Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ο Λιαντίνης ταξιδεύει εκτός συνόρων

Φίλοι του Liantinis.org.
Παραδίδουμε σήμερα στο αγγλόφωνο κοινό το λόγο του δασκάλου μας, του Δημήτρη Λιαντίνη.

Η διάλεξή του «Η Φιλοσοφική Θεώρηση του Θανάτου», υποτιτλισμένη στα αγγλικά, ξεκινάει το μεγάλο ταξίδι της στα τέσσερα σημεία του πλανήτη.

Το 2003, όταν δημιουργήσαμε το Liantinis.org, θέσαμε εξ αρχής ως σκοπό την ανάδειξη του έργου του Δημήτρη Λιαντίνη, καθώς και την κριτική σκέψη και στοχασμό επάνω σε αυτό. Η ολοένα αυξανόμενη ανταπόκριση και επιδοκιμασία του κόσμου στάθηκαν καταλυτικοί παράγοντες στο νέο αυτό εγχείρημα.

Είναι μεγάλη η χαρά αλλά και η ευθύνη που νιώθουμε. ...Καταπιαστήκαμε, εθελοντικά, με τιτάνιο έργο, επιδιώκοντας να αποδώσουμε στην αγγλική γλώσσα το λόγο-ποταμό του Λιαντίνη και, επιπλέον, να μυήσουμε τον αγγλόφωνο θεατή, στις επίπονες εννοιολογικές προσεγγίσεις του θέματος της διάλεξης.

Δεν ήταν εύκολος ο δρόμος που είχαμε να διανύσουμε και το γνωρίζαμε εξ εξαρχής. Επιβεβαιώθηκε στην πορεία όταν συναντήσαμε δυσκολίες που, προς στιγμή, φάνηκαν ανυπέρβλητες. Δεν βιαστήκαμε. Οφείλαμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στην πιστή απόδοση του νοήματος του λόγου του δασκάλου, από τη μία, και στην καλύτερη δυνατή αφομοίωση της αγγλικής απόδοσης στο αντίστοιχο κοινό, από την άλλη. Ο κίνδυνος να υπονομεύσει το ένα το άλλο ήταν μια συνεχής απειλή. Έπρεπε να περάσουν κοντά δύο χρόνια ατέλειωτων συζητήσεων και διαφωνιών για να καταλήξουμε στην τελική μορφή. Ευτυχώς δεν ήμασταν μόνοι. Είχαμε σε όλες τις συναντήσεις μας ανθρώπους που ξενύχτησαν μαζί μας, πρόθυμοι και ακούραστοι ως το τέλος. Τους ευχαριστούμε.

Ξεχωριστή μνεία οφείλουμε στο σκηνοθέτη και παραγωγό της διάλεξης Τάσο Μπιρσίμ που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή το εγχείρημά μας.

Φίλοι του Liantinis.org.
Από σήμερα ο Δημήτρης Λιαντίνης απευθύνεται σε ένα τεράστιο κοινό. Όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να διαδώσουμε σε κάθε αγγλόφωνη διαδικτυακή γωνιά τη φωνή του. Είναι ο λόγος του ανθρώπου, του έλληνα, του δασκάλου. Είναι η Ελλάδα στα καλύτερά της.


Liantinis.org

Για την αντιγραφή
Χάρις Παρασκευοπούλου
Γιώργος Μανωλόπουλος 


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.