Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ζητούν "Δηλώσεις Μετάνοιας" ή επί το "σοσιαλιστικότερο" (το σημερινό καθεστώς GAP), απαιτεί "Υπεύθυνες Δηλώσεις"

Πολλοί φίλοι με κατηγόρησαν για υπερβολικό, όταν έγραψα για πρώτη φορά 
για "καθεστώς GAP" και για "κοινοβουλευτική δικτατορία GAPsok"

Σήμερα τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει πια και το καθεστώς της κοινοβουλευτικής δικτατορίας, "πνέει τα λοίσθια", βρίσκεται στα τελευταία του, είναι ετοιμοθάνατο, ψυχορραγεί... είναι σε πανικό και απόγνωση.

Το βλέπουμε παντού, από τη κορυφή της φιλικής παρέας έως τη τελευταία τρύπα της κομματικής φλογέρας και των εγκάθετων του ξεπεσμού της δημόσιας διοίκησης.

Νομοθετούν υπό το κράτος του πανικού τόσο για τα οικονομικά, όσο και για τη φίμωση και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού, αλλά κυρίως και πρώτιστα  για τη ίδια την προσωπική τους διάσωση από την επόμενη κυβέρνηση (φροντίζουν για να την γλυτώσουν με "πολιτικές ευθύνες" και να αποφύγουν τις τυχόν ποινικές).

Αλλά, ας πάμε από την αρχή, και θα επανέλθουμε και για αυτό εν καιρώ, ζητούν λοιπόν "Δηλώσεις Μετάνοιας" ή επί το "σοσιαλιστικότερο" (το σημερινό καθεστώς GAP),  απαιτεί "Υπεύθυνες Δηλώσεις":


"Υπεύθυνες δηλώσεις από γονείς και κηδεμόνες για να αποτρέψει τη συμμετοχή μαθητών στις πορείες δρομολογεί η διεύθυνση του 4ου Γυμνασίου Ιωαννίνων. 

Στο σχετικό αντίτυπο της υπεύθυνης δήλωσης, που μοιράστηκε στους μαθητές, ζητείται οι γονείς να δηλώσουν με την υπογραφή τους αν επιτρέπουν στα παιδιά τους τη συμμετοχή «σε εξωσχολικές δραστηριότητες και πορείες». 
Κι αυτό στο όνομα της κάλυψης του σχολείου ότι δε θα ζητηθούν ευθύνες από τη διεύθυνση του σχολείου για οτιδήποτε συμβεί στους μαθητές «εξαιτίας αυτής της συμμετοχής».
Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να ειδωθούν ξέχωρα από το γενικευμένο κλίμα τρομοκράτησης των μαθητών που αγωνίζονται (με παρεμβάσεις εισαγγελέων για μαθητικές κινητοποιήσεις, δίκες που στήνονται σε διάφορες περιοχές κ.ά.) και τις προσπάθειες που γίνονται ακόμα και από την ίδια τη διδασκαλία στα σχολεία να αποτρέπονται οι μαθητές από τη συλλογική αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. 
Είναι εμφανής εξάλλου και από το κείμενο της δήλωσης που ζητείται από τους γονείς να υπογράψουν η κινδυνολογία και η προσπάθεια υπονόμευσης των μαζικών αγώνων, με τη δημιουργία συνειρμών για το ...οτιδήποτε μπορεί να συμβεί στους μαθητές από αυτήν τη συμμετοχή." (epirusgate)

Ίδια πρακτική, πριν 12 χρόνια... Σάββατο 16 Γενάρη 1999, διαβάζουμε στο "Ριζοσπάστη":
"Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, το απαράδεκτο γεγονός που συνέβη στο 1ο Λύκειο Μεσολογγίου την Τετάρτη 13/1, όπου μια "αγανακτισμένη" μητέρα...
 [Σημ.Συντ: Αυτή εννοείς κ. Πεταλωτή όταν αναφέρεσαι σε δήθεν αγανακτισμένους πολίτες;]
...μαζί με τον διευθυντή του σχολείου ανάγκασαν μέλη του 15μελούς να πάνε στο γραφείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Μεσολόγγι. Εκεί τα κράτησαν δύο ώρες μέχρι να υπογράψουν δήλωση μετάνοιας πως είναι ενάντια στις καταλήψεις
"Τέτοιες ενέργειες, τονίζεται στην ανακοίνωση, μας γυρνάνε πίσω, στα χρόνια της δικτατορίας και της φασιστικής κατοχής των Γερμανών, όπου ανάγκαζαν ανθρώπους με τη βία, όπως και τώρα, να υπογράφουν χαρτιά πως αποκηρύσσουν τις ιδέες τους.  
Ντροπή τους πραγματικά που έφτασαν στο σημείο να βιάσουν τον ψυχικό κόσμο 16άρηδων και 17άρηδων παιδιών. Την κύρια ευθύνη έχει η επικίνδυνη για τον τόπο μας και τα λαϊκά συμφέροντα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που καθοδηγεί τέτοιες ενέργειες, ζητώντας από τους γονείς να αποκηρύξουν τα παιδιά τους, όταν αυτά κάνουν κατάληψη και κινητοποιώντας όλους τους τραμπούκους του ΠΑΣΟΚ για να ανοίξουν τα σχολεία". Την καλύτερη απάντηση έδωσαν οι μαθητές που συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους και με καταλήψεις και με τη μεγάλη, για τα δεδομένα του Μεσολογγίου,χτεσινή πορεία."

...χειρότερη ίσως σήμερα.
Το σημερινό καθεστώς αλήθεια, δεν είναι αυτό που κατήγγειλε, την Δικτατορία της 4ης Αυγούστου και την Γερμανική Κατοχή;
"...Οι "δηλώσεις μετανοίας", οι προβλέψεις για έκδοση "πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων" και η θεσμοθέτηση κανόνων λειτουργίας των στρατοπέδων συγκέντρωσης πολιτικών κρατουμένων... κλπ (βλέπε σχετικό)

Υπάρχουν και κάποιες φωνές που ξεχώρισαν και διαχώρισαν τη θέση τους, ένας από αυτούς είναι και ο βουλευτής Πρέβεζας Βαγγέλης Παπαχρήστος, σε απάντηση σε ανώνυμο ερμαφρόδιτο κουκουλοφόρο του «ΒΗΜΑτοδότη» όταν ξαναχτύπησε:
"Έμαθε ότι οι Γερμανοί ξανάρχονται και βγήκε να ζητήσει δηλώσεις μετανοίας. 
Στα 18 μου, όταν μου ζήτησαν δήλωση μετάνοιας στη χούντα, είπα όχι και έφαγα έξι χρόνια φυλακή"

Για το σπονδυλωτό αφηγείτο/γράφημα

Νάσος

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.