για να σας πιστέψουμε, θα βγείτε ευθαρσώς, εντίμως και θα δηλώσετε ότι είχατε εφαρμόσει λάθος πολιτική. Κατόπιν, αφού ζητήσετε πρώτα συγνώμη από τον Ελληνικό Λαό, θα πάτε για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. Και αφού πρώτα γυρίσετε πίσω με απτά αποτελέσματα, θα λάβετε συγχώρεση, επιτίμιο και θεία μετάληψη.
Μέχρι τότε “Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού”!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.